Min son hittade vårat gamla toast järn i skåpet, lagom dammigt, har inte använt det på flera år. Han blev alldeles eld o lågor att det fanns ett sådant i huset eftersom han har fått provat på hos sin moster och även hos mormor.
Jag har alltid kört med ost- skinka samt tomat i toasten.
Skulle vara intressant och höra om någon har några goda fyllningar att dela med sig av.
kajsa361 april 2008
Det kan även vara gott med skinkost eller någon annan mjukost man gillar.:p
Jessika1 april 2008
När jag var lite gjorde vi alltid "våffelmackor" som vi kallade det i våffljärnet. Våra 2 standardvarianter till dessa var:
Rostbröd som breds med smör, vanlig varmkorv skuren i tunna skivor på längden, lite senap och cheddarost.
alt.
Hamburgerbröd som breds med bearnaisesås istället för smör, kassler, och ananas eller banan.
Oj, så gott det var. Måste nog ta fram våfflejärnet i helgen.:D
Glitterfia1 april 2008
lenajeanette:
Då är det nog dags att värma upp det igen =)
Här används det järnet flitigt (L) har ett elektriskt också men det har jag inte använt på många, många år. Tycker inte det blir lika gott (N)
Våffeljärns mackor blir lika goda som i järnet på spisen.
Jag fyller mina mackor oftast med:
Massor med ost, finhackad gul lök, små korvtärningar, lite senap och grillgrydda. (Y)
Massor med ost och lite skinkost. (Y)
malinan752 april 2008
Hos oss används järnet flitigt. En favorit fyllning som kanske låter konstig men är riktigt god:
Philadelphiaost, makrillfile i tomatsås, gul lök, en klick creme fraiche, några skivor ost. mmm..(Y)
Svampstuvning e också en höjdare eller tacoköttfärs o lök... finns massor med ideer här:)
Lycka till!!
sussiofaeke2 april 2008
oooh, heja färska champinjoner!
maggi2 april 2008
Här används ocså toast järnet flitigt.
Favorit fyllningen är förstås ost samt som pålägg
rökt kalkon bröst och så någon tomatskiva.Och så lite krydda förstås och det
blir givetvis lite oregano. SUPER smakar lite som pizza.
Barnens Favorit.(Y)
Fiona2 april 2008
Min favorit är nog ändå med riven ost, skivad mozzarella och skinka.. Även väldigt gott att lägga i tomat och ananas, eller bara det ena av det.
sandrarockar2 april 2008
svampstuvning, eller skinkstuvning. känns inte lika flottigt med stuvning som med ost
Linaflickan2 april 2008
Julskinka, ost och franska kryddor, mums.
Klingan2 april 2008
Du verkar redan ha fått en massa bra tips, men jag brukar ha tomat, skinka, mozzarella och rödlök. Ta gärna en klick senap om du gillar det. Krydda med oregano!
MammaModesty2 april 2008
Mjukost som blandas med finstrimlad salami eller skinka, finhackad gräslök. Bred på generöst mellan bröden..... supergott...
MammaIrene2 april 2008
Tomater är något som piffar upp varma mackor oerhört, oavsett vad man sedan väljer att mer fylla dem med... Vi brukar ha prickikorv eller skinka o ost, mjukost, oregano o tomater(Y)
kocken222 april 2008
Tjena! Här kommer en länk till varma smörgåsar och toaster....
http://www.internetkokboken.se/varmsmorgas.htm
monac3 april 2008
varför inte tonfisk,lök & tomat:Doch ost såklart!(H:p
Ketronya4 april 2008
Blir det lika bra i våffeljärnet som i ett mackjärn?
bejofr4 april 2008
Vi brukar ha kycklingstuvning men makrill i tomatsås med skivad banan är mums
kickiekblad14 april 2008
en toast med annanas skinka mjukost å lite ctronpeppar e smaskit
marwis14 april 2008
Skrivet av Ketronya den 4 apr 2008
Blir det lika bra i våffeljärnet som i ett mackjärn?
