Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa inlagd gurka

  • ingerrudberg 13 augusti 2015

    Hej. Jag söker ett recept på inlagd gurka som man kan lägga i plastburkar och förvara i frysen.
    Har du ett bra recept så blir jag glad över att få ta del av det.
    Tack

  • skubbe 16 augusti 2015

    25 st lite större gurkor ca 10cmlånga 3-31/2kg
    3dl salt
    2l vatten
    Tvätta gurkorna väl och låt ligga i saltlagen 1 dygn. Ta upp dem och lägg på duk en stund.
    Gör en lage på:
    9dl socker
    1 l vatten
    3 grader ättika 24%
    Gul senap
    Dillkronor
    Skiva gurkorna och lägg dem i burkar.
    Slå lagen över.
    Låt stå svalt i ca 14 dagar. Därefter sätts burkarna i frysen.
    Tänk på att inte fylla burkarna ända upp till kanten.

  • ingerrudberg 16 augusti 2015

    Tack för svar. Vi direkt till min mail har jag fått nästan samma recept.
    Skillnaden var att de kunde frysas direkt.
    TACK MVH Inger

  • bettan42 28 augusti 2015

    Jag brukar göra så här

    1/2(vanlig) gurka
    1 msk socker
    1 tsk ättika

    Skiva gurkan tunt rakt ner i en plastpåse eller burk
    häll över socker och ättika och in i frysen.
    I frysen bildas vätska av gurkan som när du tinar den ligger i en jättegod lag.
    Smakar som snabb inläggning mamma brukade göra

    Elisabet

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.