Jag ska anordna en picknick frukost, och ville ha pannkakor eller plättar med. Men så tänkte jag att om jag gör krabbelurer istället, och slänger ner typ hallon i smeten, så kanske jag kan klara mig utan sylt. Vad tror ni?
Kunde det eventuellt funka med vanliga plättar också? Jag tänker att krabbelurer är lite tjockare och sötare, så kanske det blir bättre med dem...
The_mama97mia20 juli 2010
Tror det funkar alldeles ypperligt. Blåbärsplättar, ta bara med lite socker till.
NicolinaZ20 juli 2010
Krabbelurer??? Never heard??? Måste genast försöka hitta ett recept!
(Y)
NicolinaZ20 juli 2010
Och recept fanns det ju gott om här! Men är inte väldigt många av dem dubletter? Åtminstone med tanke på hur strängt det ibland är med dubletterna och här är snarlika krabbelurrecept i långa banor...? Men de ska definitvit testas, hels stekta utomhus!
AnneNi20 juli 2010
Personligen äter jag gärna krabbelurer utan något alls till, de är så söta och goda ändå tycker jag. Men hallon i smeten låter spännande :)
Risken med blåbärsplättar är väl att det kan bli väldigt blåa fingrar om man ska äta dem med händerna... Annars låter det också gott!
NicolinaZ; Krabbelurer är som en lite söta, tjockare plättar kan man nästan säga, eller kanske lite som amerikanska pannkakor (fast godare enligt mig...) Tycker absolut att du ska testa om du aldrig smakat!
Personligen brukar jag oftast dra ner lite på sockret i smeten, tycker de blir tillräckligt söta med lite mindre socker, men det är ju såklart en smaksak :)
The_mama97mia20 juli 2010
Skrivet av NicolinaZ den 20 jul 2010
Och recept fanns det ju gott om här! Men är inte väldigt många av dem dubletter? Åtminstone med tanke på hur strängt det ibland är med dubletterna och här är snarlika krabbelurrecept i långa banor...? Men de ska definitvit testas, hels stekta utomhus!
Bland de äldre recepten vimlar det av dubletter, det var väl därför som reglerna skärptes. :)
zanette20 juli 2010
Ja det är ju kanon med krabbelurer till stranden.. med eller utan bär...
men varför inte variera med fattiga riddare det är åxå kanon gott att ta med till utflyckten, ta bara med strösocker att hälla på .. kram zanette
Okänd20 juli 2010
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Bryggbagarn20 juli 2010
Krabbelurer doppar jag alltid i socker och då behövs inget till, jo kaffe!
varecia21 juli 2010
Tack för alla svar! Nu känner jag mig trygg inför utflykten! Någon som vågar sig på att säga vilket som blir bäst utan sylt: Krabbelurer med bär, eller vanliga plättar med bär? Kanske ska jag till och med våga mig på att göra norska lappar =)
Maude21 juli 2010
Att peta i skivad frukt (äpple, banan) eller bär i krabbelurerna när de gräddas/steks brukar blir smaskens! {eat}.
flabban21 juli 2010
Skrivet av TE72 den 20 jul 2010
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Snälla du, lägg in receptet. Det finns ett på "norska lappar", men i det ska det vara "natriumbensoat" låter lite märkligt tycker jag. Tackar på förhand.
Okänd25 juli 2010
hej flabban, förlåt, jag har inte varit ute här på ett tag.. Här kommer receptet!
zanette26 juli 2010
Skrivet av flabban den 21 jul 2010
Skrivet av TE72 den 20 jul 2010
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Snälla du, lägg in receptet. Det finns ett på "norska lappar", men i det ska det vara "natriumbensoat" låter lite märkligt tycker jag. Tackar på förhand.
Okänd27 juli 2010
Skrivet av TE72 den 25 jul 2010
hej flabban, förlåt, jag har inte varit ute här på ett tag.. Här kommer receptet!
Jag fick mitt recept underkänt just pga dublett (det där med natriumbensoat!) så passa på att antingen spara denna tråd eller spara det gamla receptet men gör egna ändringar till min variant i er privata kokbok :)
frucaos27 juli 2010
Kolla in mitt recept på sveler - ungefär som lappar. Glenns sveler
marieelisabet27 juli 2010
(Y)
Skrivet av TE72 den 20 jul 2010
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Majbaggen27 juli 2010
Skrivet av TE72 den 20 jul 2010
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Kan du inte döpa om receptet till "Norska lappar med bikarbonat" eller något likande, eller norsk version av krabbelurer... Vet inte om det går att lura dubletteringskontrollen på så sätt? Hade varit lättast så...
