Min dotter tar studenten i Juni och jag hade tänkt att bjuda på kall buffe, men vet inte vad jag ska bjuda på. Skulle bli glad för lite förslag på olika kalla rätter och ev. bål som bara är att duka fram när vi kommer hem, blir ca. 20 pers
mirre730 mars 2011
När min yngste tog studenten blev det tacobuffé, köttfärsröran gjorde jag i förväg och frös ner, var bara att ta fram kvällen innan och värma när man kom hem. Hade också gjort hemgjord salsa och hemgjord guacamole samt finskurna grönsaker av alla de slag, riven ost , oliver, tacosås, chips och tortillas.
Breasola30 mars 2011
Pastasallad, kalla kycklingspett, marinerad kall fläskfile, O så kaffe efteråt med tårta/kaka.
tips - det finns många trådar tidigare angående mat till studentkalas!
Lenkan30 mars 2011
När jag gifte mig så hade vi kall salladsbuffé, stora tråg med sallad, gurka, tomat, rödlök, majs, sockerärter etc, sen hade vi ett tråg med pasta, fyra olika dressingar som vi gjorde själva och fat med kallskuret. Gjorde det ganska enkelt; rostbiff, färdigskivad skinka, färdigskivad salami och kycklingfilé. Ett par fat med feta och mozzarella, plus hembakt långpannebröd med smör och ost till.
Cassiopeya30 mars 2011
När det är sommar är denna potatissallad min favorit, enkel och lyxig! Servera med grillat kött, eller om det känns lättare, kallskuret kött, fisk :)
Min familjs favoritbål är denna, gillar du inte päron går det bra att ta vilken lättdryck som helst, eller vanlig saft för den delen. Bara att hälla ihop och servera :p
Min son tar studenten i Juni,ska ha potatissallad ,kallskuren kycklingfile och fläskfile,rostbiff skivad till det salsasås och currysås .
Smidigt med kall mat bara att plocka fram när man kommer tillbaka.
Mistys2 maj 2011
Philadelphiatårta med räkor
Detta är en höjdare som jag haft när mina barn tagit studenten eller vid andra buffér. Mina gäster vill inte vara utan denna rätt numer!
Mellanbellan2 maj 2011
Det här hade jag för 25 personer. En del tog slut men det mesta blev det kvar av, till frukost nästa dag. Mellans kalla buffé
ScarlettRose2 maj 2011
Den här potatissalladen är kanongod och har serverats på flera bufféer både hos mig och min mamma. Bland annat min student. Och min syster student och konfirmation om jag inte minns fel. Potatissallad med chilikeso
Vill även minnas att vi, på min student, serverade en kall avokadosoppa som man hällde upp i glas i förväg, så det inte blev massa söl med soppa som ska slevas upp under kalaset.
Annars är ju sånt som kall grillad rostbiff alltid gott. Kan t.ex. serveras på en bädd av någon sorts gröna salladsblad och lite vinägrett ringlat över det.
Som efterrätt kan man t.ex. ha chokladshots (krämig choklad i shotglas). Det, liksom avokadosoppan, är ganska lätt att servera utan kladd, då det står framdukat i färdiga portioner.
Mistys2 maj 2011
Tips : Willys säljer party is ganska billigt för en säck. Special is som håller sig kall lite längre. Köp och lägg i ex en ugnsform. Ställ sen ex köttfatet på detta så håller det sig fräscht länge!
orrigen2 maj 2011
Skrivet av sceehs den 2 maj 2011
Min son tar studenten i Juni,ska ha potatissallad ,kallskuren kycklingfile och fläskfile,rostbiff skivad till det salsasås och currysås .
Smidigt med kall mat bara att plocka fram när man kommer tillbaka.
mattjejen3 maj 2011
Min son tar oxå studenten i juni å han vill ha smörgåstårta... så jag funderar på att göra två tre olika lite mindre smörgåstårtor... den som vi alltid gör, en italiensk å kke en till... sen ska jag göra lite mingel tilltugg till fördrinken å till kaffet ville han ha rimbobullar, nån kaka å tårta... Bara att garnera smörgåstårtorna samma dag å sen e de bara att duka fram allt, lätt å smidigt {dance}
Josses3 maj 2011
När mina två stora barn konfirmerade sig så bjud jag släkten på kall buffé båda gångerna.
