Vore kul att höra hur ni komponerar Era egna kebab och vilka ingredienser/tillbehör ni har i?
Själv kör jag bara dom stora pitabröden man rullar ihop till en wrap typ, sen gurka,tomat ofta matlagnings yoghurt och rödlök.
mammis5 mars 2008
När vi fixar kebab så brukar vi ha med en stark sås
gjord på creme fraiche paprika/chili i den tillsätter
vi lite socker samt spär med lite vatten. det
blir jättegott.
Sedan är det ju nästan ett måste att ha med en kall
vitlökssås till.
Vi brukar också ha med pommes och som du
pitabröd med en massa grönsaker.
Vi köper aldrig kebabflarnen utan det färdigkryddade
fläskköttet i charkdisken och tillsätter lite honung
i pannan när vi steker det.
kanon blir det :p
MatAnders5 mars 2008
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Svesse605 mars 2008
Jag måste erkänna att jag är lite lat när det gäller att göra kebab. Jag köper färdigt kebabkött som jag steker. Till detta äter vi pitabröd, grönsaker och Rydbergs Orientdressing som vår familj älskar. Om ni inte prövat den dressingen förr, så rekommenderar jag den verkligen. Den passar till det mesta, toppengod till korv och makaroner. Och inte att förglömma till tacos, mmmmmmm... (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
MatAnders5 mars 2008
Skrivet av evaste den 5 mar 2008
Jag måste erkänna att jag är lite lat när det gäller att göra kebab. Jag köper färdigt kebabkött som jag steker. Till detta äter vi pitabröd, grönsaker och Rydbergs Orientdressing som vår familj älskar. Om ni inte prövat den dressingen förr, så rekommenderar jag den verkligen. Den passar till det mesta, toppengod till korv och makaroner. Och inte att förglömma till tacos, mmmmmmm... (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Ja den måste testas, tack för tipset.
Fiona5 mars 2008
Brukar bli färdigkryddat kött från kyldisken som steks, läggs i pitabröd (inte tortillabröd) med sallad, tomat, gurka och kebabsås från affären.
Sambon har även i lök i sin.
farmoringer5 mars 2008
Vi brukar ha renskav eller viltmästarskav i våra pitabröd.
Mycket grönsaker och sen Orientdressing precis som evaste säger, skriver.
evaldo5 mars 2008
Jag brukar köpa kebebsplit på Lidl, det är bara att steka upp och blanda till, enkelt och gott.
enAnnan8 mars 2008
Skrivet av MatAnders den 5 mar 2008
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Den såsen låter god till annat oxå.
Ska provas.
:)
Jag har aldrig provat att göra kebab hemma.
Däremot gör vi typ samma sak och tillbehör fast med små köttfärsspett.
Okänd8 mars 2008
Äter inte Kebab. Kan inte med smaken.
Snorkfroken8 mars 2008
Vi köper kebabkött i köttdisken som är färdigkryddat.
Till det har vi isbergssallad, gurka, tomat, majs och rödlök.
Sen gör vi egen vitlökssås och serverar allt med pommes :)
Har vi kebab till lunch så fyller vi pitabröd med grönsaker, kebab och toppar med vitlökssås.
jas658 mars 2008
Jag gör dem av nötfärs som jag har kryddat därefter så lägger jag dem i plastfolie och plattar till färsen och skär ut. Sedan så steker jag dem på hög värme och server dem med en kall sås av vitlök, chiliesås cremefraich tillsamans med pommesstrips och sallad.
Mvh
Höfta mera
Anders
bakakaka8 mars 2008
Skrivet av jas65 den 8 mar 2008
Jag gör dem av nötfärs som jag har kryddat därefter så lägger jag dem i plastfolie och plattar till färsen och skär ut. Sedan så steker jag dem på hög värme och server dem med en kall sås av vitlök, chiliesås cremefraich tillsamans med pommesstrips och sallad.
Mvh
Höfta mera
Anders
Vad kryddar du nötfärsen med?
jas658 mars 2008
Peppar, salt , taco krydda sedan några varv med chilikvanren då jag är beroende av chili krydda.
