Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hirams recept på ostbollar

  • calvadosamera 20 februari 2011

    är det någon som kan hjälpa mej med ett recept på ostbollar som jag skrivit av från en av Hirams receptböcker och TAPPAT BORT. . . skulle göra mej lycklig ;)

  • mssalmonella 20 februari 2011

    21 träffar om du söker på ostbollar på matklubben. Det är inte någon utav dom?

  • calvadosamera 20 februari 2011

    ??? hur gjorde du det - jag får bara fyra träffar. . .

  • calvadosamera 20 februari 2011

    jooo - okej - jag tittade ju i Forumet och inte bland Recept :s

  • Wombat04 20 februari 2011

    ITALIENSKA OSTBOLLAR

    3 dl vita brödsmulor
    3 ägg
    100 - 150 g riven parmesanost
    salt, peppar
    olja till fritering

    Blanda samman en massa av vita, mjuka, pinfärska brödsmulor och 3 hela ägg. Tillsätt osten och litet salt och peppar. Äggen ska mjuka upp smulorna helt och man mosar och arbetar med gaffel. Så formas den mjuka massan till valnötsstora bollar som genast friteras i helt olja.

    Ät dem nytillagade med ett glas juice eller något mindre oskyldigt.

    Hoppas det är dessa!

    MVH
    Wombat04

  • calvadosamera 20 februari 2011

    Tusen tack!! Ja, jag känner igen detta - ska genast ut i köket o börja!

    (kommer du förresten ihåg vilken bok det var från? )

    hälsar en lycklig / Ingrid

  • Wombat04 20 februari 2011

    Hej Ingrid!

    Det var från "Hirams Bästa Recept", en helt underbar bok där hon har tagit det bästa från sina kokböcker. :-D

    Bella

  • Tojnan2 20 februari 2011

    Vadå ostbollar, aldrig hört talas om att man kunde göra det.

  • calvadosamera 20 februari 2011

    Hej Bella och tack för värdefull info!!

    Nu ska jag ut i cyberspacen o leta efter denna bok ;) / Ingrid

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.