Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårsmingel

  • 11 december 2005

    Jag har tänkt ha en nyårsfest med 25 vänner. Då vi bor i en liten lägenhet tänkte vi bjuda på plockmat/mingelmat. Har ni några förslag på vad man kan bjuda på?

  • bolla85 11 november 2007

    gör en räkröra av hackade räckor, purjolök, och rödlök. ha i lite citronpeppar. blanda i lite majonnäs se till så att de inte blir så löst bara. lägg upp ett tunnbröd och lägg på lite fyllning i en sträng på ena sidan. rulla hårt och skiva rullen i 2 cm bitar. ha på lite philladelphia längst ut så att rullen fäster i kanterna.

  • matvraket 11 november 2007

    Olika snittar av diverse slag är alltid bra. Gissar att det är vad du är ute efter? var på snittkalas häromdagen, där det bjöds på goda snittar bestående av;

    Botten av kavring
    Blanda 1 del creme fraiche, 2,5 delar philadelhiaost, 0,5-1 påse saffran, vitlöksklyftor (så många du vill ha!) och lägg på kavringen. Låt stå kallt tills det ska serveras. Vid serveringen skär i små bitar, dekorera varje bit med en skalad räka och basilikablad.

    Detta var väldigt gott, men jag är osäker på hur många snittar det blir... Har inte fått exakta receptet ännu.
    Annars är snittar bestående av brieost, galiamelon och körsbärstomater väldigt gott! (Y) Lycka til!

  • evaldo 11 november 2007

    KYCKLINGKLUBBOR

    Ugnsstekta kycklingklubbor brukar vara omtyckt av de flesta.
    Går lätt att göra färdigt i förväg, och bara värma.

  • Jessika 12 november 2007

    Piroger är lätt att göra och framför allt lätt att äta (går med bara servett om fyllningen inte är för lös). Dessutom finns det många varinater som är lika goda oavsett om du servera dom varma, ljumna eller kalla. Skulle det mot förmodan bli några över så är det lätt att stoppa i frysen och äta senare.

    Minipajer är ochså bra. Gör dom i muffinsformar i aluminium. Samma sak här tallrik behövs inte om inte fyllningen är lös.

    Skinkknyten fyllda med ex hackade valnötter, fraiche och seller. (Viks ihop som små paket.)

    Rostbiff eller tjälknöl (varm eller kall) serverad med potatissallad (jag har en som heter Annorlunda potatissallad som känns lite festligare än vanlig).

    Spanska tortillas (typ potatis och äggkaka) i portionsbitar.

    Hemgjord Sushi brukar också väcka uppskattning. Gör en "fegisvariant" med grillad rostbiff för dom som inte vill ha fisken.

  • bolla85 13 november 2007

    nacho chips och lite salsa är rätt okej med på mingelbuffe.

  • Svesse60 14 november 2007

    Hejsvejs!
    Du kan ha en finare tallrik eller ostbricka med lite plock på. Dessa gobitar ska sättas ihop med en tandpetare, som man kan hålla i när man äter.
    T ex: . Fetaosttärning + vindruva, halvmånar av chorizokorv + gurkbit, köttbulle + gurka, osttärningar + melon, ja det är bara fantasin som sätter gränser....
    Pröva också grissini inlindad i parmaskinka, som du ställer i en skål eller kruka. Små krustader (som du köper i din mataffär) fyllda med skagenröra, finns jättegod att köpa om du inte orkar röra ihop den själv. Obs att röran sätts i krusaderna strax innan gästerna kommer, annars blir dessa mjuka. Hoppas du får en trevlig fest!(Y)

  • jaj78 18 november 2007

    glöm inte fruktspett som är så gott och enkelt till alla kryddor använd ett kuljärn och sen är det bara att välja frukt rekommenderar olika meloner och ananas varvat med vindruvor och physalis gott.

  • 19 november 2007

    En fantastisk god bål från en mattidning som jag ofta har använt och som folk tyckt mycket om:
    1 fl torrt vitt vin, 1 fl sprite, sockerdricka eller seven up, 1 dl punch, arrak till ca 9 pers
    Alkoholfri variant med alkoholfritt vitt vin och 5 msk arrak som skall blandas ut med sprit för att ge smaken.
    Lägg i frusna björnbär för att hålla den kall och för att serveras med bålen..

