Min sons pappa är från Serbien och köper ofta gigantiska burkar med inlagda grönsaker , gröna tomater, paprika, vitkål, blomkål bla. De är inte alls söta som svenska pickles och jag tycker de är jättegoda! Är det någon som har något recept, det vore roligt att prova själv nu i skördetid(Y)
monac17 augusti 2009
det är väl salt vatten och ättika samt socker...ja det vore roligt om någon sitter in med ett recept:)
hoppas hoppas!
The_mama97mia17 augusti 2009
Jag undrar om det inte är mer som syrade grönsaker? Kan ha fel. Tittar med begär på de stora burkarna men det är för mkt att köpa för mig, det går inte åt o svårt att förvara
Om du tycker de verkar för söta kan man ju minska på både socker och ättika.
monac17 augusti 2009
kan tänka man smaksätter med lite av varje oxå! senapsfrön,pepparrot och chili te.x.(Y)
Linlock17 augusti 2009
Tack så mycket för tipsen!(L) Det kanske är syrade de är, det som tilltalar mig är att de är just syrliga och inte söta. Håller med dig, mama97mia, att burkarna är ju alldeles för stora för att klämma in i mitt redan överfulla kylskåp...:'(
sikaal17 augusti 2009
Jag har hittat ett recept på inlagda grönsaker utan socker ! :D
Det finns i Skördepraktikan
Den heter Sydlänsk sallad, det står om den att "Runt medelhavet är socker i ättiksinläggningar ovanligt...."
Om någon vill, kan jag lägga in receptet i morgon!
gimmiahug17 augusti 2009
Det låter suveränt! Jag har länge letat efter ett recept på inläggningar från Medelhavet/Turkiet/där-i-krokarna och hade blivit SÅ glad om du ville lägga in ditt recept! Och jätteglad att Linlock satte igång den här tråden! :)
sikaal17 augusti 2009
OK, jag är för trött nu, men är ledig i morgon så jag lägger in det då. :Z
kattgnag17 augusti 2009
Ursäkta en kanske dum fråga men hur länge kan man räkna med att den öppnade burken håller i kylskåp? Alltså efter att man börjat använda den?
sikaal18 augusti 2009
Nu har jag lagt in Sydlänsk sallad här på MK, men jag har ingen bild då jag inte gjort den själv :). Har inte kollat om jag får använda bilden i boken, så om det är någon som gör salladen och tar kort, så lägg gärna upp en bild. Sydlänsk sallad
gimmiahug18 augusti 2009
Tack snälla! Det låter helt rätt faktiskt och ska prova så fort jag bara hinner, hoppas fler gör det för om det smakar som jag tror att det kommer att göra, är det helt suveränt gott! :)
kattgnag18 augusti 2009
Skrivet av kattgnag den 17 aug 2009
Ursäkta en kanske dum fråga men hur länge kan man räkna med att den öppnade burken håller i kylskåp? Alltså efter att man börjat använda den?
:o
Linlock18 augusti 2009
Tack tack snälla för receptet, Sikaal! Ska prova så fort jag orkar. Nu blev jag jätteglad:)
Min sons pappa är från Serbien och köper ofta gigantiska burkar med inlagda grönsaker , gröna tomater, paprika, vitkål, blomkål bla. De är inte alls söta som svenska pickles och jag tycker de är jättegoda! Är det någon som har något recept, det vore roligt att prova själv nu i skördetid(Y)
det är väl salt vatten och ättika samt socker...ja det vore roligt om någon sitter in med ett recept:)
hoppas hoppas!
Jag undrar om det inte är mer som syrade grönsaker? Kan ha fel. Tittar med begär på de stora burkarna men det är för mkt att köpa för mig, det går inte åt o svårt att förvara
Jag har lagt in 2 olika recept på inlagda grönsaker.
Inlagda grönsaker
Ättiksinlagda grönsaker
Om du tycker de verkar för söta kan man ju minska på både socker och ättika.
kan tänka man smaksätter med lite av varje oxå! senapsfrön,pepparrot och chili te.x.(Y)
Tack så mycket för tipsen!(L) Det kanske är syrade de är, det som tilltalar mig är att de är just syrliga och inte söta. Håller med dig, mama97mia, att burkarna är ju alldeles för stora för att klämma in i mitt redan överfulla kylskåp...:'(
Jag har hittat ett recept på inlagda grönsaker utan socker ! :D
Det finns i Skördepraktikan
Den heter Sydlänsk sallad, det står om den att "Runt medelhavet är socker i ättiksinläggningar ovanligt...."
Om någon vill, kan jag lägga in receptet i morgon!
Det låter suveränt! Jag har länge letat efter ett recept på inläggningar från Medelhavet/Turkiet/där-i-krokarna och hade blivit SÅ glad om du ville lägga in ditt recept! Och jätteglad att Linlock satte igång den här tråden! :)
OK, jag är för trött nu, men är ledig i morgon så jag lägger in det då. :Z
Ursäkta en kanske dum fråga men hur länge kan man räkna med att den öppnade burken håller i kylskåp? Alltså efter att man börjat använda den?
Nu har jag lagt in Sydlänsk sallad här på MK, men jag har ingen bild då jag inte gjort den själv :). Har inte kollat om jag får använda bilden i boken, så om det är någon som gör salladen och tar kort, så lägg gärna upp en bild.
Sydlänsk sallad
Tack snälla! Det låter helt rätt faktiskt och ska prova så fort jag bara hinner, hoppas fler gör det för om det smakar som jag tror att det kommer att göra, är det helt suveränt gott! :)
Ursäkta en kanske dum fråga men hur länge kan man räkna med att den öppnade burken håller i kylskåp? Alltså efter att man börjat använda den?
:o
Tack tack snälla för receptet, Sikaal! Ska prova så fort jag orkar. Nu blev jag jätteglad:)