Åt en jättegod lökmarmelad till viltpaté när jag var i Belgien förra året. Den var helt ljus. Har sökt efter recept på marmelad gjord på lök, men hittar bara rödlöksmarmelad. Är det någon som vet hur man gör för att göra marmelad på gul lök.
Jessika17 oktober 2007
Jag har gjort det på recept för rödlöksmarmelad men med vit balsamvinäger istället för röd. Det blev jättebra.
inti18 oktober 2007
(Y) Ja, det skall jag testa. Tack för tipset!
ullispullis19 oktober 2007
Hej!
Hittade detta recept på Lökmarmelad.
Är det vad du söker?
Vänliga hälsningar
//Ullis
Lökmarmelad
ca 750 g lök
2 - 3 msk olja
1 dl socker
1 dl rödvin eller sherry-, röd-, vit- eller äppelcidervinäger
2 tsk salt
svartpeppar
Skala och skiva löken. Fräs den genomskinligt mjuk i oljan i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt socker, vinäger, pepparkorn och salt och sjud tills vätskan kokat in och konsistensen är tjock, ca 15-30 min. Rör om hela tiden.
Skeda upp marmeladen i varm burk med lock. Lökmarmelad är ett gott till det mesta men särskilt till vitlökscrustini med god ost.
Åt en jättegod lökmarmelad till viltpaté när jag var i Belgien förra året. Den var helt ljus. Har sökt efter recept på marmelad gjord på lök, men hittar bara rödlöksmarmelad. Är det någon som vet hur man gör för att göra marmelad på gul lök.
Jag har gjort det på recept för rödlöksmarmelad men med vit balsamvinäger istället för röd. Det blev jättebra.
(Y) Ja, det skall jag testa. Tack för tipset!
Hej!
Hittade detta recept på Lökmarmelad.
Är det vad du söker?
Vänliga hälsningar
//Ullis
Lökmarmelad
ca 750 g lök
2 - 3 msk olja
1 dl socker
1 dl rödvin eller sherry-, röd-, vit- eller äppelcidervinäger
2 tsk salt
svartpeppar
Skala och skiva löken. Fräs den genomskinligt mjuk i oljan i en tjockbottnad gryta.
Tillsätt socker, vinäger, pepparkorn och salt och sjud tills vätskan kokat in och konsistensen är tjock, ca 15-30 min. Rör om hela tiden.
Skeda upp marmeladen i varm burk med lock. Lökmarmelad är ett gott till det mesta men särskilt till vitlökscrustini med god ost.