Hade gjort chivapcicispett (ursäkta stavningen) stack ner de i en halv melon, baconinlindade fyllda kycklingfiléer, fyllda med soltorkade tomater, rökt skinka och ost (delade i tre delar), helstekt dubbelmarinerad fläskfilé (skivade i ca ½ -1 cm tjockt), grillade kycklinglår, oliver gröna och svarta, cocktailtomater, brytbröd, turkisk yogurt, gravad lax och säkert något mer som jag har glömt. Potatissallad Ewas sås
Glömde skriva att vi var ca 25 personer. Vissa saker tog slut och vissa räckte till lunchen nästa dag
susanne72062613 maj 2011
Här har du riktlinjer hoppas det hjälper:
Dryck
1 flaska vin = 6 glas a’ 12cl
åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
annars 1-1½ glas per rätt
1 flaska mousserande = 8 glas a’ 8 cl
37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas a’ 3 cl
Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20cl
Mat
per portion i en tre-femrätters middag:
benfritt kött 100-150g
rostbiff färdig 100g på buffé 50-75g
sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
Total mängd mat på t.ex. en buffé: 450-550g + bröd, smör och ost
LEDIVO3 maj 2011
Den här och potatissallad med olika sorters kallt kött och grönsallad bjöd jag på Pastasallad till kallt kött
Satte även fram ost och kex med bl a den här som har blivit en efterfrågan favorit Brietårta
Min dotter tar studenten i Juni och jag hade tänkt att bjuda på kall buffe, men vet inte vad jag ska bjuda på. Skulle bli glad för lite förslag på olika kalla rätter och ev. bål som bara är att duka fram när vi kommer hem, blir ca. 20 pers
När min yngste tog studenten blev det tacobuffé, köttfärsröran gjorde jag i förväg och frös ner, var bara att ta fram kvällen innan och värma när man kom hem. Hade också gjort hemgjord salsa och hemgjord guacamole samt finskurna grönsaker av alla de slag, riven ost , oliver, tacosås, chips och tortillas.
Pastasallad, kalla kycklingspett, marinerad kall fläskfile, O så kaffe efteråt med tårta/kaka.
Tja smörgåstårta är ju en klassiker
Smörgåstårta
Annars är små pajer trevligt på buffén
Minimala smördegspajer med olika fyllningar
En trevlig potatissallad Italiensk potatissallad med citron, olivolja och basilika
och marinerat kött
Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
tips - det finns många trådar tidigare angående mat till studentkalas!
När jag gifte mig så hade vi kall salladsbuffé, stora tråg med sallad, gurka, tomat, rödlök, majs, sockerärter etc, sen hade vi ett tråg med pasta, fyra olika dressingar som vi gjorde själva och fat med kallskuret. Gjorde det ganska enkelt; rostbiff, färdigskivad skinka, färdigskivad salami och kycklingfilé. Ett par fat med feta och mozzarella, plus hembakt långpannebröd med smör och ost till.
När det är sommar är denna potatissallad min favorit, enkel och lyxig! Servera med grillat kött, eller om det känns lättare, kallskuret kött, fisk :)
Somrig potatissallad med kronärtskockshjärtan
Vill du ha en salsa med lite hetare känsla rekommenderar jag denna, supergod!
Mangosalsa med sting
Min familjs favoritbål är denna, gillar du inte päron går det bra att ta vilken lättdryck som helst, eller vanlig saft för den delen. Bara att hälla ihop och servera :p
Festlig päronbål
En god tårta till kaffet är denna! Lägg ihop kvällen innan, garnera på morgonen eller precis innan den ska ätas.
Min fantastiska gräddtårta
Min son tar studenten i Juni,ska ha potatissallad ,kallskuren kycklingfile och fläskfile,rostbiff skivad till det salsasås och currysås .
Smidigt med kall mat bara att plocka fram när man kommer tillbaka.
