Vad kan man ha på ett sånt där delikatessfatt eller vad det heter, tänker på något med rostbiff,skinka osv på och div tillbehör. Är det nån som har idéer på detta plus hur mycket av varje man bör räkna per person? Hoppas någon kan hjälpa mej (Y)
Hälsn.
A
The_mama97mia29 april 2009
tänker du typ "exotisk planka" ?
gimmiahug29 april 2009
Ett delikatessfat kan väl egentligen innehålla vad som helst! Ska det vara köpta köttslag kan man ju välja hejvilt i delikatessen eller köttbutiken men vill man ha något hemlagat med kanske en god tjälknöl kan ingå? Jag håller mej gärna till "tema" om jag sätter ihop något sådant här, som t ex italienskt med parmaskinka, salami milano, porchetta (en fläskstek man kryddar med allehanda godsaker och sedan skivar tunt, recept finns överallt på internet), tomater och oliver och sedan kanske en ostdel med mozzarella, parmesan och andra italienska ostar. Eller kanske grekiskt med en "tjälknöl" på lamm marinerad i rödvin, lagerblad, vitlök och olivolja, lufttorkad oxbringa, marinerad aubergine, fetaost och oliver....
Vad gäller mängder brukar jag fundera ut hur mycket jag själv äter och multiplicera, samt lägga till lite extra på en höft. Blir det rester blir jag bara glad, likaså om maten tar slut (bara alla är mätta så klart!)! (Y)
Vad kan man ha på ett sånt där delikatessfatt eller vad det heter, tänker på något med rostbiff,skinka osv på och div tillbehör. Är det nån som har idéer på detta plus hur mycket av varje man bör räkna per person? Hoppas någon kan hjälpa mej (Y)
Hälsn.
A
tänker du typ "exotisk planka" ?
Ett delikatessfat kan väl egentligen innehålla vad som helst! Ska det vara köpta köttslag kan man ju välja hejvilt i delikatessen eller köttbutiken men vill man ha något hemlagat med kanske en god tjälknöl kan ingå? Jag håller mej gärna till "tema" om jag sätter ihop något sådant här, som t ex italienskt med parmaskinka, salami milano, porchetta (en fläskstek man kryddar med allehanda godsaker och sedan skivar tunt, recept finns överallt på internet), tomater och oliver och sedan kanske en ostdel med mozzarella, parmesan och andra italienska ostar. Eller kanske grekiskt med en "tjälknöl" på lamm marinerad i rödvin, lagerblad, vitlök och olivolja, lufttorkad oxbringa, marinerad aubergine, fetaost och oliver....
Vad gäller mängder brukar jag fundera ut hur mycket jag själv äter och multiplicera, samt lägga till lite extra på en höft. Blir det rester blir jag bara glad, likaså om maten tar slut (bara alla är mätta så klart!)! (Y)
Festlig bricka med kallskuret och ost