Har en hel del ris över sedan gårdagen och funderar på att göra en snabb/enkel sallad på riset. Jag vill ju inte att den ska se tråkig ut, så det behövs lite färger och smaker.
Sökte på recept men fick MASSOR med resultat som inte direkt passade vad jag letade efter, så nu undrar jag om nån har en bra idé på en god ris-sallad som ser rolig ut, smakar bra och kanske står sig ett par dar?
Mistys14 oktober 2009
Mitt förslag är visserligen ingen rissallad men ett tips till en annan gång kanske. Stek upp riset i smör( ganska mycket). Tillsätt lättuppvispat ägg ca 2 st till 1 portion. Fortsätt stek och rör hela tiden tills ägget stelnat. Krydda som du själv vill. Ät som det är med soja och något grönt eller ihop med kyckling eller kallskuret. Jättegott sätt att ta tillvara överblivet ris(Y)
monfo14 oktober 2009
Jag brukar göra tonfisksallad, fast den bör ju ätas direkt förstås, men så här gör jag:
Ris, djupfrysta ärtor-majs-paprika (som tinat förstås), hackade kokta ägg och tonfisk på burk. Har jag sallad, tomat och gurka hemma brukar jag skära ner det också. Och så en god dressing till.
Men man behöver ju inte blanda i äggen och tonfisken utan servera dessa vid sidan av, då håller sig grundsalladen ett tag, så kan man variera sig med skick, kyckling vad man nu gillar
Vilken sorts ris är det? om du har jasmineris så kan du göra en god fisk/kyckling soppa, jag har recept på min sida.
LEDIVO14 oktober 2009
Jag brukar göra kycklingsallad på överblivet ris, senast igår faktiskt.
Ris, kycklingbitar, sallad, tomat, gurka, majs, champinjoner och ärtor.
familjenlundin14 oktober 2009
Såg "Middagstipset" på Nyhetsmorgon på tv4 för nåt år sedan, och då gjorde kocken friterade risbollar smaksatt med curry. Vi har provat och det är jättegott :)
Nettan7515 oktober 2009
Tack för alla tips =)
marwis15 oktober 2009
Varva riset med strimlad kassler, gör en svampstuvning och häll över, täck medskivad tomat och ost. In i ugnen tills allt är varmt, mums!:D
jimboz15 oktober 2009
Gör en Bami Goreng eller en Nasi Goreng !
redd16 oktober 2009
Sallad med vinäger och olja dressing.
Tomater, gurka, sallad + något av följande
Kött, helst kryddat/marinerat.
Ost av något slag
Tjolahopp!
Har en hel del ris över sedan gårdagen och funderar på att göra en snabb/enkel sallad på riset. Jag vill ju inte att den ska se tråkig ut, så det behövs lite färger och smaker.
Sökte på recept men fick MASSOR med resultat som inte direkt passade vad jag letade efter, så nu undrar jag om nån har en bra idé på en god ris-sallad som ser rolig ut, smakar bra och kanske står sig ett par dar?
Mitt förslag är visserligen ingen rissallad men ett tips till en annan gång kanske. Stek upp riset i smör( ganska mycket). Tillsätt lättuppvispat ägg ca 2 st till 1 portion. Fortsätt stek och rör hela tiden tills ägget stelnat. Krydda som du själv vill. Ät som det är med soja och något grönt eller ihop med kyckling eller kallskuret. Jättegott sätt att ta tillvara överblivet ris(Y)
Jag brukar göra tonfisksallad, fast den bör ju ätas direkt förstås, men så här gör jag:
Ris, djupfrysta ärtor-majs-paprika (som tinat förstås), hackade kokta ägg och tonfisk på burk. Har jag sallad, tomat och gurka hemma brukar jag skära ner det också. Och så en god dressing till.
Men man behöver ju inte blanda i äggen och tonfisken utan servera dessa vid sidan av, då håller sig grundsalladen ett tag, så kan man variera sig med skick, kyckling vad man nu gillar
:)Här är ett förslag som man kan göra av ris
Sufflétäckt risrätt
Vilken sorts ris är det? om du har jasmineris så kan du göra en god fisk/kyckling soppa, jag har recept på min sida.
Jag brukar göra kycklingsallad på överblivet ris, senast igår faktiskt.
Ris, kycklingbitar, sallad, tomat, gurka, majs, champinjoner och ärtor.
Såg "Middagstipset" på Nyhetsmorgon på tv4 för nåt år sedan, och då gjorde kocken friterade risbollar smaksatt med curry. Vi har provat och det är jättegott :)
Tack för alla tips =)
Varva riset med strimlad kassler, gör en svampstuvning och häll över, täck medskivad tomat och ost. In i ugnen tills allt är varmt, mums!:D
Gör en Bami Goreng eller en Nasi Goreng !
Sallad med vinäger och olja dressing.
Tomater, gurka, sallad + något av följande
Kött, helst kryddat/marinerat.
Ost av något slag