Seriöst nu...jag har några kokotter undanstoppade som jag inte använt särskilt ofta, kanske 10ggr på 20 år. Bland annat när jag en Nyårsafton körde en form av grande dessert på stoooora tallrikar, då hade jag en liten chokladmousse i kokott...:) Men de får såklart vara att betrakta som kökets kuriosa...iaf för mig...
mariaengstrom25 november 2009
Jag har formar som jag tror är kokottformar, används endast till creme cramell / brulee (kommer aldrig ihåg vilket som är vilket, den med bränt socker på iaf)
The_mama97mia25 november 2009
Jag är alltid allvarlig när det gäller MAT. Jag tänker att di däringa choklad ganacherna ngn gjorde i halv åtta förra veckan, kan man väl göra i kokott/cocotte formar?
boz196525 november 2009
Man kan göra små suffléer också i dem.
boz196525 november 2009
Här är ett exempel på vad man kan göra i kokotter:
123Linnea26 november 2009
Det verkar gott!
Och, ja, det blir en del dipsåser o annat i dem. Men jag skulle vilja göra mer "på riktigt". Som nedan kanske, då.
Skrivet av boz1965 den 25 nov 2009
Här är ett exempel på vad man kan göra i kokotter:
Seriöst nu...jag har några kokotter undanstoppade som jag inte använt särskilt ofta, kanske 10ggr på 20 år. Bland annat när jag en Nyårsafton körde en form av grande dessert på stoooora tallrikar, då hade jag en liten chokladmousse i kokott...:) Men de får såklart vara att betrakta som kökets kuriosa...iaf för mig...
Jag har formar som jag tror är kokottformar, används endast till creme cramell / brulee (kommer aldrig ihåg vilket som är vilket, den med bränt socker på iaf)
Jag är alltid allvarlig när det gäller MAT. Jag tänker att di däringa choklad ganacherna ngn gjorde i halv åtta förra veckan, kan man väl göra i kokott/cocotte formar?
Man kan göra små suffléer också i dem.
Här är ett exempel på vad man kan göra i kokotter:
Det verkar gott!
Och, ja, det blir en del dipsåser o annat i dem. Men jag skulle vilja göra mer "på riktigt". Som nedan kanske, då.
Här är ett exempel på vad man kan göra i kokotter: