Hur gör man god sötsur sås att doppa tex vårrullar i?
31 oktober 2000
4 dl vatten2 msk hönsbuljongpulver4 msk äppelcidervinäger1 dl strösocker1-2 msk riven färsk ingefära1 finhackad vitlöksklyfta 1-2 tsk finhackad spansk peppar2 krm saltMaizena ljus redningBlanda vatten, buljongpulver, vinäger, socker, ingefära, vitlök, peppar och salt. Börja med den lilla mängden ingefära och spansk peppar. Låt såsen sjuda 4-5 minuter och smaka av om du vill ha den starkare. Red av med maizena direkt ur paketet. Låt koka någon minut till lagom simmig sås. Håll såsen varm.
17 november 2000
Hej.Jag har gjort en jätte enkel sås några gånger. Om man kan kalla den sötsur sås vet jag inte men den smakar åt det hållet.Blanda outspädd äpplejuice med ingefära och red med potatismjöl. Tycker du det blir för mycket äpplesmak så späd med lite vatten. Ta ingefära efter eget tycke.Lycka till/Annette
Hur gör man god sötsur sås att doppa tex vårrullar i?
4 dl vatten2 msk hönsbuljongpulver4 msk äppelcidervinäger1 dl strösocker1-2 msk riven färsk ingefära1 finhackad vitlöksklyfta 1-2 tsk finhackad spansk peppar2 krm saltMaizena ljus redningBlanda vatten, buljongpulver, vinäger, socker, ingefära, vitlök, peppar och salt. Börja med den lilla mängden ingefära och spansk peppar. Låt såsen sjuda 4-5 minuter och smaka av om du vill ha den starkare. Red av med maizena direkt ur paketet. Låt koka någon minut till lagom simmig sås. Håll såsen varm.
Hej.Jag har gjort en jätte enkel sås några gånger. Om man kan kalla den sötsur sås vet jag inte men den smakar åt det hållet.Blanda outspädd äpplejuice med ingefära och red med potatismjöl. Tycker du det blir för mycket äpplesmak så späd med lite vatten. Ta ingefära efter eget tycke.Lycka till/Annette