    Ett glas mousserande Törley med frusna björnbär i är en lätt god, ffa billig variant...
    Ca 50 sv kr per flaska..

    Va sägs om marinerad, grillad kyckling på spett som serveras stående i en fin vas eller blomkruka, tar liten plats, lätt att ta och ser kul ut.
    Eller varför inte en glasburk som du har satt en fin utsida på med papper eller lindat om en fin duk,,
    Alternativ är köttfärs, filé eller annat kött på spett.
    Eller servera olika sorters kött på spett, alla lika goda även serverade kalla..
    Servera gärna med olika kalla såser, yoghurt med olika kryddor typ satziki, en med grillkrydda och färska örter mfl.
    Folieformar att ta såsen i är bra, så var och en har med sig en sås till sina spett och ännu bättre om du serverar flera spett kan man ta flera såser i olika formar och efteråt är det bara att slänga dem och ingen disk, stort plus

    kaviarsnittar.: bred smör på en skiva mat bröd (vitt eller mörkt spelar ingen roll, lägg en kniv på tvären över smörgåsen så du har två trekanter på var sida om kniven.
    lägg röd kaviar på ena sidan och svart på den andra, lyft kniven försiktigt och du har en fin kaviarsnitt, lägg på en dillkvist och tunn citronskiva. kan göras stora som små

    Gör du olika snittar kan formen ändras om du har metallformar som du stansar ut formen av innan du garnera snitten, kul variant... (stora peppakaksformar duger bra)
    Kan vara bra om du gjort annan mat pga allergi, diabetes, gluten eller mjölk överkänslighet osv till någon gäst. Lätt att se om du gjort en annan mat på den snitten när du har alla framför dig..

    Matmuffins med soltorkade tomater och oliver utan kärnor i.
    gör en bröddeg och lägg i tomater och oliver, ta glasskopan och fyll stora muffinsformar..
    Baka i ugnen som småbröd..
    Vackra att se och jättegott till maten...

    Efterrätt serverade i större nubbeglas är enkelt och ställa fram och gott. ex brulépudding, chokladmuousse, fruktsallad med färsk mynta med en glassklick ovanpå.

    Har du fruktspett så rek jag att du värmer choklad som alla kan doppa sitt spett i.
    Serveras i små koppar eller större folieformar (som man gör ischoklad i)
    med varm choklad i tillsammans med fruktspetten..
    Blir alltid uppskattat hemma hos oss..

    Banan i ugn med snitt där du lagt choklad att smälta, serveras med gammaldags vaniljglass, en stor favorit och lätt att göra..
    200 gr låt banan bli svart på ovansidan, vänd bananen, gör ett snitt och lägg i choklad i den gula ovansidan, när ovansidan är svart och den är mjuk är den färdig..

    Rulla in kniv och gaffel i servett och ta flera presentsnören och knyt runt så de håller ihop.
    Lägg dem på en snygg tallrik eller korg, en fröjd för ögat.

    Lägg en penna bredvid vinglasen (om de är i plast om ni är många) så de kan skriva sitt namn och dekorera glasen- brukar uppskattas..

    Vackraste, fulaste eller fyndigaste glaset får en liten uppskattning senare under kvällen..
    Kan vara en liten chokladask, liten godispåse eller vad dina gäster brukar uppskatta..

    Om inte alla känner varandra kan de lära känna varandra så här:
    Alla får en lapp på ryggen vem de är, som du sätter ditt.
    Lappbäraren skall ställa frågor till de andra gästerna för att ta reda på vem de är enl lappen..
    Den som är snabbast får ev ett pris
    använt detta flera ggr och alla tyckte det var kul.. Man kan bestämma tema, man, kvinna, skådespelare osv som du talar om innan..

    :DLycka till...

  • morgana 19 november 2007

    men hörrni, han/hon har ju haft festen för två år sedan
    men annars är det ju bra tips till detta nyåret...

  • Svesse60 19 november 2007

    Haha...Tur att det inte blev bortplockat, nu har man ju som sagt var massor av bra tips till nyår!!!!!!!!!!!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.