Jag är nyfiken på vad andra har som tillbehör eller sallad? Är det grönsallad med gurka och tomat, rivna morötter eller?
Själv är jag smått beroende av pizzasallad, det har vi nästan varje dag, och bönor och kikärter med vinegrett och lök är jag helt galen i så det brukar stå en bytta i kylen(L)
En ny passion jag har är rå blomkål som man "kramar sönder" med lite olja en skvätt vinäger och kryddor. Gott till allt.
Vad är er specialitet?
The_mama97mia1 september 2009
Det som är vanligast här är grönsaker var för sig, alltså isbergssallad för sig, gurka, tomat, lök för sig. Ngt jag annars gör med förtjusning är tomatsalsa och coleslaw. "Tomatgott" finns i mina recept.
Alldeles för sällan gör vi rivna morötter. Det är ju så gott. Men ska vara färskrivet.
sikaal1 september 2009
Här är det absolut rårivna morötter som är det vanligaste tillbehöret, det blir nog minst 5 ggr./vecka. (Y) Annars blir det ofta t.ex syltlök, inlagda rödbetor och förstås "vanlig sallad".
Erajscha1 september 2009
Här är det ärtor som är vanligaste tillbehöret, tätt följt av morotsstavar, kokt broccoli och kokta haricots verts. Sallader har vi nästan bara till grillat (och då ofta istället för potatis) och då är det isbergsallad, ruccola, fetaost, lök, tomat och gurka.
Ulrika911 september 2009
Vi har vanlig sallad, ibland gurka, mungbönor, roman/spenat-blad, tomater, paprika osv. Olika. Ibland lägger jag till haricots verts, ärtor, lättkokta morotsbitar, alfalfagroddar osv. Ibland gör vi tomat och lök sallad, med balsamvinegrett och ibland bönor i! Gott:)
Samt vanlig grönsallad med Provencalisk sallad (som finns att köpa färdigblandad) samt hela körsbärstomater, slanggurka i bitar, tärnad paprika och tunt skivad rödlök. Som dressing Knorrs Grekiska eller Italienska dressingpulver som jag blandar med olja och vatten. Låter det stå ca 1 time innan jag serverar salladen.(Y) MUMS!!! (L)
Matvagott1 september 2009
:) Skivad tomat, rödlök och fetaost med lite olivolja é inte så dumt...Prova(L)
Jag är nyfiken på vad andra har som tillbehör eller sallad? Är det grönsallad med gurka och tomat, rivna morötter eller?
Själv är jag smått beroende av pizzasallad, det har vi nästan varje dag, och bönor och kikärter med vinegrett och lök är jag helt galen i så det brukar stå en bytta i kylen(L)
En ny passion jag har är rå blomkål som man "kramar sönder" med lite olja en skvätt vinäger och kryddor. Gott till allt.
Vad är er specialitet?
Det som är vanligast här är grönsaker var för sig, alltså isbergssallad för sig, gurka, tomat, lök för sig. Ngt jag annars gör med förtjusning är tomatsalsa och coleslaw. "Tomatgott" finns i mina recept.
Alldeles för sällan gör vi rivna morötter. Det är ju så gott. Men ska vara färskrivet.
Här är det absolut rårivna morötter som är det vanligaste tillbehöret, det blir nog minst 5 ggr./vecka. (Y) Annars blir det ofta t.ex syltlök, inlagda rödbetor och förstås "vanlig sallad".
Här är det ärtor som är vanligaste tillbehöret, tätt följt av morotsstavar, kokt broccoli och kokta haricots verts. Sallader har vi nästan bara till grillat (och då ofta istället för potatis) och då är det isbergsallad, ruccola, fetaost, lök, tomat och gurka.
Vi har vanlig sallad, ibland gurka, mungbönor, roman/spenat-blad, tomater, paprika osv. Olika. Ibland lägger jag till haricots verts, ärtor, lättkokta morotsbitar, alfalfagroddar osv. Ibland gör vi tomat och lök sallad, med balsamvinegrett och ibland bönor i! Gott:)
Kände att det blev många "ibland" där :p
Jag har två favoriter... Dels Pizzasallad med morötter, paprika och purjolök(Y)(L)
Pizzasallad med morötter, paprika och purjolök
Samt vanlig grönsallad med Provencalisk sallad (som finns att köpa färdigblandad) samt hela körsbärstomater, slanggurka i bitar, tärnad paprika och tunt skivad rödlök. Som dressing Knorrs Grekiska eller Italienska dressingpulver som jag blandar med olja och vatten. Låter det stå ca 1 time innan jag serverar salladen.(Y) MUMS!!! (L)
:) Skivad tomat, rödlök och fetaost med lite olivolja é inte så dumt...Prova(L)