rostade pumpa kärnor att strö över,piffar till den tråkigaste isberg/gurka/tomat-sallad,åså rödlök...aldrig fel:)
Tager var man hafver principen....dockfunkar inte blodgrape & rättika nått vidare i kombination:( ha ha....
Okänd16 februari 2008
Jag kör samma sallad som magica.Det är supergott med rödlöken.
Klingan22 februari 2008
Jag brukar blanda ner solrosskott för att variera. Köper i stort sett aldrig vanlig isbergssallad längre utan väljer istället att köpa av plocksalladen. Det blir en med färgrik sallad med blandade smaker. Ananas är gott att ha i salladen oxå. (Y)
MissFrida10 mars 2008
vilken bra tråd! kul med alla tips. här är en vardagsvariant:
riv morot/morötter, riv äpple/n. blanda ihop "rivet" och släng ner lite kapris (!) och dutta slutligen över lite vitvinsvinäger. lätt och gott och jag äter det i skrivande stund..... ;-)
enAnnan10 mars 2008
Riven vitkål/morot/palsternacka/bladpersilja - lika mycket av varje.
Ruccola och babyspenat med halva cocktailtomater och röd lök
Romansallad (gillar jag mycket bättre som bas än isberg), kikärter, rå broccoli och sesamfrön.
Jag blandar verkligen ner det jag känner för för dagen och det som finns hemma.
:)
och använder gärna bönor och linser i mina sallader.
evaldo10 mars 2008
Blandar isbergssallad, gurka, tomater, paprika olika färger. rättika, oliver, ev. vindruvor ovh riven morot.
Dijondressing:
4 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 dl matolja
½ dl ljus vinäger ( helst äppelvinäger)
½ tsk salt
Lägg senapen i en burk, tillsätt resten av ingredienserna, sätt på lock och skaka.
marille18 mars 2008
Skrivet av markus den 16 feb 2008
En enkel variant, som är tokgod, är finstrimlad vitkål blandad med Lingonsylt
Håller med men då ska den vara just finstrimlad,man kan ha i ananas i bitar eller konserverad paprika,har även haft i russin o apelsinbitar.
kickiekblad11 april 2008
nåt som e gott e å ha i kiwi rölök melon å äplle jordnötter e åxå gott me lite apelsin juice över
en sallad som är god är att blanda i kyckling och kassler,,, den är jätte matig och god jag har i majs, paprika allt som man kan hitta i grönsaks disken,,,,,(Y)
gunsan4115 december 2008
en sallad som är god är att blanda i kyckling och kassler,,, den är jätte matig och god jag har i majs, paprika allt som man kan hitta i grönsaks disken,,,,,(Y)
gunsan4115 december 2008
Skrivet av kocken22 den 13 apr 2008
Skrivet av delikat den 16 feb 2008
Vad kul med mera tips på sallader!!!! (Y)
Och mama97mia - du får gärna låta som en Cajsa Warg! Det är just så jag oftast gör mat - enligt principen "man tager vad man hafver".
En liten rättelse:
Cajsa Warg har aldrig sagt "man tager vad man haver"...
På några ställen i hennes bok står det "Man tager, om man så hava kan" vilket ju är en helt annan sak. Måhända felsägningen är av relativt ungt datum?
Därifrån är hämtadt uttrycket: "Man tager", sa Kajsa Warg, "om man så hafva kan".
Nordisk Familjebok (1921)
Hoppas ni inte tycker jag är för petig men försöker bara få bort en gammal skröna...
skit i vad det rätta är "måste man vara Bessevisser" antagligen så påstår du att en tv apparat exploderar! vilket är tvär fel den imploderar" men jag skiter i att rätta folk för det "så jag tänker fortsätta säga "man tager vad man haver"
Fiona15 december 2008
Glömde ju ett av de enklaste salladstipsen...
Strimlad vitkål (själv fixar jag det med osthyveln, blir lagom då) och riven morot... blanda ihop med apelsinfiléer och servera...
En klassiker från skolmatsalen när jag var liten som jag alltid tyckt om.
essim15 december 2008
Jag älskar grekisk sallad så det har jag till mycket. Majs är också en favorit. Blandad plocksallad, gärna någon besk sort, frysdiskens ärtor, majs o paprika, lök naturligtvis. Det är också gott att blanda i olika sorters bönor i salladen samt rivna morötter eller tunnt skivad vitkål. Lätt förvälld blomkål eller broccoli. Gröna bönor av olika slag,sugar snaps. Hackad dill eller persilja eller färska örter.
Pizzasallad.
En god vinegrettdressing eller en krämig variant t ex med grönmögelost hör också till.
rostade pumpa kärnor att strö över,piffar till den tråkigaste isberg/gurka/tomat-sallad,åså rödlök...aldrig fel:)
Tager var man hafver principen....dockfunkar inte blodgrape & rättika nått vidare i kombination:( ha ha....
Jag kör samma sallad som magica.Det är supergott med rödlöken.
