Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karl-Johansvamp

  • Lindanemon 10 augusti 2010

    Har idag plockat flera riktigt fina Kar-Johansvampar, men vet inte riktigt vad jag ska göra med dem.
    Kan de förvällas?
    Bör de hellre torkas? (Jag har ingen tork...)

    Sen tar jag gärna emot tips på goda anrättningar, där Karl-Johansvampen spelar huvudrollen! :)

  • Eery 10 augusti 2010

    Soppa på Karl-Johan ska vara en riktig höjdare säger dom som testat{eat}
    Annars funkar den väll som svamp gör mest men ska du torka den bör den nog skivas först och sen skulle jag låta den torka på tidningspapper i rumstemperatur.
    Fast jag är en kantarellmänniska (läs helt okunnig på svamp men är under upplärning)

  • littlejohn 10 augusti 2010

    Går bra att förvällas och att steka. Blir lite söt i smaken. Är det fina hattar kan man panera dem och steka som biffar.Jättegott! Om du förväller småkokar du dem i ca 20 min, sedan kan du använda det till sås, stuvning, eller vad du vill, går bra att frysa ner. Lycka till.

  • The_mama97mia 10 augusti 2010

    Hej Linda, lyckost!
    Jag gör med Kalle Johan som med annan svamp om det ska förvällas, skär i bitar o förväller, fryser in i spadet sedan.
    MEN.... kalle gör sig jättebra som torkad, det är bara hatten du torkar (och utan rören).
    Italienarna använder mkt Kalle som torkad o som pulver för att smaksätta såser, till pasta etc.
    VIktigt när du torkar är att se till att det är absolut angreppsfria hattar.
    *kram*

  • Lindanemon 10 augusti 2010

    Tack för tipsen!

    Jag provar väl att torka några i tunna skivor på tidningspapper, och en del förväller jag.
    Sen tar jag och panerar lite, det låter verkligen spännande.
    Egentligen hade jag tänkt att vi skulle äta sill imorgon, men det blir Kalle biffar! {clap}

  • Okänd 11 augusti 2010

    Det absolut bästa resultatet får man om svampen, Karl Johan, rengöres och skivas Sedan fryser man den som den är utan förvällning.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.