Jag ska anordna en picknick frukost, och ville ha pannkakor eller plättar med. Men så tänkte jag att om jag gör krabbelurer istället, och slänger ner typ hallon i smeten, så kanske jag kan klara mig utan sylt. Vad tror ni?
Kunde det eventuellt funka med vanliga plättar också? Jag tänker att krabbelurer är lite tjockare och sötare, så kanske det blir bättre med dem...
Tror det funkar alldeles ypperligt. Blåbärsplättar, ta bara med lite socker till.
Krabbelurer??? Never heard??? Måste genast försöka hitta ett recept!
(Y)
Och recept fanns det ju gott om här! Men är inte väldigt många av dem dubletter? Åtminstone med tanke på hur strängt det ibland är med dubletterna och här är snarlika krabbelurrecept i långa banor...? Men de ska definitvit testas, hels stekta utomhus!
Personligen äter jag gärna krabbelurer utan något alls till, de är så söta och goda ändå tycker jag. Men hallon i smeten låter spännande :)
Risken med blåbärsplättar är väl att det kan bli väldigt blåa fingrar om man ska äta dem med händerna... Annars låter det också gott!
NicolinaZ; Krabbelurer är som en lite söta, tjockare plättar kan man nästan säga, eller kanske lite som amerikanska pannkakor (fast godare enligt mig...) Tycker absolut att du ska testa om du aldrig smakat!
Personligen brukar jag oftast dra ner lite på sockret i smeten, tycker de blir tillräckligt söta med lite mindre socker, men det är ju såklart en smaksak :)
Och recept fanns det ju gott om här! Men är inte väldigt många av dem dubletter? Åtminstone med tanke på hur strängt det ibland är med dubletterna och här är snarlika krabbelurrecept i långa banor...? Men de ska definitvit testas, hels stekta utomhus!
Bland de äldre recepten vimlar det av dubletter, det var väl därför som reglerna skärptes. :)
Ja det är ju kanon med krabbelurer till stranden.. med eller utan bär...
men varför inte variera med fattiga riddare det är åxå kanon gott att ta med till utflyckten, ta bara med strösocker att hälla på .. kram zanette
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
ca 12 lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Krabbelurer doppar jag alltid i socker och då behövs inget till, jo kaffe!
Tack för alla svar! Nu känner jag mig trygg inför utflykten! Någon som vågar sig på att säga vilket som blir bäst utan sylt: Krabbelurer med bär, eller vanliga plättar med bär? Kanske ska jag till och med våga mig på att göra norska lappar =)
Att peta i skivad frukt (äpple, banan) eller bär i krabbelurerna när de gräddas/steks brukar blir smaskens! {eat}.
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
ca 12 lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Snälla du, lägg in receptet. Det finns ett på "norska lappar", men i det ska det vara "natriumbensoat" låter lite märkligt tycker jag. Tackar på förhand.
hej flabban, förlåt, jag har inte varit ute här på ett tag.. Här kommer receptet!
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
ca 12 lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Snälla du, lägg in receptet. Det finns ett på "norska lappar", men i det ska det vara "natriumbensoat" låter lite märkligt tycker jag. Tackar på förhand.
hej flabban, förlåt, jag har inte varit ute här på ett tag.. Här kommer receptet!
Jag fick mitt recept underkänt just pga dublett (det där med natriumbensoat!) så passa på att antingen spara denna tråd eller spara det gamla receptet men gör egna ändringar till min variant i er privata kokbok :)
Kolla in mitt recept på sveler - ungefär som lappar. Glenns sveler
(Y)
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
ca 12 lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Jag föredrar Norska lappar framför krabbelurer just pga av att de inte är riktigt så söta samt att de blir "fluffigare" av fil och bikarbonat än av mjölk och bakpulver:
ca 12 lappar:
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 dl fil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Smält och bryn lite fett i en plättlagg eller i stekpanna. Lägg i av smeten i klickar och stek lapparna på båda sidor på medelhög värme. (hellre för låg än för hög för annars blir det bara brända kanter och kletig smet i mitten)
Kan du inte döpa om receptet till "Norska lappar med bikarbonat" eller något likande, eller norsk version av krabbelurer... Vet inte om det går att lura dubletteringskontrollen på så sätt? Hade varit lättast så...