Malin på redaktionen har ett jättebra recept som hon gärna delar med sig!3 kg rödbetorvatten och saltlag:1 liter vatten1 liter ättikssprit6 dl strösocker1 msk havssalt1 msk vitpepparkorn1/2 msk hela kryddnejlikoren bit pepparrotBorsta rödbetorna väl i kallt vatten. Skär av blast och rotspets en bit från betan. Dels är det vackert att ha en bit lkvar, dels bevaras den röda färgen. Koka dem sedan i lättsaltat vatten i knappt 20 min tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och spola rödbetorna i kallt vatten. Skala dem genast. Blanda ingredienserna till lagen utom pepparroten, låt koka upp. Lägg ner rödbetorna och låt allt koka upp igen. Skala och skiva pepparroten. varva rödbetor och pepparrot i väl rengjorda burkar. Slå den heta lagen över och förslut genast.
Har någon bra recept på hur man gör det?
Malin på redaktionen har ett jättebra recept som hon gärna delar med sig!3 kg rödbetorvatten och saltlag:1 liter vatten1 liter ättikssprit6 dl strösocker1 msk havssalt1 msk vitpepparkorn1/2 msk hela kryddnejlikoren bit pepparrotBorsta rödbetorna väl i kallt vatten. Skär av blast och rotspets en bit från betan. Dels är det vackert att ha en bit lkvar, dels bevaras den röda färgen. Koka dem sedan i lättsaltat vatten i knappt 20 min tills de är nästan mjuka. Häll av vattnet och spola rödbetorna i kallt vatten. Skala dem genast. Blanda ingredienserna till lagen utom pepparroten, låt koka upp. Lägg ner rödbetorna och låt allt koka upp igen. Skala och skiva pepparroten. varva rödbetor och pepparrot i väl rengjorda burkar. Slå den heta lagen över och förslut genast.