Undrar om det är någon som har recept på meze från turkiet eller på deras populära casserol. (H)
pingelat16 november 2007
Hej. Lite svårt att veta vad du menar med meze. Vad jag kan dra mig till minnes är det en benämning på flera smårätter som man äter som plockmar, typ spanska tapas.
16 november 2007
Ja precis vad jag söker men från turkiet, inte spanien eller grekland:o:
16 november 2007
Jag kan förmedla några recept från en kokbok om du vill, men jag har inte testat alla själv. Men kan du specisera lite mer vad du är ute efter?
Kött, fisk, grönsaker, kikärtor, degknyten?
Annars kan du säkert fråga Jinan, som bör vara specialist på det, hon har libanesiskt påbra, och verkar vara "här" ofta.
Hör av dig som sagt.
Aspholme16 november 2007
Jinan recept på Libanesiskt tunnbröd?(L)
evaldo16 november 2007
Meze (förätter)
Caglar - Owner of An Alanya Restaurant
Frästa morötter med vitlöks yoghurt
Turkiskt namn: Havuc Tarator
Tillagning
Morötterna skalas och rivs på ett rivjärn och fräses i stekpanna i en blandning av solros- och olivolja. Använder du endast olivolja ger det en mycket kraftig smak, oansett vad du steker.
Blanda krossad vitlök med yoghurt. När de frästa morötterna är avkylda blandas de med vitlöksyoghurten och smakas av med salt. Som garnityr används dill eller persilja.
Aspholme16 november 2007
ealdo lägg in receptet på dina recept
Jinan18 november 2007
Hej Leeri4 !
Libanesiskt meze är nästan som meze från turkiet. Jag kan gärna ge dig några recept . Nu har jag en recept bland mina recept som heter Baba ghanough. och det är typisk meze från Libanon. Ett bra alternativ är att köpa färdiga Baba ghanough burkar från Willy's eller Öb och blanda med sesampasta(tahina) , salt , vitlök och citron saft, istället för att rosta auberginerna på grillen själv om du tycker det är svårt, Det brukar jag göra så ofta de är också goda.
Jinan18 november 2007
Hej Aspholme !
Jag har skrivit ett recpet på Libanesiskt tunnbröd och väntar bara tills det blir godkännas :)
leeri419 november 2007
Tack för era svar
Jag får kolla era upp era tips, men alla ni som varit i Turiket vet att maten där är helt underbar , men mycker grönsaker och kryddstarkt på ett smakfullt sätt.
Maten i Libanon kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte ätit något därifrån men jag ska pröva det.
Många tack hörs
Leeri4
Undrar om det är någon som har recept på meze från turkiet eller på deras populära casserol. (H)
Hej. Lite svårt att veta vad du menar med meze. Vad jag kan dra mig till minnes är det en benämning på flera smårätter som man äter som plockmar, typ spanska tapas.
Ja precis vad jag söker men från turkiet, inte spanien eller grekland:o:
Jag kan förmedla några recept från en kokbok om du vill, men jag har inte testat alla själv. Men kan du specisera lite mer vad du är ute efter?
Kött, fisk, grönsaker, kikärtor, degknyten?
Annars kan du säkert fråga Jinan, som bör vara specialist på det, hon har libanesiskt påbra, och verkar vara "här" ofta.
Hör av dig som sagt.
Jinan recept på Libanesiskt tunnbröd?(L)
Meze (förätter)
Caglar - Owner of An Alanya Restaurant
Frästa morötter med vitlöks yoghurt
Turkiskt namn: Havuc Tarator
Ingredienser:
• 5 morötter
• 4 msk. solrosolja
• 1 tsk. olivolja
• 1 stor vitlök
• 5 msk. yoghurt
• salta efter behag
Tillagning
Morötterna skalas och rivs på ett rivjärn och fräses i stekpanna i en blandning av solros- och olivolja. Använder du endast olivolja ger det en mycket kraftig smak, oansett vad du steker.
Blanda krossad vitlök med yoghurt. När de frästa morötterna är avkylda blandas de med vitlöksyoghurten och smakas av med salt. Som garnityr används dill eller persilja.
ealdo lägg in receptet på dina recept
Hej Leeri4 !
Libanesiskt meze är nästan som meze från turkiet. Jag kan gärna ge dig några recept . Nu har jag en recept bland mina recept som heter Baba ghanough. och det är typisk meze från Libanon. Ett bra alternativ är att köpa färdiga Baba ghanough burkar från Willy's eller Öb och blanda med sesampasta(tahina) , salt , vitlök och citron saft, istället för att rosta auberginerna på grillen själv om du tycker det är svårt, Det brukar jag göra så ofta de är också goda.
Hej Aspholme !
Jag har skrivit ett recpet på Libanesiskt tunnbröd och väntar bara tills det blir godkännas :)
Tack för era svar
Jag får kolla era upp era tips, men alla ni som varit i Turiket vet att maten där är helt underbar , men mycker grönsaker och kryddstarkt på ett smakfullt sätt.
Maten i Libanon kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte ätit något därifrån men jag ska pröva det.
Många tack hörs
Leeri4