Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

baka blinier?

  • 19 januari 2004

    Hej Vad är egentligen Blinier? Kan man baka dem själv?

  • 30 augusti 2004

    Blinier (ryska boveteplättar) har en mycket utpräglad smak . Smeten ska jäsa i 5 timmar innan den gräddas till tjocka pannkakor. De serveras med svart eller röd rom och gräddfil eller creme fraiche ska väl egentligen vara sur grädde.4 personer 10 g jäst 4 dl ljummen mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 2 1/2 dl BOVETEMJÖL1 krm salt 3-5 msk smör Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.Rör ner äggen, bovetemjölet och saltet. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar.Hetta upp ett blinijärn ,en stekpanna eller plättpanna. Grädda pannkakor , 8-10 cm i diameter, i rikligt med smör.Servera blinierna nygräddade med tillbehören.Tillbehör, 4 personer 200 g kaviar röd / svart eller 200 g tunt skivad rökt lax gräddfil eller creme fraiche Tillbehören kan man variera rödlök är oxå gått till Bovete är glutenfritt sädeslag

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.