köpte billig getost idag, (kort datum).
Det var bara en liten bit o jag är ärligt talat inte helförtjust i det. Det enda goda jag ätit var en toast med getost, ringlad honung över o toppad med färska örter
Tips ngn?
imse16 maj 2008
Chevretoast med hjortron - finns bland mina recept här på matklubben.
lenajeanette16 maj 2008
låt en bitsmälta ned på en köttbit...mmm
anluk16 maj 2008
ÄLSKAR chevre. Här kommer 3 tips.
majamia16 maj 2008
jag har också köpt getost billigt och säger detsamma, vad ska jag göra med den? Även jag brukar värma den i skivor i ugnen och servara på en smörgås med ringlad honung och sallad.
Vi ska äta klyftade potatis, morötter och palsternakor till en grillad karré, sallad och sås till huvudrätt så kanske tips på förrätt :D
lennali16 maj 2008
Det här gjorde jag en lördagkväll för några veckor sedan, skulle skriva in det men det fanns redan. Supergott, tom för en nybörjare på getost som mig. Rekommenderas varmt.
Smulpajen16 maj 2008
Har inte varit förtjust i getost tidigare. Men så när jag var i London häromveckan åt jag en sallad på blandade salladsblad, bl a ruccola, soltorkade tomater, oliver m.m I salladen fanns även crosstiner med varm getost på. En god dressing av olivolja och balsamvinäger över det hela, och det smakade himelskt!
Varför inte "slå" till med en pizza? :D
Soltorkade tomater//oliver//gul lök el vitlök el varför inte båda..^^ :) //chevreost// och som avslutning..EFTER gräddningen..(VIKTIGT!!Blir seg o hård annars..) Parmaskinka på toppen.
Enkelt å gott. *L*
matnjutaren16 maj 2008
Skrivet av matnjutaren den 16 maj 2008
Varför inte "slå" till med en pizza? :D
Soltorkade tomater//oliver//gul lök el vitlök el varför inte båda..^^ :) //chevreost// och som avslutning..EFTER gräddningen..(VIKTIGT!!Blir seg o hård annars..) Parmaskinka på toppen.
Enkelt å gott. *L*
Du kan variera den med sånt du gillar..så klart oxå..tex..chorizokorvar el Sremska (starkt kryddad korv) Paprika el..tja..egentligen med vad du vill..:D
Amika16 maj 2008
Jag fick ett tips av en av min mammas vänner som är föredetta mejerist angående ädelost med kort datum... KÖP! Den mognar bara o blir bara bättre ju längre den ligger. :) Det datumet som står på är alldeles för kort! :)
Något gott med chevré är att ta en pepparkaka och lägga en bit ost på o sen toppa med en klick fikonmarmelad... Mums! :)
Sen är den god att göra en röra på till grillat.
Chevré, lite youghurt(sån turkisk eller grekisk på 1kilos burk) lite honung, eventuellt lite peppar av valfri sort i. :)
monac16 maj 2008
Äter chevre´n som den är på finn chrisp ( riktiga,de från Lidl är "odugliga"):):p
festmaten16 maj 2008
Jag har ju så klart inte lärt mig att länka recept så här proffsigt med hakar och allt!!!
Men jag har ett jättegott recept på min sida som heter:
Chevre i ugn med honung och valnötter är jättegott!
gör en paj med spenat, muskot och getost, nästan ännu godare.
eller köp mogna hela fikon, skär ett kryss i dom smula ner getost och litelite honung.
(Y)
köpte billig getost idag, (kort datum).
Det var bara en liten bit o jag är ärligt talat inte helförtjust i det. Det enda goda jag ätit var en toast med getost, ringlad honung över o toppad med färska örter
Tips ngn?
Chevretoast med hjortron - finns bland mina recept här på matklubben.
låt en bitsmälta ned på en köttbit...mmm
ÄLSKAR chevre. Här kommer 3 tips.
jag har också köpt getost billigt och säger detsamma, vad ska jag göra med den? Även jag brukar värma den i skivor i ugnen och servara på en smörgås med ringlad honung och sallad.
Vi ska äta klyftade potatis, morötter och palsternakor till en grillad karré, sallad och sås till huvudrätt så kanske tips på förrätt :D
Det här gjorde jag en lördagkväll för några veckor sedan, skulle skriva in det men det fanns redan. Supergott, tom för en nybörjare på getost som mig. Rekommenderas varmt.
Har inte varit förtjust i getost tidigare. Men så när jag var i London häromveckan åt jag en sallad på blandade salladsblad, bl a ruccola, soltorkade tomater, oliver m.m I salladen fanns även crosstiner med varm getost på. En god dressing av olivolja och balsamvinäger över det hela, och det smakade himelskt!
Rekommenderar även detta.
Chevretoast
Varför inte "slå" till med en pizza? :D
Soltorkade tomater//oliver//gul lök el vitlök el varför inte båda..^^ :) //chevreost// och som avslutning..EFTER gräddningen..(VIKTIGT!!Blir seg o hård annars..) Parmaskinka på toppen.
Enkelt å gott. *L*
Varför inte "slå" till med en pizza? :D
Soltorkade tomater//oliver//gul lök el vitlök el varför inte båda..^^ :) //chevreost// och som avslutning..EFTER gräddningen..(VIKTIGT!!Blir seg o hård annars..) Parmaskinka på toppen.
Enkelt å gott. *L*
Du kan variera den med sånt du gillar..så klart oxå..tex..chorizokorvar el Sremska (starkt kryddad korv) Paprika el..tja..egentligen med vad du vill..:D
Jag fick ett tips av en av min mammas vänner som är föredetta mejerist angående ädelost med kort datum... KÖP! Den mognar bara o blir bara bättre ju längre den ligger. :) Det datumet som står på är alldeles för kort! :)
Något gott med chevré är att ta en pepparkaka och lägga en bit ost på o sen toppa med en klick fikonmarmelad... Mums! :)
Sen är den god att göra en röra på till grillat.
Chevré, lite youghurt(sån turkisk eller grekisk på 1kilos burk) lite honung, eventuellt lite peppar av valfri sort i. :)
Äter chevre´n som den är på finn chrisp ( riktiga,de från Lidl är "odugliga"):):p
Jag har ju så klart inte lärt mig att länka recept så här proffsigt med hakar och allt!!!
Men jag har ett jättegott recept på min sida som heter:
Chevregratinerad rotselleri med tomatsallad(Y)
En liten hjälpande hand.
Chèvregratinerad rotselleri med tomatsallad
Lena
Chevre i ugn med honung och valnötter är jättegott!
gör en paj med spenat, muskot och getost, nästan ännu godare.
eller köp mogna hela fikon, skär ett kryss i dom smula ner getost och litelite honung.
(Y)