Så här gör du!1 kg färsk lax av mellanbiten 3 msk salt 2 msk socker 1 knippa dill 1 tsk grovt krossad vitpepparDela laxen och ta ur ryggbenet. Blanda salt, socker och den krossade vitpepparn. Gnid in alla sidor med blandningen. Lägg ihop laxen med skinnsidorna utåt. Lägg hälften av dillen i ett djupbottnat kärl. Lägg på laxen och resten av dillen. Låt stå kallt i 2 dygn. Vänd på laxen 2 ggr per dygn. Skrapa av kryddorna och ta bort benen innan du skär upp och serverar laxen
12 oktober 2000
Det finns ett jättebra recept i Kokboken som är Öretgravad lax, prova den istället!
Vet någon hur man själv kan grava lax?
Så här gör du!1 kg färsk lax av mellanbiten 3 msk salt 2 msk socker 1 knippa dill 1 tsk grovt krossad vitpepparDela laxen och ta ur ryggbenet. Blanda salt, socker och den krossade vitpepparn. Gnid in alla sidor med blandningen. Lägg ihop laxen med skinnsidorna utåt. Lägg hälften av dillen i ett djupbottnat kärl. Lägg på laxen och resten av dillen. Låt stå kallt i 2 dygn. Vänd på laxen 2 ggr per dygn. Skrapa av kryddorna och ta bort benen innan du skär upp och serverar laxen
Det finns ett jättebra recept i Kokboken som är Öretgravad lax, prova den istället!