Skagenrör är ju det godaste som finns!
men den flesta färdiggjorda är ju dessvärre laktos i.
så vill göra en egen,
tänkte ta lite kräftskjärtar,räkor, nån typ av lättyoghurt. å en massa krydder å smaker, å kanske hacka ner små bitar saltgurka(L)
då borde väl funka
vill ju inte ha majonäs och massa onödigt onyttigt.
men kan nån säga mig vad det är i en vanlig skagenröra
och vad är det som gör att den får den där typ besk/sura smaken.:o
bernit14 juni 2008
Som du ser är det både majonnäs och creme fraishe i Skagenröra så det blir svårt att göra en "äkta" röra utan "en massa onyttigt"
/BÅ :p
500 g räkor med skal
1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
1 msk chilisås
1 msk citronsaft
1 msk riven pepparrot
1 knippa hackad dill
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala räkorna
2. Blanda ihop de andra ingredienserna och rör ner räkorna sist
3. Ställ in i kylskåpet några timmar
anluk14 juni 2008
Du kan ju använda viktväktarnas fraiche, lite räkor, rödlök, salt, chilisås. Det blir gott faktiskt. Krydda ev med cayenne och svartpeppar
cyan14 juni 2008
Hej! Man kan inte göra skagenröra utan majonäs, för då är det inte skagenröra. Vill du ha mindre fett så använd lättcrémefraiche och lätt majonäs, men absolute inte minifraisch och så kallad fettfri majonäs (de innehåller bara en massa syntetisk sörja).
Här har du ett simplare recept är det du fått ovan. Jag tycker det är jättegott!
# 500 g räkor med skal
# ca 1 msk hackad dill
# 1 dl majonnäs
# 1 dl crème fraîche
# ca 1 krm salt
# ca 1 krm svartpeppar
# lite pressad citron
Tina, skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
DevourMe15 juni 2008
Skrivet av cyan den 14 jun 2008
Hej! Man kan inte göra skagenröra utan majonäs, för då är det inte skagenröra. Vill du ha mindre fett så använd lättcrémefraiche och lätt majonäs, men absolute inte minifraisch och så kallad fettfri majonäs (de innehåller bara en massa syntetisk sörja).
Här har du ett simplare recept är det du fått ovan. Jag tycker det är jättegott!
# 500 g räkor med skal
# ca 1 msk hackad dill
# 1 dl majonnäs
# 1 dl crème fraîche
# ca 1 krm salt
# ca 1 krm svartpeppar
# lite pressad citron
Tina, skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
jag och mamma kom på att man kunde ha i lita röktlax och löjrom då blir det godare å genast mer smak :P
och ingen majonnäs och sånt för vi gillar mer sen friska smaken av yoghurt med lite citrongräs å sånt ^^
Skagenrör är ju det godaste som finns!
men den flesta färdiggjorda är ju dessvärre laktos i.
så vill göra en egen,
tänkte ta lite kräftskjärtar,räkor, nån typ av lättyoghurt. å en massa krydder å smaker, å kanske hacka ner små bitar saltgurka(L)
då borde väl funka
vill ju inte ha majonäs och massa onödigt onyttigt.
men kan nån säga mig vad det är i en vanlig skagenröra
och vad är det som gör att den får den där typ besk/sura smaken.:o
Som du ser är det både majonnäs och creme fraishe i Skagenröra så det blir svårt att göra en "äkta" röra utan "en massa onyttigt"
/BÅ :p
500 g räkor med skal
1 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
1 msk chilisås
1 msk citronsaft
1 msk riven pepparrot
1 knippa hackad dill
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala räkorna
2. Blanda ihop de andra ingredienserna och rör ner räkorna sist
3. Ställ in i kylskåpet några timmar
Du kan ju använda viktväktarnas fraiche, lite räkor, rödlök, salt, chilisås. Det blir gott faktiskt. Krydda ev med cayenne och svartpeppar
Hej! Man kan inte göra skagenröra utan majonäs, för då är det inte skagenröra. Vill du ha mindre fett så använd lättcrémefraiche och lätt majonäs, men absolute inte minifraisch och så kallad fettfri majonäs (de innehåller bara en massa syntetisk sörja).
Här har du ett simplare recept är det du fått ovan. Jag tycker det är jättegott!
# 500 g räkor med skal
# ca 1 msk hackad dill
# 1 dl majonnäs
# 1 dl crème fraîche
# ca 1 krm salt
# ca 1 krm svartpeppar
# lite pressad citron
Tina, skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Hej! Man kan inte göra skagenröra utan majonäs, för då är det inte skagenröra. Vill du ha mindre fett så använd lättcrémefraiche och lätt majonäs, men absolute inte minifraisch och så kallad fettfri majonäs (de innehåller bara en massa syntetisk sörja).
Här har du ett simplare recept är det du fått ovan. Jag tycker det är jättegott!
# 500 g räkor med skal
# ca 1 msk hackad dill
# 1 dl majonnäs
# 1 dl crème fraîche
# ca 1 krm salt
# ca 1 krm svartpeppar
# lite pressad citron
Tina, skala och hacka räkorna. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
jag och mamma kom på att man kunde ha i lita röktlax och löjrom då blir det godare å genast mer smak :P
och ingen majonnäs och sånt för vi gillar mer sen friska smaken av yoghurt med lite citrongräs å sånt ^^