Nu har vi gjort egen färskost här hemma. Det var länge sedan så det var på tiden igen. Smaksatt den på många olika sätt och den smakar fantastiskt gott på mannens rågbröd.
Vad har ni för smaksättning på era ostar?
Dvs det vanligaste man smaksätter färskosten med.
Men det skulle säkert funka med peppar eller varför inte lite knaperstekt bacon?
anmawa8 mars 2009
Oj vad jag blev sugen på detta. Gräslök, vitlök och grönpeppar har jag testat. Det är flera år sedan jag testade och då värmde jag upp filmjölk och silade genom kaffefilter. Har ni gjort på något annat sätt?
sussisus8 mars 2009
Det är evigheter sedan jag gjorde färskost, och minns inte riktigt hur jag gjorde - men jag vet att jag använde antingen filmjölk eller gräddfil. Vet också att jag använde mig av Vår Kokbok.
imse8 mars 2009
Jag har blandat filmjölk och gräddfil den här omgången. Kan berätta att det smakade fantastiskt gott med pepparrotsosten till dagens fiskgryta.
marwis8 mars 2009
mmm.. pepparrotsost(Y)
monac8 mars 2009
smaksätt med valnötter och färsk basilika. på danskt rågbröd!:D
imse8 mars 2009
Oj, så gott! Det funkar nog bra på mannens goda rågbröd ;)
Nettan758 mars 2009
Så sugen jag blev på att prova! Finns det recept på grundreceptet till färskost här på MK? Sökte på färskost och fick en miljon träffar, de flesta bara recept där färskost ingår.
Om någon har ett bra grundrecept, kanske kan klistra in det här? =)
imse8 mars 2009
Om du vill så kan du titta in på länken nedan där har jag beskrivit hur man gör. Beskrivning och bilder till hjälp. :)
Nu har vi gjort egen färskost här hemma. Det var länge sedan så det var på tiden igen. Smaksatt den på många olika sätt och den smakar fantastiskt gott på mannens rågbröd.
Vad har ni för smaksättning på era ostar?
Här hittar ni bilder, tips och smaskiga ostar;
http://mimmismat.wordpress.com/2009/03/08/farskostarna-ar-smaksatta/
Pressad vitlök
pepparrot
gräslök
Dvs det vanligaste man smaksätter färskosten med.
Men det skulle säkert funka med peppar eller varför inte lite knaperstekt bacon?
Oj vad jag blev sugen på detta. Gräslök, vitlök och grönpeppar har jag testat. Det är flera år sedan jag testade och då värmde jag upp filmjölk och silade genom kaffefilter. Har ni gjort på något annat sätt?
Det är evigheter sedan jag gjorde färskost, och minns inte riktigt hur jag gjorde - men jag vet att jag använde antingen filmjölk eller gräddfil. Vet också att jag använde mig av Vår Kokbok.
Jag har blandat filmjölk och gräddfil den här omgången. Kan berätta att det smakade fantastiskt gott med pepparrotsosten till dagens fiskgryta.
mmm.. pepparrotsost(Y)
smaksätt med valnötter och färsk basilika. på danskt rågbröd!:D
Oj, så gott! Det funkar nog bra på mannens goda rågbröd ;)
Så sugen jag blev på att prova! Finns det recept på grundreceptet till färskost här på MK? Sökte på färskost och fick en miljon träffar, de flesta bara recept där färskost ingår.
Om någon har ett bra grundrecept, kanske kan klistra in det här? =)
Om du vill så kan du titta in på länken nedan där har jag beskrivit hur man gör. Beskrivning och bilder till hjälp. :)
http://mimmismat.wordpress.com/2009/03/07/egen-farskost-pa-enkelt-satt/