Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad Lax

  • MammaModesty 21 december 2009

    Hej har en liten undran... är det någon som har testat att grava laxbitar.. ni vet dom man köper i 4pack? det borde väl gå lika bra att grava som hel laxfilé..... eller??

    tyckte det verkade smidigt med färdiga benfria bitar...

  • Okänd 21 december 2009

    Det går alldeles utmärkt!
    Snabbgravad lax med räkor och färskpotatissalsa

  • Mistys 21 december 2009

    Ska nog funka! Bra du får till exakt rätt mängd av socker och salt till mängden lax ( Så ni inte blir magsjuka) och att den varit fryst först. Det är mängden salt och socker som konserverar så att det inte bildas toxiner i laxen.Men ska den stekas efter gravning som i receptet ovan, spelar det ju mindre roll. God jul och lycka till!

  • MammaModesty 21 december 2009

    tack för svar... receptet ska jag testa men inte denna gång... ska bara grava lax med lite fläderbrännvin som extra smasättning... ska komma ihåg att använda salt o socker i rätt mängd.. =)

    God Jul på er.... =)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.