Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tema Choklad - förrätt

  • didi74 8 november 2013

    Oj vad jag behöver er hjälp!!
    Vi har tema choklad på vår gourmetmiddag och jag har fått lotten FÖRRÄTT. Detta innebär att min förrätt ska ha något av choklad i. Har googlar och haft mig. Dessutom äter en av tjejerna INTE skaldjur, jag äter inte får/getost.
    Har ni några förslag?

  • boz1965 9 november 2013

    Fem identiska inlägg? Värst vad du spammar!

  • Nenabirk 9 november 2013

    Fikonsallad med karamelliserat chokladbacon
    4 portioner
    1 pkt bacon
    150 g brunt farin
    2-3 msk vatten
    100g mörk choklad
    4 färska fikon, eller päron
    2 salladslökar
    2 dl blandade salladsblad
    crema di balsamico
    Sätt ugnen på 225°C. Lägg ett grillgaller över en långpanna. Rör ut vattnet lilte i sänder i farinet så att det blir en trögflytande smet. Pensla baconstrimlorna med smeten. Lägg dem på gallret och ugnsstek dem längst upp i ugnen i 8-10 minuter. Det är viktigt att baconflottet och överflödigt socker kan droppa ner från baconet, då det annars kan bli segt och bränt. Låt baconet svalna.
    Smält chokladen och pensla baconskivorna efter behag. Låt stelna i kylen.
    Skär fikonen i klyftor. Låt dem få rumstemperatur innan servering.
    Lägg upp sallad, lök, fikon och bacon på tallrikar och ringla över crema di balsamico.

  • Veranne 10 november 2013

    Här är ett annat salladsförslag som jag visserligen inte prövat (än) men tror skulle bli gott:

    Blanda strimlad romansallad med tunt skivade råa champinjoner och grovhackade valnötter.
    Stänk på en dressing av hallonbalsamvinäger, någon mild olja, salt och grovmalen svartpeppar.
    Riv mörk choklad över det hela och blanda om ordentligt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.