Philadelphiatårta med räkor
Detta är en höjdare som jag haft när mina barn tagit studenten eller vid andra buffér. Mina gäster vill inte vara utan denna rätt numer!
Det här hade jag för 25 personer. En del tog slut men det mesta blev det kvar av, till frukost nästa dag. Mellans kalla buffé
Den här potatissalladen är kanongod och har serverats på flera bufféer både hos mig och min mamma. Bland annat min student. Och min syster student och konfirmation om jag inte minns fel.
Potatissallad med chilikeso
Vill även minnas att vi, på min student, serverade en kall avokadosoppa som man hällde upp i glas i förväg, så det inte blev massa söl med soppa som ska slevas upp under kalaset.
Annars är ju sånt som kall grillad rostbiff alltid gott. Kan t.ex. serveras på en bädd av någon sorts gröna salladsblad och lite vinägrett ringlat över det.
Som efterrätt kan man t.ex. ha chokladshots (krämig choklad i shotglas). Det, liksom avokadosoppan, är ganska lätt att servera utan kladd, då det står framdukat i färdiga portioner.
Tips : Willys säljer party is ganska billigt för en säck. Special is som håller sig kall lite längre. Köp och lägg i ex en ugnsform. Ställ sen ex köttfatet på detta så håller det sig fräscht länge!
Min son tar studenten i Juni,ska ha potatissallad ,kallskuren kycklingfile och fläskfile,rostbiff skivad till det salsasås och currysås .
Smidigt med kall mat bara att plocka fram när man kommer tillbaka.
Min son tar oxå studenten i juni å han vill ha smörgåstårta... så jag funderar på att göra två tre olika lite mindre smörgåstårtor... den som vi alltid gör, en italiensk å kke en till... sen ska jag göra lite mingel tilltugg till fördrinken å till kaffet ville han ha rimbobullar, nån kaka å tårta... Bara att garnera smörgåstårtorna samma dag å sen e de bara att duka fram allt, lätt å smidigt {dance}
När mina två stora barn konfirmerade sig så bjud jag släkten på kall buffé båda gångerna.
Hade gjort chivapcicispett (ursäkta stavningen) stack ner de i en halv melon, baconinlindade fyllda kycklingfiléer, fyllda med soltorkade tomater, rökt skinka och ost (delade i tre delar), helstekt dubbelmarinerad fläskfilé (skivade i ca ½ -1 cm tjockt), grillade kycklinglår, oliver gröna och svarta, cocktailtomater, brytbröd, turkisk yogurt, gravad lax och säkert något mer som jag har glömt.
Potatissallad
Ewas sås
Glömde skriva att vi var ca 25 personer. Vissa saker tog slut och vissa räckte till lunchen nästa dag
Här har du riktlinjer hoppas det hjälper:
Dryck
1 flaska vin = 6 glas a’ 12cl
åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
annars 1-1½ glas per rätt
1 flaska mousserande = 8 glas a’ 8 cl
37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas a’ 3 cl
Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20cl
Mat
per portion i en tre-femrätters middag:
benfritt kött 100-150g
rostbiff färdig 100g på buffé 50-75g
fiskfilé 100-150g
gravlax 125g på buffé 50-75g
kycklingfilé/ ankbröst 75-90g
grillade kycklinglår 100-130g
potatissallad. 100-200g
potatisgratäng 150g
rösti 100-150g
sallad oblandad eller blandad 50-80g
sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
per portion som ensamrätt:
benfritt kött 150-200g
rostbiff färdig 120g
fiskfilé 150-200g
gravlax 150g
kycklingfilé/ ankbröst 100-120g
grillade kycklinglår 130-160g
potatissallad. 100-200g
potatisgratäng 150-200g
rösti 130-180g
sallad oblandad eller blandad 70-100g
sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
Total mängd mat på t.ex. en buffé: 450-550g + bröd, smör och ost
Den här och potatissallad med olika sorters kallt kött och grönsallad bjöd jag på
Pastasallad till kallt kött
Satte även fram ost och kex med bl a den här som har blivit en efterfrågan favorit
Brietårta