Mvh
Höfta mera
Anders
tilda10 mars 2008
Brukar göra kebablåda. Skiva potatis. Varva potatisen med stekt kebabsplit (kryddad). Blanda matlagningsgrädde med salt, vitlök, italiensk salladskrydda och cayennepeppar.(Y)
irrevirre11 mars 2008
Jag gör så här:
http://www.matklubben.se/recept/gyros_med_tzatziki_10487.html
lennali11 mars 2008
Jag gör som evaste kör "latmansvarianten". Fast jag sätter lite chilisås i brödet, brer ut det lite sedan sallad, gurka, tomater i tunna skivor, stekt färdigköpt kebabkött och till sist det allra godaste "Rydbergs Orientdressing", ni som inte har provat den, gör det. Underbar dressing som även passar till Taco´s, kött, kyckling och fisk. Jag brukar göra en pain rich med sallad, köttbullar och orientdressing och då är jag ännu latare jag kör med Mamma Scan´s köttbullar, så gott så.
MatAnders11 mars 2008
Skrivet av enAnnan den 8 mar 2008
Skrivet av MatAnders den 5 mar 2008
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Den såsen låter god till annat oxå.
Ska provas.
:)
Jag har aldrig provat att göra kebab hemma.
Däremot gör vi typ samma sak och tillbehör fast med små köttfärsspett.
Hej!
Jo den är riktigt god till grillat, kan rekomenderas.
/Anders
pehrzonflickan11 mars 2008
Kebab brukar jag beställa. Kebab utan kebabkött, räkkebab!
Superbruden11 mars 2008
Jag brukar skära fläskkarré i tunna skivor och marinera med grillkrydda, sweet chili, lite soya, peppar, salt och en chilisås med vitlökssmak. Låter det marinera ca 1 dygn och skär sedan i smala, tunna längder innan det steks, MUMS! Lägger sedan allt i tortillabröd med massor av grönsaker samt en vitlössås bestående av creme fraiche + en till två matskedar majonnäs samt pressad vitlök och salt och peppar och en halv matsked vitvinsvinäger (denna sås blir godare om den får stå i kylen någon dag). Jag använder den även till att doppa skalade räkor i, mysigt när man sitter och pillar räkor och äter lite rostat bröd och doppar i såsen. Gillar att sitta läääännngeee vid matbordet. :D
Vore kul att höra hur ni komponerar Era egna kebab och vilka ingredienser/tillbehör ni har i?
Själv kör jag bara dom stora pitabröden man rullar ihop till en wrap typ, sen gurka,tomat ofta matlagnings yoghurt och rödlök.
När vi fixar kebab så brukar vi ha med en stark sås
gjord på creme fraiche paprika/chili i den tillsätter
vi lite socker samt spär med lite vatten. det
blir jättegott.
Sedan är det ju nästan ett måste att ha med en kall
vitlökssås till.
Vi brukar också ha med pommes och som du
pitabröd med en massa grönsaker.
Vi köper aldrig kebabflarnen utan det färdigkryddade
fläskköttet i charkdisken och tillsätter lite honung
i pannan när vi steker det.
kanon blir det :p
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Jag måste erkänna att jag är lite lat när det gäller att göra kebab. Jag köper färdigt kebabkött som jag steker. Till detta äter vi pitabröd, grönsaker och Rydbergs Orientdressing som vår familj älskar. Om ni inte prövat den dressingen förr, så rekommenderar jag den verkligen. Den passar till det mesta, toppengod till korv och makaroner. Och inte att förglömma till tacos, mmmmmmm... (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Jag måste erkänna att jag är lite lat när det gäller att göra kebab. Jag köper färdigt kebabkött som jag steker. Till detta äter vi pitabröd, grönsaker och Rydbergs Orientdressing som vår familj älskar. Om ni inte prövat den dressingen förr, så rekommenderar jag den verkligen. Den passar till det mesta, toppengod till korv och makaroner. Och inte att förglömma till tacos, mmmmmmm... (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Ja den måste testas, tack för tipset.
