Oj, vad sugen jag blev. Låter supergott till halloumi. Är lite dålig på att göra chutney och det beror väl på att jag glömmer att äta det. Den här gången ska jag dock göra en och äta den som du gjorde.
Tack för tipset(Y)
imse22 maj 2008
vegannika: Vad bra att du blir sugen, alltid lika roligt när någon vill testa. :D
MrsC22 maj 2008
Jättegott...till grillat, stekt kött, kyckling, på rostat bröd, crostini och skorpor...tycker jag (Y)
Äter gärna grillat till som fläskfile, mums, mums. gjorde oxå chutnet häromdagen och det här är mitt recept. Det är väldigt gott med senapsfröm i oxå. Har även ett sånt recept nånstans.
Rabarberchutney
Denna chutney är mycket lättlagad. Den passar lika bra till stekt och grillat kött, som till skorpor eller rostat bröd.
Tillredning
1. Häll alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 45-60 minuter.
2. Låt svalna och häll över chutneyn på väl rengjorda glasburkar. Förvara svalt.
nettans22 maj 2008
Här kommer ett till recept med senapsfrön....
Gittos rabarberchutney
Tid: ca 25 minuter
En kryddig och väldigt god chutney som passar utmärkt till grillade lammkotletter eller som tillbehör till en stark ost. Socker- och vinägermängderna är ungefärliga eftersom rabarber kan variera mycket i syra. Smaka dig fram!
• 400 g rabarber
• 1 gul lök
• 1 tsk rapsolja
• 1 msk senapsfrö
• 1 msk kalonji
• 1 tsk spiskummin
• 1 röd chili, hackad
• 1/2 msk riven ingefära
• 1 dl socker
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl äppelcidervinäger
1. Skölj och skala eventuellt rabarbern om stjälkarna är grova. Strimla den tunt.
2. Strimla löken tunt och fräs den några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut, tills senapsfröna börjar poppa.
3. Lägg rabarber, socker, salt och vinäger i kastrullen md kryddorna och koka upp. Låt sjuda under lock i 10 minuter eller tills rabarbern mosat sig.
4. Justera syra och sötma om det behövs och häll på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låtburkarna svalna upp och ner. Förvara i kyl.
Har kokat en rabarberchutney idag, den blev en god kombo med halloumiosten i min kyl. Hur käkar ni eran chutney?
Här finns recept för den som vill;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/05/22/rabarberchutney/
Oj, vad sugen jag blev. Låter supergott till halloumi. Är lite dålig på att göra chutney och det beror väl på att jag glömmer att äta det. Den här gången ska jag dock göra en och äta den som du gjorde.
Tack för tipset(Y)
vegannika: Vad bra att du blir sugen, alltid lika roligt när någon vill testa. :D
Jättegott...till grillat, stekt kött, kyckling, på rostat bröd, crostini och skorpor...tycker jag (Y)
Rabarberchutney
Äter gärna grillat till som fläskfile, mums, mums. gjorde oxå chutnet häromdagen och det här är mitt recept. Det är väldigt gott med senapsfröm i oxå. Har även ett sånt recept nånstans.
Rabarberchutney
Denna chutney är mycket lättlagad. Den passar lika bra till stekt och grillat kött, som till skorpor eller rostat bröd.
9 dl skurna rabarber i 1-cm-bitar (ca 400 g)
6 dl socker
3 dl hackad lök
1/2 tsk vitpeppar
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk kanel
1 msk ättiksprit
5 msk vatten
Tillredning
1. Häll alla ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 45-60 minuter.
2. Låt svalna och häll över chutneyn på väl rengjorda glasburkar. Förvara svalt.
Här kommer ett till recept med senapsfrön....
Gittos rabarberchutney
Tid: ca 25 minuter
En kryddig och väldigt god chutney som passar utmärkt till grillade lammkotletter eller som tillbehör till en stark ost. Socker- och vinägermängderna är ungefärliga eftersom rabarber kan variera mycket i syra. Smaka dig fram!
• 400 g rabarber
• 1 gul lök
• 1 tsk rapsolja
• 1 msk senapsfrö
• 1 msk kalonji
• 1 tsk spiskummin
• 1 röd chili, hackad
• 1/2 msk riven ingefära
• 1 dl socker
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl äppelcidervinäger
1. Skölj och skala eventuellt rabarbern om stjälkarna är grova. Strimla den tunt.
2. Strimla löken tunt och fräs den några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut, tills senapsfröna börjar poppa.
3. Lägg rabarber, socker, salt och vinäger i kastrullen md kryddorna och koka upp. Låt sjuda under lock i 10 minuter eller tills rabarbern mosat sig.
4. Justera syra och sötma om det behövs och häll på väl rengjorda burkar. Skruva på locken och låtburkarna svalna upp och ner. Förvara i kyl.