Skall ha gäster på torsdag, tänkte servera ( givetvis efter recept jag hittat här! ) : Italieninspirerad marinerad kycklingfilè och Medelhavspotatissallad.
Snälla hjälp mig med vad jag skall servera för grönsaker, vill helst ha något roligare än "vanlig" sallad. Sökte på marinerade gröna bönor, fick bara 4 förslag:o
Tacksam för alla tips! Ni brukar ha så bra ideèr(Y)
farmoringer12 augusti 2008
Gröna bönor med skivad tomat och rödlök och en vinigrett på det.....
Skivade tomater, fetaost och rödlök....
Kikärtor, svarta bönor och majs och vitlöksvinigrett på det...
Broccoli, purjolök och majs och en ädelostdressing...
Här kommer ett kanon gott recept som förhöjer alla mat rätter som tillbehör. samt på ett par röror man kan servera till....
bönorna marinerar du i god oliv/valnötsolja ,pressad citon,hackade örter,persilja,basilika(kan ta hela blad att dekorera med)örtsalt.
kyckling och medelhavspotatissallad...
låter som om jag bara skulle vilja servera plain sallad, o olika grejer till i skålar så att man får välja själv.
Varför förgylla liljan???
festmaten13 augusti 2008
Tack!
Jag sa ju det.... ni är så bra på att komma med tips(L)
enAnnan13 augusti 2008
Med potatissallad och en hel massa smaker i kycklingen så skulle jag anpassa grönsaker efter det och inte ha en massa dressingar och såser. :)
Och precis som du säger, heller inte sallad - för det har du redan.
Däremot skulle jag kunna tänka mig ett stort fat med olika grupper av grönsaker
oliver
morot i stavar
gurka i halvmånar
blomkålsbuketter ( härlig crunch mot potatissallad)
små cocktailtomater
då får du in lite mer av det italienska (i färger och smak) till kycklingen och hela måltiden anpassar sig efter varann, det tycker jag är viktigt.
Att allt passar ihop.
monac13 augusti 2008
vidhåller ändå att det är gott med röror OCH att det passar i detta samanhang!.....antagligen bakar du ett bröd oxå va Kalasmad???
lycka till,hoppas ni får suuuuuuuper trevligt!!!!(Y)
kickiekblad15 augusti 2008
Avokadoröra e snabbt å enkelt
farmoringer16 augusti 2008
Vad fick dina gäster? Nyfiken som alltid, vill ju veta vad folk bjuder på och om gästerna tyckte om det?
festmaten17 augusti 2008
Skrivet av farmoringer den 16 aug 2008
Vad fick dina gäster? Nyfiken som alltid, vill ju veta vad folk bjuder på och om gästerna tyckte om det?
Jag tog ett stort glasfat, lade ruccolasallad i en ring ytterst på fatet. Och gul paprika, rädisor, bitar av galiamelon i mitten. Blev gott både för ögat och magen.
Alla tyckte det var jättegott:p
Tack för alla tips och recept, de är sparade och kommer garanterat till användning(Y)
Skall ha gäster på torsdag, tänkte servera ( givetvis efter recept jag hittat här! ) : Italieninspirerad marinerad kycklingfilè och Medelhavspotatissallad.
Snälla hjälp mig med vad jag skall servera för grönsaker, vill helst ha något roligare än "vanlig" sallad. Sökte på marinerade gröna bönor, fick bara 4 förslag:o
Tacksam för alla tips! Ni brukar ha så bra ideèr(Y)
Gröna bönor med skivad tomat och rödlök och en vinigrett på det.....
Skivade tomater, fetaost och rödlök....
Kikärtor, svarta bönor och majs och vitlöksvinigrett på det...
Broccoli, purjolök och majs och en ädelostdressing...
Smörkokta morötter med vitlök och pesilja....
Haricot vertes, vitlök, rödlök, svarta oliver, vinägrett....
soltorkade tomater, svarta oliver, basilika, mozarella, olivolja...
Här kommer ett kanon gott recept som förhöjer alla mat rätter som tillbehör. samt på ett par röror man kan servera till....
bönorna marinerar du i god oliv/valnötsolja ,pressad citon,hackade örter,persilja,basilika(kan ta hela blad att dekorera med)örtsalt.
Här kommer några tips:
[recept25826[/recept]
Fetaost och avocadocréme med grön chili.
Blomkåls tapenade
(Y)Lycka till!
oj då prövar igen med "salsan":)
Fetaost och avocadocréme med grön chili.
nähä...:'(
Fetaost och avocadocréme med grön chili.......?
Mango, lime och avocadosalsa
phu...det där höll på att bli pinsamt:o
:D
kyckling och medelhavspotatissallad...
låter som om jag bara skulle vilja servera plain sallad, o olika grejer till i skålar så att man får välja själv.
Varför förgylla liljan???
Tack!
Jag sa ju det.... ni är så bra på att komma med tips(L)
Med potatissallad och en hel massa smaker i kycklingen så skulle jag anpassa grönsaker efter det och inte ha en massa dressingar och såser. :)
Och precis som du säger, heller inte sallad - för det har du redan.
Däremot skulle jag kunna tänka mig ett stort fat med olika grupper av grönsaker
oliver
morot i stavar
gurka i halvmånar
blomkålsbuketter ( härlig crunch mot potatissallad)
små cocktailtomater
då får du in lite mer av det italienska (i färger och smak) till kycklingen och hela måltiden anpassar sig efter varann, det tycker jag är viktigt.
Att allt passar ihop.
vidhåller ändå att det är gott med röror OCH att det passar i detta samanhang!.....antagligen bakar du ett bröd oxå va Kalasmad???
lycka till,hoppas ni får suuuuuuuper trevligt!!!!(Y)
Avokadoröra e snabbt å enkelt
Vad fick dina gäster? Nyfiken som alltid, vill ju veta vad folk bjuder på och om gästerna tyckte om det?
Vad fick dina gäster? Nyfiken som alltid, vill ju veta vad folk bjuder på och om gästerna tyckte om det?
Jag tog ett stort glasfat, lade ruccolasallad i en ring ytterst på fatet. Och gul paprika, rädisor, bitar av galiamelon i mitten. Blev gott både för ögat och magen.
Alla tyckte det var jättegott:p
Tack för alla tips och recept, de är sparade och kommer garanterat till användning(Y)