Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Breasola

  • anluk 11 november 2007

    Finns det någon som kan någon god förrätt med Breasola???

  • MrsC 11 november 2007

    Vad är Breasola?

  • mariad 11 november 2007

    Bresaola är ett underbart lufttorkat nötkött, ursprungligen från Lombardiet i Italien.

    Det är nästan godast att endast skiva tunt och äta rakt uppochner. Gott till är sallad, färska fikon, pesto eller soltorkade tomater. Balsamreduktion är härligt till!

  • evaldo 12 november 2007

    Svartrötter med breasola
    Ingredienser 1 portion:

    vatten
    salt
    ca 150 g morot, skalad och skuren i stänger
    ca 150 g svartrötter, skalade och skurna i stänger
    ca 75 g lufttorkat nötkött (Bresaola exempelvis)
    Vinägrett
    1 msk olja
    1 tsk vinäger
    1 krm svartpeppar
    1 krm strösocker
    timjan, finhackad
    persilja, finhackad
    Tillbehör
    extra timjan
    bröd
    frukt
    Så här gör du:
    Koka upp vatten och lite salt.
    Lägg i morotsbitarna och låt koka ca 10 minuter.
    Tillsätt svartrotsbitarna och låt koka ytterligare ca 10 minuter.
    Lägg upp på tallrik tillsammans med köttet och den ihopblandade vinägretten.
    Servera med extra krydda, bröd och frukt.

  • dragonfire 5 januari 2008

    Borde vara gott till skivade tomater och mozzarellaost och balsamreduktion!

  • Aspholme 5 januari 2008

    Varför inte kallrökt renstek, råriven pepparrot och så den där breasola inlindat i mjukt tunnbröd med smör!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.