Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gelé?

  • 8 februari 2001

    Hur gör man en god gelé själv?

  • 8 februari 2001

    Hej Bästa gelen får man av bär som är rika på syra och pektin.Till 1 liter 2 liter svartvinbär ( ca 1 kg)ca 4 dl vatten9 dl socker/ liter avrunnen saftev pektinämneHäll bären i en stor kastrull. Häll på vatten.Koka sakta under lock ca 10 min. Krossa bären mot kanten.Sila saften genom silduk.Mät upp saftentillsätt socker koka i ca 5 min. Tillsätt pektinämne om det behövs.(anvisningar på förpackningen) Häll upp gelén i små rena och varmaburkar.Geleprov: häll upp lite gele på en tallrik. kyl snabbtDra med sked ett streck genom massan. rinner den inte tillbaka så är gelen färdig.Lycka tillGott till stek.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.