Jag åt så himla gott när jag var i turkiet. På mitt hotell serverade de varje dag en otroligt god och enkel röra som bestod av två grönasker, aubergine och vad jag tror kallas turkisk paprika? De hade liksom gjort något för att för båda så mjuka och 'röriga''. Det var som en ratatouille lite men utan tomatsåsen. Ska man koka dem för att få de sådär mjuka, men hur gör man sen. De var liksom inlagda kan man säga, i olja antar jag.
haha jaja. är det någon som har någon aning om vad jag menar?
monac17 juli 2008
mmm...låter jätte gott...hoppas någon kan svara!
Kanske de hade vattnat ur auberginen & sedan grillat den,de brukar bli en gudomlig lite "rökig" smak.:)
Ska fråga en turk jag känner, om han vet vad du menar!
Ernst7617 juli 2008
Kan det vara Baba ganough du menar?
1 medelstor aubergine
2 msk tahini, sesampasta
1 citron, saften av
3 klyftor vitlök, pressade
1/2 tsk salt
paprikapulver eller cayennepeppar
Gör så här:
1. Grilla auberginen (eller bränn på gaslåga) runtom i grillpanna. Stek den sedan mjuk i ugnen. Svedningen är viktig för att man ska få rätt röksmak.
2. Skala auberginen och mosa den i en skål, krydda med salt.
3. Mixa moset med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn puré.
4. Lägg purén i en skål och gör en grop och smeta ut purén efter kanterna.
5. Runt kanten strör du en ring med cayennepeppar. Droppa olivolja i mitten och servera med pitabröd.
Cheriie4 november 2008
Det finns något som heter makdous på arabiska, det är inlagda auberginer fyllda med vitlök, chili och valnötter. Finns att köpa på hyllan bland utlänksa varor på maxi och willys
Jag åt så himla gott när jag var i turkiet. På mitt hotell serverade de varje dag en otroligt god och enkel röra som bestod av två grönasker, aubergine och vad jag tror kallas turkisk paprika? De hade liksom gjort något för att för båda så mjuka och 'röriga''. Det var som en ratatouille lite men utan tomatsåsen. Ska man koka dem för att få de sådär mjuka, men hur gör man sen. De var liksom inlagda kan man säga, i olja antar jag.
haha jaja. är det någon som har någon aning om vad jag menar?
mmm...låter jätte gott...hoppas någon kan svara!
Kanske de hade vattnat ur auberginen & sedan grillat den,de brukar bli en gudomlig lite "rökig" smak.:)
Ska fråga en turk jag känner, om han vet vad du menar!
Kan det vara Baba ganough du menar?
1 medelstor aubergine
2 msk tahini, sesampasta
1 citron, saften av
3 klyftor vitlök, pressade
1/2 tsk salt
paprikapulver eller cayennepeppar
Gör så här:
1. Grilla auberginen (eller bränn på gaslåga) runtom i grillpanna. Stek den sedan mjuk i ugnen. Svedningen är viktig för att man ska få rätt röksmak.
2. Skala auberginen och mosa den i en skål, krydda med salt.
3. Mixa moset med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn puré.
4. Lägg purén i en skål och gör en grop och smeta ut purén efter kanterna.
5. Runt kanten strör du en ring med cayennepeppar. Droppa olivolja i mitten och servera med pitabröd.
Det finns något som heter makdous på arabiska, det är inlagda auberginer fyllda med vitlök, chili och valnötter. Finns att köpa på hyllan bland utlänksa varor på maxi och willys