Min pappa fyller år i helgen och jag funderar på vad jag ska ge honom i present... Han önskar sig inget, och lotter, tidiningar, choklad etc känns lite uttjatat... Min fundering är nu att göra några olika inläggningar till honom, tex vitlök och kanske gröna tomater. Inlagda gröna tomater har jag gjort förut och tror jag har ett ok recept i "Vår kokbok", däremot har jag inget recept på inlagd vitlök. Givetvis kan jag söka på det och få upp en del, men jag tänkte att det kan vara bra att få tips på era favoriter.
Ni får gärna även tipsa om andra goda inläggningar!
Tack på förhand!
FruAst5 oktober 2010
Tänk på att de flesta inläggningar behöver mogna för att bli bra och vara goda att ätas. Vitlök gjorde jag i somras och den skulle ligga i en lag ett par dagar och sen mogna i olja ytterligare några dagar. Vad jag menar är att ska du ge bort inläggningar i helgen ska du nog köpa något färdigt så att det kan ätas direkt.
Jag la in vitlökar efter Bonniers kokbok, receptet var enkelt men tyvärr var jag inte riktigt nöjd med resultatet. Jag behövde bättre kryddor än angivet. Ska bli intressant och se om någon kan ett bra recept!
mafia5 oktober 2010
Jag har precis lagt in ett recept på inlagd vitök, som jag tycker är bra. Hoppas du har nytta av det.
Hälsningar Mafia
boz19655 oktober 2010
Här är några länkar som kanske kan vara till lite inspiration:
Min pappa fyller år i helgen och jag funderar på vad jag ska ge honom i present... Han önskar sig inget, och lotter, tidiningar, choklad etc känns lite uttjatat... Min fundering är nu att göra några olika inläggningar till honom, tex vitlök och kanske gröna tomater. Inlagda gröna tomater har jag gjort förut och tror jag har ett ok recept i "Vår kokbok", däremot har jag inget recept på inlagd vitlök. Givetvis kan jag söka på det och få upp en del, men jag tänkte att det kan vara bra att få tips på era favoriter.
Ni får gärna även tipsa om andra goda inläggningar!
Tack på förhand!
Tänk på att de flesta inläggningar behöver mogna för att bli bra och vara goda att ätas. Vitlök gjorde jag i somras och den skulle ligga i en lag ett par dagar och sen mogna i olja ytterligare några dagar. Vad jag menar är att ska du ge bort inläggningar i helgen ska du nog köpa något färdigt så att det kan ätas direkt.
Jag la in vitlökar efter Bonniers kokbok, receptet var enkelt men tyvärr var jag inte riktigt nöjd med resultatet. Jag behövde bättre kryddor än angivet. Ska bli intressant och se om någon kan ett bra recept!
Jag har precis lagt in ett recept på inlagd vitök, som jag tycker är bra. Hoppas du har nytta av det.
Hälsningar Mafia
Här är några länkar som kanske kan vara till lite inspiration:
http://allrecipes.com//Recipe/lauras-pickled-garlic/Detail.aspx
http://allrecipes.com//Recipe/pickled-garlic/Detail.aspx
http://hubpages.com/hub/How_to_Pickle_Garlic
http://localfoods.about.com/od/summer/r/PickledGarlic.htm
http://www.food.com/recipe/pickled-garlic-with-hot-pepper-13126
Tack för svaren!
Tar gärna emot fler tips!
Jag har ett recept i min kokbok på inlagd/marinerad vitlök. Lätt att göra och mycket gott.