Har ända sedan första gången jag hörde det i Solsidan funderat över denna rätt. Vilken på pappret tilltalar mina smaklökar.
Tyvärr står den inte att finna recept på. Funderar på laborera lite själv - bla titta på de hummerpannacottor som finns och sedan byta hummer mot kräftstjärtar.
Är det någon som har ett recept.
elleave12 juli 2012
Inte riktigt pannacotta men väldigt gott! Går jättebra att byta ut räkorna mot kräftstjärtar
LYXIG CAVIARKRANS MED RÄKOR
100 gr röd caviar
4 hårdkokta hackade ägg
½ mkt finhackad gul lök
1 brk creme fraiche
2 msk majonnäs
½ knippa dill el. 2 msk torkad.
100 gr skalade hackade räkor + några till garnering
saft av en citron
salt och peppar
5 blad gelatin
sallad
Blanda allt utom gelatin.
Smält gelatinbladen enl. anvisning och rör i smeten.
Häll upp i oljad kransform.
Låt stå kallt minst 3 timmar ( kan frysas ) doppa formen snabbt i hett vatten innan den stjälps upp.
Dekorera med sallad och räkor.
Servera med bröd och ett gott svalt vitt vin..
Har ända sedan första gången jag hörde det i Solsidan funderat över denna rätt. Vilken på pappret tilltalar mina smaklökar.
Tyvärr står den inte att finna recept på. Funderar på laborera lite själv - bla titta på de hummerpannacottor som finns och sedan byta hummer mot kräftstjärtar.
Är det någon som har ett recept.
Inte riktigt pannacotta men väldigt gott! Går jättebra att byta ut räkorna mot kräftstjärtar
LYXIG CAVIARKRANS MED RÄKOR
100 gr röd caviar
4 hårdkokta hackade ägg
½ mkt finhackad gul lök
1 brk creme fraiche
2 msk majonnäs
½ knippa dill el. 2 msk torkad.
100 gr skalade hackade räkor + några till garnering
saft av en citron
salt och peppar
5 blad gelatin
sallad
Blanda allt utom gelatin.
Smält gelatinbladen enl. anvisning och rör i smeten.
Häll upp i oljad kransform.
Låt stå kallt minst 3 timmar ( kan frysas ) doppa formen snabbt i hett vatten innan den stjälps upp.
Dekorera med sallad och räkor.
Servera med bröd och ett gott svalt vitt vin..
http://www.matklubben.se/matprat/tilltugg_smaaraetter_och_laetta_raetter_10/pannacotta_med_matejesill__13037.html
den här tråden kanske kan vara till hjälp?
http://www.matklubben.se/matprat/tilltugg_smaaraetter_och_laetta_raetter_10/pannacotta_med_matejesill__13037.html
den här tråden kanske kan vara till hjälp?
Jag tror absolut att man skulle kunna byta ut matjesillen mot kräftstjärtar och hoppa över kaprisen kanske.....
Hittade ett recept där kräftpannacotta ingår du kan ju välja att bara göra pannacottan.
Lycka till!
http://extranet.sodexho.se/upload/VCC/Nobelf%C3%B6rr%C3%A4tt%20varmr%C3%A4tt%20och%20dessert%202005.pdf