Jag är smått förälskad i AXAs riskvikk och brukar bunkra upp när jag är i Sverige (för här får jag inte tag i den).
Är det någon som vet hur man skulle bära sig åt för att göra den själv? Den är ju mycket magrare än julens apelsinris ... bara 4 % fett! Supergott mellanmål till mig och barnen ...
Tänkte att här kunde finnas pengar att spara, om det inte är alldeles för krångligt att göra.
frucaos27 februari 2009
puff
bernit27 februari 2009
Skrivet av frucaos den 27 feb 2009
Jag är smått förälskad i AXAs riskvikk och brukar bunkra upp när jag är i Sverige (för här får jag inte tag i den).
Är det någon som vet hur man skulle bära sig åt för att göra den själv? Den är ju mycket magrare än julens apelsinris ... bara 4 % fett! Supergott mellanmål till mig och barnen ...
Tänkte att här kunde finnas pengar att spara, om det inte är alldeles för krångligt att göra.
Inget jag äter men spontant, om det bara är 4% fett så är det väl mest kemikalier. :p:p
NewDown27 februari 2009
Googlade på vaniljris och hittade detta:
Vaniljris med sylt
Ett recept ur Guldkorn
Spara pengar på att göra ditt eget vaniljris.
Dessutom blir det mycket godare!
Koka upp vatten, smör och salt. Lägg i risgrynen och låt dem koka tills vattnet kokat in.Späd med mjölken och koka på svag värme tills grynen är mjuka, cirka 20 minuter. Rör noga och passa så det inte bränns vid. Låt gröten kallna. Förvara risgrynsgröten kallt. Blanda gröt med yoghurt och servera med favoritsylten.
Lycka till.
systeryster27 februari 2009
Om det är samma som risifrutti du menar, så brukar jag bara blanda ut risgrynsgröt med vispad grädde, lite vanillinsocker och ta lite lämplig sylt.Ingen smalmat förstås men gott.:p
Är man riktigt lat så tar man färdig risgrynsgröt, som man kan köpa som en inplastad korv i livsmedelsbutikerna. Men det kanske inte heller är något som spritt sig till Norge?
lpetters27 februari 2009
Hej såg at du ville ha tips på Riskvik jag brukar göra så här: ta vanlig vaniljyoghurt häll i ett kaffefilter och låt den rinna av ca 1 timme sedan kan du bara blanda med färdig risgrynsgröt (bäst är att koka själv den färdiga brukar vara ganska lös), jag skriver ingen mängd för man har ju olika smak så testadig fram. Yoghurten blir mycket tjockare när man silar av vätskan. Den avrunna yoghurten är även god som dressing till fruktsallad. Häls lpetters
anluk27 februari 2009
Skrivet av lpetters den 27 feb 2009
Hej såg at du ville ha tips på Riskvik jag brukar göra så här: ta vanlig vaniljyoghurt häll i ett kaffefilter och låt den rinna av ca 1 timme sedan kan du bara blanda med färdig risgrynsgröt (bäst är att koka själv den färdiga brukar vara ganska lös), jag skriver ingen mängd för man har ju olika smak så testadig fram. Yoghurten blir mycket tjockare när man silar av vätskan. Den avrunna yoghurten är även god som dressing till fruktsallad. Häls lpetters
Jag är smått förälskad i AXAs riskvikk och brukar bunkra upp när jag är i Sverige (för här får jag inte tag i den).
Är det någon som vet hur man skulle bära sig åt för att göra den själv? Den är ju mycket magrare än julens apelsinris ... bara 4 % fett! Supergott mellanmål till mig och barnen ...
Tänkte att här kunde finnas pengar att spara, om det inte är alldeles för krångligt att göra.
puff
Jag är smått förälskad i AXAs riskvikk och brukar bunkra upp när jag är i Sverige (för här får jag inte tag i den).
Är det någon som vet hur man skulle bära sig åt för att göra den själv? Den är ju mycket magrare än julens apelsinris ... bara 4 % fett! Supergott mellanmål till mig och barnen ...
Tänkte att här kunde finnas pengar att spara, om det inte är alldeles för krångligt att göra.
Inget jag äter men spontant, om det bara är 4% fett så är det väl mest kemikalier. :p:p
Googlade på vaniljris och hittade detta:
Vaniljris med sylt
Ett recept ur Guldkorn
Spara pengar på att göra ditt eget vaniljris.
Dessutom blir det mycket godare!
3 dl vatten
1 msk Svenskt Smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl rundkornigt ris
8 dl Mjölk
4 dl Vaniljyoghurt
4 msk sylt
Koka upp vatten, smör och salt. Lägg i risgrynen och låt dem koka tills vattnet kokat in.Späd med mjölken och koka på svag värme tills grynen är mjuka, cirka 20 minuter. Rör noga och passa så det inte bränns vid. Låt gröten kallna. Förvara risgrynsgröten kallt. Blanda gröt med yoghurt och servera med favoritsylten.
Lycka till.
Om det är samma som risifrutti du menar, så brukar jag bara blanda ut risgrynsgröt med vispad grädde, lite vanillinsocker och ta lite lämplig sylt.Ingen smalmat förstås men gott.:p
Är man riktigt lat så tar man färdig risgrynsgröt, som man kan köpa som en inplastad korv i livsmedelsbutikerna. Men det kanske inte heller är något som spritt sig till Norge?
Hej såg at du ville ha tips på Riskvik jag brukar göra så här: ta vanlig vaniljyoghurt häll i ett kaffefilter och låt den rinna av ca 1 timme sedan kan du bara blanda med färdig risgrynsgröt (bäst är att koka själv den färdiga brukar vara ganska lös), jag skriver ingen mängd för man har ju olika smak så testadig fram. Yoghurten blir mycket tjockare när man silar av vätskan. Den avrunna yoghurten är även god som dressing till fruktsallad. Häls lpetters
Hej såg at du ville ha tips på Riskvik jag brukar göra så här: ta vanlig vaniljyoghurt häll i ett kaffefilter och låt den rinna av ca 1 timme sedan kan du bara blanda med färdig risgrynsgröt (bäst är att koka själv den färdiga brukar vara ganska lös), jag skriver ingen mängd för man har ju olika smak så testadig fram. Yoghurten blir mycket tjockare när man silar av vätskan. Den avrunna yoghurten är även god som dressing till fruktsallad. Häls lpetters
Detta lät otroligt gott, måste provas.