Brukar bli färdigkryddat kött från kyldisken som steks, läggs i pitabröd (inte tortillabröd) med sallad, tomat, gurka och kebabsås från affären.
Sambon har även i lök i sin.
Vi brukar ha renskav eller viltmästarskav i våra pitabröd.
Mycket grönsaker och sen Orientdressing precis som evaste säger, skriver.
Jag brukar köpa kebebsplit på Lidl, det är bara att steka upp och blanda till, enkelt och gott.
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Den såsen låter god till annat oxå.
Ska provas.
:)
Jag har aldrig provat att göra kebab hemma.
Däremot gör vi typ samma sak och tillbehör fast med små köttfärsspett.
Äter inte Kebab. Kan inte med smaken.
Vi köper kebabkött i köttdisken som är färdigkryddat.
Till det har vi isbergssallad, gurka, tomat, majs och rödlök.
Sen gör vi egen vitlökssås och serverar allt med pommes :)
Har vi kebab till lunch så fyller vi pitabröd med grönsaker, kebab och toppar med vitlökssås.
Jag gör dem av nötfärs som jag har kryddat därefter så lägger jag dem i plastfolie och plattar till färsen och skär ut. Sedan så steker jag dem på hög värme och server dem med en kall sås av vitlök, chiliesås cremefraich tillsamans med pommesstrips och sallad.
Mvh
Höfta mera
Anders
Jag gör dem av nötfärs som jag har kryddat därefter så lägger jag dem i plastfolie och plattar till färsen och skär ut. Sedan så steker jag dem på hög värme och server dem med en kall sås av vitlök, chiliesås cremefraich tillsamans med pommesstrips och sallad.
Mvh
Höfta mera
Anders
Vad kryddar du nötfärsen med?
Peppar, salt , taco krydda sedan några varv med chilikvanren då jag är beroende av chili krydda.
Mvh
Höfta mera
Anders
Brukar göra kebablåda. Skiva potatis. Varva potatisen med stekt kebabsplit (kryddad). Blanda matlagningsgrädde med salt, vitlök, italiensk salladskrydda och cayennepeppar.(Y)
Jag gör så här:
http://www.matklubben.se/recept/gyros_med_tzatziki_10487.html
Jag gör som evaste kör "latmansvarianten". Fast jag sätter lite chilisås i brödet, brer ut det lite sedan sallad, gurka, tomater i tunna skivor, stekt färdigköpt kebabkött och till sist det allra godaste "Rydbergs Orientdressing", ni som inte har provat den, gör det. Underbar dressing som även passar till Taco´s, kött, kyckling och fisk. Jag brukar göra en pain rich med sallad, köttbullar och orientdressing och då är jag ännu latare jag kör med Mamma Scan´s köttbullar, så gott så.
Brukar också göra en stark sås på passerade tomater,vitlök,cayennepeppar,spiskummin och lite olivolja.
Den såsen låter god till annat oxå.
Ska provas.
:)
Jag har aldrig provat att göra kebab hemma.
Däremot gör vi typ samma sak och tillbehör fast med små köttfärsspett.
Hej!
Jo den är riktigt god till grillat, kan rekomenderas.
/Anders
Kebab brukar jag beställa. Kebab utan kebabkött, räkkebab!
Jag brukar skära fläskkarré i tunna skivor och marinera med grillkrydda, sweet chili, lite soya, peppar, salt och en chilisås med vitlökssmak. Låter det marinera ca 1 dygn och skär sedan i smala, tunna längder innan det steks, MUMS! Lägger sedan allt i tortillabröd med massor av grönsaker samt en vitlössås bestående av creme fraiche + en till två matskedar majonnäs samt pressad vitlök och salt och peppar och en halv matsked vitvinsvinäger (denna sås blir godare om den får stå i kylen någon dag). Jag använder den även till att doppa skalade räkor i, mysigt när man sitter och pillar räkor och äter lite rostat bröd och doppar i såsen. Gillar att sitta läääännngeee vid matbordet. :D