Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp med pumpamarmelad

  • Ketronya 30 oktober 2008

    Någon som har en aning om hur lång hållbarhet det blir på marmeladen om man gör enligt det här receptet?

    Portioner: Ca 900 g (6 dl)

    1 kg pumpakött (kärnfritt)
    1-2 citroner eller 1 apelsin
    6 1/2 dl strösocker

    Gör så här
    1. Skär pumpaköttet i bitar eller riv det grovt.
    2. Skölj citronen/apelsinen väl i ljummet vatten.
    Skär tunna skivor av skalet och strimla det fint.
    Lägg pumpa, citron-/apelsinskal och socker i
    en kastrull. Låt stå svalt ett dygn.
    3. Koka pumpablandningen på svag värme i
    45–60 minuter utan lock. Mixa det ev till puré.
    Fördela i rena glasburkar.

    Har ni några tips när man tillagar marmelad? Jag har aldrig gjort det förr...

  • Yatzi 14 november 2008

    Man kan prova marmeladen efterhand vid kokningen genom att ta en tesked med marmelad och hälla på ett flat fat och dra sedan skeden rakt igenom marmeladen så den delar sig. Rinner den ihop på en gång så måste du koka lite till, den är färdig när den inte rinner ihop fort utan tar en liten stund. Med så mycket socker i receptet så bör den hålla ett ½ år om du förvarar den i kylskåp men så fort du ser lite mögel så är det dags att slänga den(Y)
    Hälsningar Yatzi

  • babbs 14 november 2008

    Tillsätt lite natriumbensoat eller Atamon till marmeladen innan du häller upp den i burkar så håller den bra.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.