När det står getost som ingrediens i ett recept vad menas då. Är det alltid chevre eller finns det någon annan ost som menas?Elisabeth
12 april 2000
Chèvre är franska för getost, alltså getost = chèvre.Sen finns det i ostens hemland en hel uppsjö av olika getostar. Den vanligaste här är den i rulle, finns ofta i olika storlekar. Kan även tillägga att den går bra att frysa in, frys in bitvis och ta fram vid behov. Jag rekommenderar även getost i gratänger, allt från potatis- till zuccini- mm. Även att smälta på eller i (fyllda) lammkotletter är lysande.Maria D
När det står getost som ingrediens i ett recept vad menas då. Är det alltid chevre eller finns det någon annan ost som menas?Elisabeth
Chèvre är franska för getost, alltså getost = chèvre.Sen finns det i ostens hemland en hel uppsjö av olika getostar. Den vanligaste här är den i rulle, finns ofta i olika storlekar. Kan även tillägga att den går bra att frysa in, frys in bitvis och ta fram vid behov. Jag rekommenderar även getost i gratänger, allt från potatis- till zuccini- mm. Även att smälta på eller i (fyllda) lammkotletter är lysande.Maria D