Hela familjen samlades vid fonduegrytan igår kväll.
Oj, så gott det var!
Fick ett tips av min granne som jag natutligtvis inte kunde låta bli att testa.
Jättegott var det!
Mal valnötskärnor och Curry tillsammans, doppa köttet i kryddröran efter att det fritterats.
Meeg[
Schnitt23 november 2009
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
saxa23 november 2009
Använder du buljong eller olja i grytan??
Doppar du men än köttet i nöt-curryn, hur smakar det med grönsakerna?
123Linnea23 november 2009
Vi kör chokladfondue här. Med frukt (gärna äpple och apelsin) och små bitar marshmallows. Det är riktigt mysigt att samla familjen runt.
Ostfondue har jag också provat, men bara färdigköpt. Jag älskar det, men resten av familjen tycker att det är så där.
Fondue med kött har jag inte vågat mig på.
anjola23 november 2009
Skrivet av Schnitt den 23 nov 2009
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
anjola23 november 2009
Skrivet av anjola den 23 nov 2009
Skrivet av Schnitt den 23 nov 2009
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
Restaurang 28+ skall Du inte missa!
Anjola
anjola23 november 2009
Skrivet av saxa den 23 nov 2009
Använder du buljong eller olja i grytan??
Doppar du men än köttet i nöt-curryn, hur smakar det med grönsakerna?
Jag använde rapsolja denna gången.
Köttet doppas efter friteringen.
Det blev toppengott med broccoli,champinjoner, rödlök, paprika.
anjola
The_mama97mia23 november 2009
När jag gjorde fondue på det glada 80.90.talet så körde jag en stark buljong som vi kokade köttet i, á la japan lite. Sherry, socker, soja... Typ teriyaki marinad.
Fasen, nu blir jag ledsen att jag dumpat alla fonduegrytor.
anjola23 november 2009
Skrivet av 123Linnea den 23 nov 2009
Vi kör chokladfondue här. Med frukt (gärna äpple och apelsin) och små bitar marshmallows. Det är riktigt mysigt att samla familjen runt.
Ostfondue har jag också provat, men bara färdigköpt. Jag älskar det, men resten av familjen tycker att det är så där.
Fondue med kött har jag inte vågat mig på.
Jag har aldrig provat ostfondue. Skall göra det nästa gång!
Läste oxå någonstans att tigerräkor, lax och pilgrimsmusslor skulle vara gott.
Igår använde vi ryggbiff och oxfilé, men det funkar naturligtvis även med lamm och gris(men det har jag inte testat ännu).
Anjola
anjola23 november 2009
Jag har oxå slängt av en del skit med åren så det vara bara att dra till med en ny!
Det blev en elekrisk denna gången och jag blev ruskigt nöjd med den.
anjola
snabbalena23 november 2009
Åt tunna Entrecoteskivor med rödvinsbuljongfondue en gång. Gud vad det var gott(L)! Är det någon som vet hur man gör en sådan buljong?
Bumbis24 november 2009
Jag åt rödvinsbuljonfondue på Kajskjul 8 i Göteborg för några år sedan. Provade att göra samma hemma och det blev bra. Hade 1 liter kraftig buljong och 1 flaska vin och kokade ihop till ca hälften. Klyftade lite lök oxå som fick ligga kvar hela tiden.
anjola24 november 2009
Rödvinsbuljong låter spånnande.
egonsolo14 december 2009
Fondue Chinoise (serveras i Schweiz) betyder att man kokar i buljong, höns eller köttbuljong. Att föredra i stället för olja, det kräver hög temperatur, farligt.
Använd lite fruset kött t ex innanlår, då lätt att skära i mycket tunna skivor
Tillbehör: champinjoner, hackad lök, syltlök, piccles, syltade kantareller, röda coctailbär, lite grönt och annat man gillar, lämplig dippsås - finns i affären diverse t ex.
Vid sidan av tallriken en näve chips. När måltiden är avslutad har man fått en fin smakrik buljong efter allt doppande. Avnjutes med en ivispad äggula eller sparas till en god soppa senare.
macaronen24 januari 2010
:) Vi brukar ofta doppa kyckling när vi fondue:ar, smakar himla mört och gott. Vi har inte olja utan rödvin/buljong, rätt så tasktig färg får kycklingen men man kan ju blunda och njuta .. smaklig måltid
mariec24 januari 2010
Jag brukar koka upp köttbuljong, rött vin, vitlök, peppar, ja lite av allt jag har hemma som jag tycker om. Tycker det verkar farligt med olja. Färgen blir lite taskig på köttet ,men gott blir det.
