Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönt snacks?

  • Rajdon 5 mars 2012

    Banga nästan alldrig för snackz som chips och ostkrokar på förbehållet helgerna åtminstone framför nån filmrulle på tvrutan.

    Men snacks i all ära så har jag ett vagt minne av en riktigt god morotsnacks i Turkiet för många år sedan i form av morotsstavar som legat länge och kallt i en hink med en vinägrett typ och tagit åt sig smakerna. Som serveras med turkisk yoghurt eller gräddfil, creme fraisch.

    Nån som kan receptet exakt eller liknande?

    Själva vinägretten kan tänkas innehålla tex

    Ättika
    Äppelcidervinäger
    Salt
    Citron
    Vatten
    Socker
    Morotsstavar
    Några kålrotsstavar

    Nästan lika gott som chips?

  • The_mama97mia 5 mars 2012

    tror du de legat råa eller lite förkokta i lag/marinad?

  • Rajdon 5 mars 2012

    Skrivet av mama97mia den 5 mar 2012

    tror du de legat råa eller lite förkokta i lag/marinad?


    Minns väl att de var krispiga och hårda men smakrika med dippen så förkokta var de nog kanske inte :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.