Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariskt

  • 28 augusti 2000

    Allt v egetariskt mottages tacksamt! Helst varma rätter.TS

  • 30 augusti 2000

    Denna grönsaksragu är jättegod! (finns även i kokboken)1/2 rödlök100 g gröna bönor3 stjälkar blekselleri1 liten röd paprika1 liten zucchini2 tomater eller 8 cocktailtomater 1 msk olivoljasaltsvartpeppar1/2 citronfärsk basilikaSkär rödlöken i skivor eller tunna klyftor. Skölj och rensa bönorna. Dela zucchinin på längden och skär i tjocka skivor. Skär sellerin i 3 centimeter breda bitar. Strimla paprikan grovt. Skär tomaterna i klyftor eller cocktailtomaterna i halvor.Hetta upp olja i en stor stekpanna. Fräs lök, bönor, zucchini och selleri i några minuter. Tillsätt paprika och tomater och stek i ytterligare 4-5 minuter. När grönsakerna börjar mjukna men fortfarande har lite spänst kvar kryddar du med salt och peppar och lite pressad citron. Riv några blad färsk basilika grovt och strö över ragun.

  • 30 augusti 2000

    Vegetarisk och fettsnål paj!Pajdeg:150 g smör eller margarin1 1/2 dl grahamsmjöl2 1/2 dl vetemjöl1/2 tsk salt3 msk kallt vattenFyllning:1 pkt bladspenat, 250 g1 gul lök250 g champinjoner2 vitlöksklyftor2 msk smör5 tomater1/2 tsk basilikasalt och peppar3 ägg250 g keso2 dl matlagningsgrädde2 dl riven lagrad ostHacka ihop matfett, de båda mjölsorterna och salt till en grynig massa. I en matberedare blir det bäst. Tillsätt vatten och arbeta ihop egen. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt degen gå lite över kanten. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Tina spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att få färg. Rör i spenaten och fräs tillsammans ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska ångat bort. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Bred ut spenaten i botten på pajskalet och lägg champinjonerna ovanpå. Täck med tomaterna skurna i skivor och strö på basilika, salt och peppar. Rör ihop ägg, keso, grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen pajen. Grädda i 35 - 40 minuter.

  • 30 augusti 2000

    Ratatouille är väl det godaste! Servera till fisk om du äter det, eller bara med lite gott bröd, baguette, pita...4 personer1 burk krossade tomater3 paprikor i olika färger1 purjolök1 gul lök3-4 vitlöksklyftor1 dl vitt vinsalt pepparörtkryddor Herbes de Provence1 msk olivoljaSkär purjolöken i tunna ringar, löken i skivor och paprikorna i strimlor. Hacka vitlök och fräs tillsammans med purjolöken i 1 msk olivolja under omrörning. Tillsätt paprika och fräs utan att den tar färg. Häll ner tomatkross och låt allt blandas väl. Tillsätt vin och de härliga kryddorna. Ratatouille blir ännu bättre av att få stå till sig en stund, till och med flera timmar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.