Hela familjen samlades vid fonduegrytan igår kväll.
Oj, så gott det var!
Fick ett tips av min granne som jag natutligtvis inte kunde låta bli att testa.
Jättegott var det!
Mal valnötskärnor och Curry tillsammans, doppa köttet i kryddröran efter att det fritterats.
Meeg[
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
Använder du buljong eller olja i grytan??
Doppar du men än köttet i nöt-curryn, hur smakar det med grönsakerna?
Vi kör chokladfondue här. Med frukt (gärna äpple och apelsin) och små bitar marshmallows. Det är riktigt mysigt att samla familjen runt.
Ostfondue har jag också provat, men bara färdigköpt. Jag älskar det, men resten av familjen tycker att det är så där.
Fondue med kött har jag inte vågat mig på.
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
Jag älskar fondue och detta lät spännande!
Ser att du är göteborgare :) Vet du om det finns nån bra restaurang som har fondue?? Saknar nämnligen Malmös Elysée som är ett fonduemecka (L)
Restaurang 28+ skall Du inte missa!
Anjola
Använder du buljong eller olja i grytan??
Doppar du men än köttet i nöt-curryn, hur smakar det med grönsakerna?
Jag använde rapsolja denna gången.
Köttet doppas efter friteringen.
Det blev toppengott med broccoli,champinjoner, rödlök, paprika.
anjola
När jag gjorde fondue på det glada 80.90.talet så körde jag en stark buljong som vi kokade köttet i, á la japan lite. Sherry, socker, soja... Typ teriyaki marinad.
Fasen, nu blir jag ledsen att jag dumpat alla fonduegrytor.
Vi kör chokladfondue här. Med frukt (gärna äpple och apelsin) och små bitar marshmallows. Det är riktigt mysigt att samla familjen runt.
Ostfondue har jag också provat, men bara färdigköpt. Jag älskar det, men resten av familjen tycker att det är så där.
Fondue med kött har jag inte vågat mig på.
Jag har aldrig provat ostfondue. Skall göra det nästa gång!
Läste oxå någonstans att tigerräkor, lax och pilgrimsmusslor skulle vara gott.
Igår använde vi ryggbiff och oxfilé, men det funkar naturligtvis även med lamm och gris(men det har jag inte testat ännu).
Anjola
Jag har oxå slängt av en del skit med åren så det vara bara att dra till med en ny!
Det blev en elekrisk denna gången och jag blev ruskigt nöjd med den.
anjola
Åt tunna Entrecoteskivor med rödvinsbuljongfondue en gång. Gud vad det var gott(L)! Är det någon som vet hur man gör en sådan buljong?
Jag åt rödvinsbuljonfondue på Kajskjul 8 i Göteborg för några år sedan. Provade att göra samma hemma och det blev bra. Hade 1 liter kraftig buljong och 1 flaska vin och kokade ihop till ca hälften. Klyftade lite lök oxå som fick ligga kvar hela tiden.
Rödvinsbuljong låter spånnande.
Fondue Chinoise (serveras i Schweiz) betyder att man kokar i buljong, höns eller köttbuljong. Att föredra i stället för olja, det kräver hög temperatur, farligt.
Använd lite fruset kött t ex innanlår, då lätt att skära i mycket tunna skivor
Tillbehör: champinjoner, hackad lök, syltlök, piccles, syltade kantareller, röda coctailbär, lite grönt och annat man gillar, lämplig dippsås - finns i affären diverse t ex.
Vid sidan av tallriken en näve chips. När måltiden är avslutad har man fått en fin smakrik buljong efter allt doppande. Avnjutes med en ivispad äggula eller sparas till en god soppa senare.
:) Vi brukar ofta doppa kyckling när vi fondue:ar, smakar himla mört och gott. Vi har inte olja utan rödvin/buljong, rätt så tasktig färg får kycklingen men man kan ju blunda och njuta .. smaklig måltid
Jag brukar koka upp köttbuljong, rött vin, vitlök, peppar, ja lite av allt jag har hemma som jag tycker om. Tycker det verkar farligt med olja. Färgen blir lite taskig på köttet ,men gott blir det.