Finns det någon som kan någon god förrätt med Breasola???
MrsC11 november 2007
Vad är Breasola?
mariad11 november 2007
Bresaola är ett underbart lufttorkat nötkött, ursprungligen från Lombardiet i Italien.
Det är nästan godast att endast skiva tunt och äta rakt uppochner. Gott till är sallad, färska fikon, pesto eller soltorkade tomater. Balsamreduktion är härligt till!
evaldo12 november 2007
Svartrötter med breasola
Ingredienser 1 portion:
vatten
salt
ca 150 g morot, skalad och skuren i stänger
ca 150 g svartrötter, skalade och skurna i stänger
ca 75 g lufttorkat nötkött (Bresaola exempelvis)
Vinägrett
1 msk olja
1 tsk vinäger
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
timjan, finhackad
persilja, finhackad
Tillbehör
extra timjan
bröd
frukt
Så här gör du:
Koka upp vatten och lite salt.
Lägg i morotsbitarna och låt koka ca 10 minuter.
Tillsätt svartrotsbitarna och låt koka ytterligare ca 10 minuter.
Lägg upp på tallrik tillsammans med köttet och den ihopblandade vinägretten.
Servera med extra krydda, bröd och frukt.
dragonfire5 januari 2008
Borde vara gott till skivade tomater och mozzarellaost och balsamreduktion!
Aspholme5 januari 2008
Varför inte kallrökt renstek, råriven pepparrot och så den där breasola inlindat i mjukt tunnbröd med smör!
Finns det någon som kan någon god förrätt med Breasola???
Vad är Breasola?
Bresaola är ett underbart lufttorkat nötkött, ursprungligen från Lombardiet i Italien.
Det är nästan godast att endast skiva tunt och äta rakt uppochner. Gott till är sallad, färska fikon, pesto eller soltorkade tomater. Balsamreduktion är härligt till!
Svartrötter med breasola
Ingredienser 1 portion:
vatten
salt
ca 150 g morot, skalad och skuren i stänger
ca 150 g svartrötter, skalade och skurna i stänger
ca 75 g lufttorkat nötkött (Bresaola exempelvis)
Vinägrett
1 msk olja
1 tsk vinäger
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
timjan, finhackad
persilja, finhackad
Tillbehör
extra timjan
bröd
frukt
Så här gör du:
Koka upp vatten och lite salt.
Lägg i morotsbitarna och låt koka ca 10 minuter.
Tillsätt svartrotsbitarna och låt koka ytterligare ca 10 minuter.
Lägg upp på tallrik tillsammans med köttet och den ihopblandade vinägretten.
Servera med extra krydda, bröd och frukt.
Borde vara gott till skivade tomater och mozzarellaost och balsamreduktion!
Varför inte kallrökt renstek, råriven pepparrot och så den där breasola inlindat i mjukt tunnbröd med smör!