Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

turkisk meze

  • leeri4 8 november 2007

    Undrar om det är någon som har recept på meze från turkiet eller på deras populära casserol. (H)

  • pingelat 16 november 2007

    Hej. Lite svårt att veta vad du menar med meze. Vad jag kan dra mig till minnes är det en benämning på flera smårätter som man äter som plockmar, typ spanska tapas.

  • 16 november 2007

    Ja precis vad jag söker men från turkiet, inte spanien eller grekland:o:

  • 16 november 2007

    Jag kan förmedla några recept från en kokbok om du vill, men jag har inte testat alla själv. Men kan du specisera lite mer vad du är ute efter?
    Kött, fisk, grönsaker, kikärtor, degknyten?
    Annars kan du säkert fråga Jinan, som bör vara specialist på det, hon har libanesiskt påbra, och verkar vara "här" ofta.
    Hör av dig som sagt.

  • Aspholme 16 november 2007

    Jinan recept på Libanesiskt tunnbröd?(L)

  • evaldo 16 november 2007

    Meze (förätter)
    Caglar - Owner of An Alanya Restaurant
    Frästa morötter med vitlöks yoghurt
    Turkiskt namn: Havuc Tarator

    Ingredienser:
    • 5 morötter
    • 4 msk. solrosolja
    • 1 tsk. olivolja
    • 1 stor vitlök
    • 5 msk. yoghurt
    • salta efter behag

    Tillagning
    Morötterna skalas och rivs på ett rivjärn och fräses i stekpanna i en blandning av solros- och olivolja. Använder du endast olivolja ger det en mycket kraftig smak, oansett vad du steker.

    Blanda krossad vitlök med yoghurt. När de frästa morötterna är avkylda blandas de med vitlöksyoghurten och smakas av med salt. Som garnityr används dill eller persilja.

  • Aspholme 16 november 2007

    ealdo lägg in receptet på dina recept

  • Jinan 18 november 2007

    Hej Leeri4 !
    Libanesiskt meze är nästan som meze från turkiet. Jag kan gärna ge dig några recept . Nu har jag en recept bland mina recept som heter Baba ghanough. och det är typisk meze från Libanon. Ett bra alternativ är att köpa färdiga Baba ghanough burkar från Willy's eller Öb och blanda med sesampasta(tahina) , salt , vitlök och citron saft, istället för att rosta auberginerna på grillen själv om du tycker det är svårt, Det brukar jag göra så ofta de är också goda.

  • Jinan 18 november 2007

    Hej Aspholme !
    Jag har skrivit ett recpet på Libanesiskt tunnbröd och väntar bara tills det blir godkännas :)

  • leeri4 19 november 2007

    Tack för era svar
    Jag får kolla era upp era tips, men alla ni som varit i Turiket vet att maten där är helt underbar , men mycker grönsaker och kryddstarkt på ett smakfullt sätt.
    Maten i Libanon kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte ätit något därifrån men jag ska pröva det.
    Många tack hörs
    Leeri4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.