Jag brukar blanda ner solrosskott för att variera. Köper i stort sett aldrig vanlig isbergssallad längre utan väljer istället att köpa av plocksalladen. Det blir en med färgrik sallad med blandade smaker. Ananas är gott att ha i salladen oxå. (Y)
vilken bra tråd! kul med alla tips. här är en vardagsvariant:
riv morot/morötter, riv äpple/n. blanda ihop "rivet" och släng ner lite kapris (!) och dutta slutligen över lite vitvinsvinäger. lätt och gott och jag äter det i skrivande stund..... ;-)
Riven vitkål/morot/palsternacka/bladpersilja - lika mycket av varje.
Ruccola och babyspenat med halva cocktailtomater och röd lök
Romansallad (gillar jag mycket bättre som bas än isberg), kikärter, rå broccoli och sesamfrön.
Jag blandar verkligen ner det jag känner för för dagen och det som finns hemma.
:)
och använder gärna bönor och linser i mina sallader.
Blandar isbergssallad, gurka, tomater, paprika olika färger. rättika, oliver, ev. vindruvor ovh riven morot.
Dijondressing:
4 msk dijonsenap
1 dl olivolja
1 dl matolja
½ dl ljus vinäger ( helst äppelvinäger)
½ tsk salt
Lägg senapen i en burk, tillsätt resten av ingredienserna, sätt på lock och skaka.
En enkel variant, som är tokgod, är finstrimlad vitkål blandad med Lingonsylt
Håller med men då ska den vara just finstrimlad,man kan ha i ananas i bitar eller konserverad paprika,har även haft i russin o apelsinbitar.
nåt som e gott e å ha i kiwi rölök melon å äplle jordnötter e åxå gott me lite apelsin juice över
Färgglad och god vitkålssallad
Tjena mors!
Kolla in denna länk, här finns det många förslag.
http://www.internetkokboken.se/sallad.htm
:D Vad kul med nya tips! Hemsidan som kocken22 tipsade om verkar vara fylld med fina recept. Tack, tack, tack!!!!!(Y)
Hej! Jag brukar grovriva morötter och strimla en bit purjo. Fräser på det i lite olja och pressar ner vitlök efter tycke o smak. Smaskens(Y)
Vad kul med mera tips på sallader!!!! (Y)
Och mama97mia - du får gärna låta som en Cajsa Warg! Det är just så jag oftast gör mat - enligt principen "man tager vad man hafver".
En liten rättelse:
Cajsa Warg har aldrig sagt "man tager vad man haver"...
På några ställen i hennes bok står det "Man tager, om man så hava kan" vilket ju är en helt annan sak. Måhända felsägningen är av relativt ungt datum?
Därifrån är hämtadt uttrycket: "Man tager", sa Kajsa Warg, "om man så hafva kan".
Nordisk Familjebok (1921)
Hoppas ni inte tycker jag är för petig men försöker bara få bort en gammal skröna...
Jag har börjat göra bulgur sallad med morötter, majs, paprika, gurka.
Man kan även bland i fetaost och soltorkade tomater
God sommarsallad
Harry Kuvös sallad
en sallad som är god är att blanda i kyckling och kassler,,, den är jätte matig och god jag har i majs, paprika allt som man kan hitta i grönsaks disken,,,,,(Y)
en sallad som är god är att blanda i kyckling och kassler,,, den är jätte matig och god jag har i majs, paprika allt som man kan hitta i grönsaks disken,,,,,(Y)
Vad kul med mera tips på sallader!!!! (Y)
Och mama97mia - du får gärna låta som en Cajsa Warg! Det är just så jag oftast gör mat - enligt principen "man tager vad man hafver".
En liten rättelse:
Cajsa Warg har aldrig sagt "man tager vad man haver"...
På några ställen i hennes bok står det "Man tager, om man så hava kan" vilket ju är en helt annan sak. Måhända felsägningen är av relativt ungt datum?
Därifrån är hämtadt uttrycket: "Man tager", sa Kajsa Warg, "om man så hafva kan".
Nordisk Familjebok (1921)
Hoppas ni inte tycker jag är för petig men försöker bara få bort en gammal skröna...
skit i vad det rätta är "måste man vara Bessevisser" antagligen så påstår du att en tv apparat exploderar! vilket är tvär fel den imploderar" men jag skiter i att rätta folk för det "så jag tänker fortsätta säga "man tager vad man haver"
Glömde ju ett av de enklaste salladstipsen...
Strimlad vitkål (själv fixar jag det med osthyveln, blir lagom då) och riven morot... blanda ihop med apelsinfiléer och servera...
En klassiker från skolmatsalen när jag var liten som jag alltid tyckt om.
Jag älskar grekisk sallad så det har jag till mycket. Majs är också en favorit. Blandad plocksallad, gärna någon besk sort, frysdiskens ärtor, majs o paprika, lök naturligtvis. Det är också gott att blanda i olika sorters bönor i salladen samt rivna morötter eller tunnt skivad vitkål. Lätt förvälld blomkål eller broccoli. Gröna bönor av olika slag,sugar snaps. Hackad dill eller persilja eller färska örter.
Pizzasallad.
En god vinegrettdressing eller en krämig variant t ex med grönmögelost hör också till.