På fredag tänkte jag att det skulle bli bakpotatis med räkröra. Har tittat runt lite här för att hitta ett smarrigt recept! En del har creme fraiche och majonnäs, en del gräddfil och majonnäs med diverse tillhörigheter. Vilket blir bäst tro?? Vilket är ditt favoritrecept på räkröra??
sju25 augusti 2010
Jag skulle nog satsa på ett recept med gräddfil istället för creme fraiche, helt enkelt för att det inte är lika fett och därmed inte blir lika mastigt. Alternativt satsa på lätt creme fraiche.
annamariasmat25 augusti 2010
Jag brukar göra så här, supergott!
Räkröra
4 p
1,5 dl lätt vispad grädde
½ dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk dill
1 msk citronsaft
½ kg handpillade räkor
2 kokta hackade ägg
salt och vitpeppar
hackad sommarlök
Blanda allt utom sommarlöken. Jag tycker det är godare och vackrare att servera den till.
Bumbis25 augusti 2010
När du köper bakpotatis ute så är det oftast färdig räkröra från fabrik och den innehåller bara majonäs. Nu när du ska göra den själv så ha mycket räkor, smaksätt med lök, rom, tomatpure, kryddor, dill och ett litet uns pepparot. Tillsätt (helst) egengjord majonäs och creme fraiche tills du tycker att den har lagom konsistens. Det blir inte så fett för du har så mycket annat i.
JennyV26 augusti 2010
Hmm, jag blandar nog majonnäsen med gräddfil. Blir nog inte så mastigt som "sju" skrev! Många har i rom men jag vet inte..... kanske hoppas över det?!!
Roskerstin26 augusti 2010
Hej, jag tar turkisk yoghurt, lite majonnäs, lite chilisås, italiensk salladskrydda, citronpeppar, riven färsk pepparrot (om man gillar det) massor med hackad dill och jag tar faktiskt kräftstjärtar i stället (slipper rensa) och mer 'köttigt' än räkor. Detta går alltid hem när jag bjuder på det både till bakpotatis eller på en toast. Lycka till!
asaedetun26 augusti 2010
Jag brukar göra med:
Majonnäs
creme fraiche
räkor
kokt ägg
purjo
äpple
salt, peppar, paprikapulver, dill
Den är fantastisk god, gör den helst dagen innan så den får stå o dra ett tag.
Lycka till!!
Gå in i min kokbok o titta på tillbehör/ skagernröra
marwis26 augusti 2010
Denna räkröra är mycket smarrig och inte så fet! Kan verkligen rekommenderas:) Bakpotatisröra med räkor
chrisq26 augusti 2010
jag är lat ibland men älskar bakpotatis köper färdig räk eller skagen burk fyller på med purjo o kryddor o lite tabasco o sen massvis med räkor blir kanon
720126 augusti 2010
{eat} Här kommer min godaste röra !!!! MÅSTE TESTAS !!!!
ca:3-4 dl creme fraishe
ca: 3-4 msk majonäs
ca: 5 cm purjo (hackad)
ca:1½ msk rödlök (finhackad)
ca: 1½ msk ketchup
ca: ½ msk senap
1 stor msk röd rom (abbas)
3 kokta ägg (hackade)
1 burk räkor i lag (lagen hälles bort)
eller ½ kg skalade (frysta och tinade) räkor
ca: 2 msk dill (fryst går bra)
peppar/salt
blanda allt och se till att såsen inte blir för lös genom att pressa bort så mycket vätska
som möjligt från räkorna.....SÅSEN KOMMER ATT GÖRA SUCCÈ´!!!! MITT EGNA RECEPT...
LYCKA TILL!!!!!!
På fredag tänkte jag att det skulle bli bakpotatis med räkröra. Har tittat runt lite här för att hitta ett smarrigt recept! En del har creme fraiche och majonnäs, en del gräddfil och majonnäs med diverse tillhörigheter. Vilket blir bäst tro?? Vilket är ditt favoritrecept på räkröra??
Jag skulle nog satsa på ett recept med gräddfil istället för creme fraiche, helt enkelt för att det inte är lika fett och därmed inte blir lika mastigt. Alternativt satsa på lätt creme fraiche.
Jag brukar göra så här, supergott!
Räkröra
4 p
1,5 dl lätt vispad grädde
½ dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk dill
1 msk citronsaft
½ kg handpillade räkor
2 kokta hackade ägg
salt och vitpeppar
hackad sommarlök
Blanda allt utom sommarlöken. Jag tycker det är godare och vackrare att servera den till.
När du köper bakpotatis ute så är det oftast färdig räkröra från fabrik och den innehåller bara majonäs. Nu när du ska göra den själv så ha mycket räkor, smaksätt med lök, rom, tomatpure, kryddor, dill och ett litet uns pepparot. Tillsätt (helst) egengjord majonäs och creme fraiche tills du tycker att den har lagom konsistens. Det blir inte så fett för du har så mycket annat i.
Hmm, jag blandar nog majonnäsen med gräddfil. Blir nog inte så mastigt som "sju" skrev! Många har i rom men jag vet inte..... kanske hoppas över det?!!
Hej, jag tar turkisk yoghurt, lite majonnäs, lite chilisås, italiensk salladskrydda, citronpeppar, riven färsk pepparrot (om man gillar det) massor med hackad dill och jag tar faktiskt kräftstjärtar i stället (slipper rensa) och mer 'köttigt' än räkor. Detta går alltid hem när jag bjuder på det både till bakpotatis eller på en toast. Lycka till!
Jag brukar göra med:
Majonnäs
creme fraiche
räkor
kokt ägg
purjo
äpple
salt, peppar, paprikapulver, dill
Den är fantastisk god, gör den helst dagen innan så den får stå o dra ett tag.
Lycka till!!
Gå in i min kokbok o titta på tillbehör/ skagernröra
Denna räkröra är mycket smarrig och inte så fet! Kan verkligen rekommenderas:)
Bakpotatisröra med räkor
jag är lat ibland men älskar bakpotatis köper färdig räk eller skagen burk fyller på med purjo o kryddor o lite tabasco o sen massvis med räkor blir kanon
{eat} Här kommer min godaste röra !!!! MÅSTE TESTAS !!!!
ca:3-4 dl creme fraishe
ca: 3-4 msk majonäs
ca: 5 cm purjo (hackad)
ca:1½ msk rödlök (finhackad)
ca: 1½ msk ketchup
ca: ½ msk senap
1 stor msk röd rom (abbas)
3 kokta ägg (hackade)
1 burk räkor i lag (lagen hälles bort)
eller ½ kg skalade (frysta och tinade) räkor
ca: 2 msk dill (fryst går bra)
peppar/salt
blanda allt och se till att såsen inte blir för lös genom att pressa bort så mycket vätska
som möjligt från räkorna.....SÅSEN KOMMER ATT GÖRA SUCCÈ´!!!! MITT EGNA RECEPT...
LYCKA TILL!!!!!!