Studentbuffé där jag bland annat ska servera kall (grillad och marinerad) fläskytterfilé, kall kycklingfilé (även den kall, grillad och marinerad). Hur vet jag hur mycket som beräknas per person? Och den vikten som man får fram per person, gäller den den råa varan eller färdiggrillad?! Har letat och rotat runt här bland inläggen och jag må vara trög, men jag hittar inte det jag söker. Snälla hjälp!!
Bumbis29 maj 2011
Jag räknar alltid 200 gram/person. En del äter mer och en del mindre. Skiva köttet ganska tunnt så räcker det längre.....Vikten är i rått tillstånd.
aQuarius29 maj 2011
Tack för svaret! Är 200 gram per person den totala mängden eller 200 gram per köttsort?? Är novis...
Bumbis29 maj 2011
Jag menade den totala mängden, annars blir det till att äta buffémat för er lääänge efter stundenten.
lassegust29 maj 2011
Hej
När jag fixar bufféer åt mina kunder räknar jag på ca 250 gr/pers kött, fisk eller fågel när det gäller många ungdomar (dom äter mycket mer än äldre). Gör en god fransk potatissallad till. Ha en god sallad till samt en vällagrad ost och surdegsbröd. Detta kommer dina gässter att gilla.
Lasse
aQuarius29 maj 2011
Tack! Jag ska ha en färskpotatissallad med vinegrett (ursäkta stavningen). Minivästerbottenostpajer, grönsallad, bröd, ost och frukt. Hade bestämt att jag skulle ha en pastasallad också men börjar vackla i beslutet. Kanske lägga till lite rökt lax istället?
Studentbuffé där jag bland annat ska servera kall (grillad och marinerad) fläskytterfilé, kall kycklingfilé (även den kall, grillad och marinerad). Hur vet jag hur mycket som beräknas per person? Och den vikten som man får fram per person, gäller den den råa varan eller färdiggrillad?! Har letat och rotat runt här bland inläggen och jag må vara trög, men jag hittar inte det jag söker. Snälla hjälp!!
Jag räknar alltid 200 gram/person. En del äter mer och en del mindre. Skiva köttet ganska tunnt så räcker det längre.....Vikten är i rått tillstånd.
Tack för svaret! Är 200 gram per person den totala mängden eller 200 gram per köttsort?? Är novis...
Jag menade den totala mängden, annars blir det till att äta buffémat för er lääänge efter stundenten.
Hej
När jag fixar bufféer åt mina kunder räknar jag på ca 250 gr/pers kött, fisk eller fågel när det gäller många ungdomar (dom äter mycket mer än äldre). Gör en god fransk potatissallad till. Ha en god sallad till samt en vällagrad ost och surdegsbröd. Detta kommer dina gässter att gilla.
Lasse
Tack! Jag ska ha en färskpotatissallad med vinegrett (ursäkta stavningen). Minivästerbottenostpajer, grönsallad, bröd, ost och frukt. Hade bestämt att jag skulle ha en pastasallad också men börjar vackla i beslutet. Kanske lägga till lite rökt lax istället?