Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan tinad smördeg frysas in igen?

  • Siigma 15 januari 2009

    Kan tinad, utkavlad smördeg frysas in igen och gräddas på bra sätt?

  • hanstom 16 januari 2009

    ja

  • Siigma 16 januari 2009

    Skrivet av hanstom den 16 jan 2009

    ja


    Kort och koncist!(Y)
    Så det blir alltså ingen skillnad att den varit tinad en gång, på fluffig- och frasighet på degen?

    Grejen är den att jag tänkt fixa lite smördegsnurror på färdiga smördegsplattor, frysa in och ta fram för gräddning den dag det ska ätas. Vill inte chansa eftersom det är en stor bjudning.

  • maersta 16 januari 2009

    Jag tror inte det ska vara några problem. Men kan du inte testa att "provlaga" en liten sats för att vara säker?

    Det finns också smördeg i kyldisken, vet dock inte om den varit fryst.

    Lycka till! :)

  • Siigma 16 januari 2009

    Äsch, jag kör på! Helt äckligt kan det ju inte bli :)

    Ska köpa färdiga plattor, kavla ut, hälla på hackade sardeller och färsk oregano. Rulla ihop och frys in. Schoff schoff

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.