Jag tycker att ett våffeljärn duger nog så bra. Nackdelen är att du inte kan ha lika "lös" fyllning i en våffeljärnsmacka för det flyter ut. Man har du en fastare fyllning tycker jag att mackan blir godare, mer genomgrillad.
Min son hittade vårat gamla toast järn i skåpet, lagom dammigt, har inte använt det på flera år. Han blev alldeles eld o lågor att det fanns ett sådant i huset eftersom han har fått provat på hos sin moster och även hos mormor.
Jag har alltid kört med ost- skinka samt tomat i toasten.
Skulle vara intressant och höra om någon har några goda fyllningar att dela med sig av.
Det kan även vara gott med skinkost eller någon annan mjukost man gillar.:p
När jag var lite gjorde vi alltid "våffelmackor" som vi kallade det i våffljärnet. Våra 2 standardvarianter till dessa var:
Rostbröd som breds med smör, vanlig varmkorv skuren i tunna skivor på längden, lite senap och cheddarost.
alt.
Hamburgerbröd som breds med bearnaisesås istället för smör, kassler, och ananas eller banan.
Oj, så gott det var. Måste nog ta fram våfflejärnet i helgen.:D
lenajeanette:
Då är det nog dags att värma upp det igen =)
Här används det järnet flitigt (L) har ett elektriskt också men det har jag inte använt på många, många år. Tycker inte det blir lika gott (N)
Våffeljärns mackor blir lika goda som i järnet på spisen.
Jag fyller mina mackor oftast med:
Massor med ost, finhackad gul lök, små korvtärningar, lite senap och grillgrydda. (Y)
Massor med ost och lite skinkost. (Y)
Hos oss används järnet flitigt. En favorit fyllning som kanske låter konstig men är riktigt god:
Philadelphiaost, makrillfile i tomatsås, gul lök, en klick creme fraiche, några skivor ost. mmm..(Y)
Svampstuvning e också en höjdare eller tacoköttfärs o lök... finns massor med ideer här:)
Lycka till!!
oooh, heja färska champinjoner!
Här används ocså toast järnet flitigt.
Favorit fyllningen är förstås ost samt som pålägg
rökt kalkon bröst och så någon tomatskiva.Och så lite krydda förstås och det
blir givetvis lite oregano. SUPER smakar lite som pizza.
Barnens Favorit.(Y)
Min favorit är nog ändå med riven ost, skivad mozzarella och skinka.. Även väldigt gott att lägga i tomat och ananas, eller bara det ena av det.
svampstuvning, eller skinkstuvning. känns inte lika flottigt med stuvning som med ost
Julskinka, ost och franska kryddor, mums.
Du verkar redan ha fått en massa bra tips, men jag brukar ha tomat, skinka, mozzarella och rödlök. Ta gärna en klick senap om du gillar det. Krydda med oregano!
Mjukost som blandas med finstrimlad salami eller skinka, finhackad gräslök. Bred på generöst mellan bröden..... supergott...
Tomater är något som piffar upp varma mackor oerhört, oavsett vad man sedan väljer att mer fylla dem med... Vi brukar ha prickikorv eller skinka o ost, mjukost, oregano o tomater(Y)
Tjena! Här kommer en länk till varma smörgåsar och toaster....
http://www.internetkokboken.se/varmsmorgas.htm
varför inte tonfisk,lök & tomat:Doch ost såklart!(H:p
Blir det lika bra i våffeljärnet som i ett mackjärn?
Vi brukar ha kycklingstuvning men makrill i tomatsås med skivad banan är mums
en toast med annanas skinka mjukost å lite ctronpeppar e smaskit
Blir det lika bra i våffeljärnet som i ett mackjärn?
Jag tycker att ett våffeljärn duger nog så bra. Nackdelen är att du inte kan ha lika "lös" fyllning i en våffeljärnsmacka för det flyter ut. Man har du en fastare fyllning tycker jag att mackan blir godare, mer genomgrillad.
getost & salami