Hej har en liten undran... är det någon som har testat att grava laxbitar.. ni vet dom man köper i 4pack? det borde väl gå lika bra att grava som hel laxfilé..... eller??
tyckte det verkade smidigt med färdiga benfria bitar...
Ska nog funka! Bra du får till exakt rätt mängd av socker och salt till mängden lax ( Så ni inte blir magsjuka) och att den varit fryst först. Det är mängden salt och socker som konserverar så att det inte bildas toxiner i laxen.Men ska den stekas efter gravning som i receptet ovan, spelar det ju mindre roll. God jul och lycka till!
MammaModesty21 december 2009
tack för svar... receptet ska jag testa men inte denna gång... ska bara grava lax med lite fläderbrännvin som extra smasättning... ska komma ihåg att använda salt o socker i rätt mängd.. =)
Hej har en liten undran... är det någon som har testat att grava laxbitar.. ni vet dom man köper i 4pack? det borde väl gå lika bra att grava som hel laxfilé..... eller??
tyckte det verkade smidigt med färdiga benfria bitar...
Det går alldeles utmärkt!
Snabbgravad lax med räkor och färskpotatissalsa
Ska nog funka! Bra du får till exakt rätt mängd av socker och salt till mängden lax ( Så ni inte blir magsjuka) och att den varit fryst först. Det är mängden salt och socker som konserverar så att det inte bildas toxiner i laxen.Men ska den stekas efter gravning som i receptet ovan, spelar det ju mindre roll. God jul och lycka till!
tack för svar... receptet ska jag testa men inte denna gång... ska bara grava lax med lite fläderbrännvin som extra smasättning... ska komma ihåg att använda salt o socker i rätt mängd.. =)
God Jul på er.... =)