Hej Vad är egentligen Blinier? Kan man baka dem själv?
29 augusti 2004
Blinier (ryska boveteplättar) har en mycket utpräglad smak . Smeten ska jäsa i 5 timmar innan den gräddas till tjocka pannkakor. De serveras med svart eller röd rom och gräddfil eller creme fraiche ska väl egentligen vara sur grädde.4 personer 10 g jäst 4 dl ljummen mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 2 1/2 dl BOVETEMJÖL1 krm salt 3-5 msk smör Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.Rör ner äggen, bovetemjölet och saltet. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar.Hetta upp ett blinijärn ,en stekpanna eller plättpanna. Grädda pannkakor , 8-10 cm i diameter, i rikligt med smör.Servera blinierna nygräddade med tillbehören.Tillbehör, 4 personer 200 g kaviar röd / svart eller 200 g tunt skivad rökt lax gräddfil eller creme fraiche Tillbehören kan man variera rödlök är oxå gått till Bovete är glutenfritt sädeslag
Hej Vad är egentligen Blinier? Kan man baka dem själv?
Blinier (ryska boveteplättar) har en mycket utpräglad smak . Smeten ska jäsa i 5 timmar innan den gräddas till tjocka pannkakor. De serveras med svart eller röd rom och gräddfil eller creme fraiche ska väl egentligen vara sur grädde.4 personer 10 g jäst 4 dl ljummen mjölk 2 1/2 dl vetemjöl 2 ägg 2 1/2 dl BOVETEMJÖL1 krm salt 3-5 msk smör Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner vetemjölet och låt smeten stå och jäsa övertäckt i 3 timmar i rumstemperatur.Rör ner äggen, bovetemjölet och saltet. Låt degen jäsa ytterligare 2 timmar.Hetta upp ett blinijärn ,en stekpanna eller plättpanna. Grädda pannkakor , 8-10 cm i diameter, i rikligt med smör.Servera blinierna nygräddade med tillbehören.Tillbehör, 4 personer 200 g kaviar röd / svart eller 200 g tunt skivad rökt lax gräddfil eller creme fraiche Tillbehören kan man variera rödlök är oxå gått till Bovete är glutenfritt sädeslag