är det någon som kan hjälpa mej med ett recept på ostbollar som jag skrivit av från en av Hirams receptböcker och TAPPAT BORT. . . skulle göra mej lycklig ;)
mssalmonella20 februari 2011
21 träffar om du söker på ostbollar på matklubben. Det är inte någon utav dom?
calvadosamera20 februari 2011
??? hur gjorde du det - jag får bara fyra träffar. . .
calvadosamera20 februari 2011
jooo - okej - jag tittade ju i Forumet och inte bland Recept :s
Wombat0420 februari 2011
ITALIENSKA OSTBOLLAR
3 dl vita brödsmulor
3 ägg
100 - 150 g riven parmesanost
salt, peppar
olja till fritering
Blanda samman en massa av vita, mjuka, pinfärska brödsmulor och 3 hela ägg. Tillsätt osten och litet salt och peppar. Äggen ska mjuka upp smulorna helt och man mosar och arbetar med gaffel. Så formas den mjuka massan till valnötsstora bollar som genast friteras i helt olja.
Ät dem nytillagade med ett glas juice eller något mindre oskyldigt.
Hoppas det är dessa!
MVH
Wombat04
calvadosamera20 februari 2011
Tusen tack!! Ja, jag känner igen detta - ska genast ut i köket o börja!
(kommer du förresten ihåg vilken bok det var från? )
hälsar en lycklig / Ingrid
Wombat0420 februari 2011
Hej Ingrid!
Det var från "Hirams Bästa Recept", en helt underbar bok där hon har tagit det bästa från sina kokböcker. :-D
Bella
Tojnan220 februari 2011
Vadå ostbollar, aldrig hört talas om att man kunde göra det.
calvadosamera20 februari 2011
Hej Bella och tack för värdefull info!!
Nu ska jag ut i cyberspacen o leta efter denna bok ;) / Ingrid
är det någon som kan hjälpa mej med ett recept på ostbollar som jag skrivit av från en av Hirams receptböcker och TAPPAT BORT. . . skulle göra mej lycklig ;)
21 träffar om du söker på ostbollar på matklubben. Det är inte någon utav dom?
??? hur gjorde du det - jag får bara fyra träffar. . .
jooo - okej - jag tittade ju i Forumet och inte bland Recept :s
ITALIENSKA OSTBOLLAR
3 dl vita brödsmulor
3 ägg
100 - 150 g riven parmesanost
salt, peppar
olja till fritering
Blanda samman en massa av vita, mjuka, pinfärska brödsmulor och 3 hela ägg. Tillsätt osten och litet salt och peppar. Äggen ska mjuka upp smulorna helt och man mosar och arbetar med gaffel. Så formas den mjuka massan till valnötsstora bollar som genast friteras i helt olja.
Ät dem nytillagade med ett glas juice eller något mindre oskyldigt.
Hoppas det är dessa!
MVH
Wombat04
Tusen tack!! Ja, jag känner igen detta - ska genast ut i köket o börja!
(kommer du förresten ihåg vilken bok det var från? )
hälsar en lycklig / Ingrid
Hej Ingrid!
Det var från "Hirams Bästa Recept", en helt underbar bok där hon har tagit det bästa från sina kokböcker. :-D
Bella
Vadå ostbollar, aldrig hört talas om att man kunde göra det.
Hej Bella och tack för värdefull info!!
Nu ska jag ut i cyberspacen o leta efter denna bok ;) / Ingrid