Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

12 äggulor!!!

  • sjsj 27 februari 2010

    Jag har bakat 2 Budapest tårtor idag till min 17-årings födelsedagskalas och nu står jag här med 12! äggulor!
    Är det någon som har tips på nåt recept som kräver många äggulor?

  • MatAnders 27 februari 2010

    Jag har en god pastasås på min sida marseile pasta den e god och kräver några gulor.

  • sjsj 27 februari 2010

    Som Carbonara ungefär. Det låter gott.
    Tack för tipset!

  • KULLA59 27 februari 2010

    Jag bakar 3 sockerkakor, av gulorna som blir över efter änglakakan.
    (2 gulor = 1 ägg)

  • BP01176 27 februari 2010

    Äggulemufinns.
    Smält 50g smör
    vispa ihop 6 äggulor med 2 dl socker
    Blanda i 1dl mjölk och smöret
    Blanda 4dl mjöl,2,5 tsk bakpulver och 1,5 tsk vaniljsocker,
    blanda ihop allt.
    Klicka i 8 stora muffinsformar
    Grädda i 225grader ca 10 min

  • The_mama97mia 27 februari 2010

    lucky U, gör en aioli!

  • jimboz 27 februari 2010

    Glass mumsfillibabba säger jag bara....Här har du ett kanon recept..

    http://www.glassmannen.blogspot.com/

    Titta på vaniljglass det finns en som du slipper koka upp och en som skall värmas...

  • busan37 27 februari 2010

    Detta är jättegott

    Österrikisk ägglikör

  • sjsj 28 februari 2010

    Skrivet av mama97mia den 27 feb 2010

    lucky U, gör en aioli!


    Jag älskar hemgjord aioli och brukar alltid göra det när vi äter räkor! :p
    Men det går ju max 2 gulor till en rejäl skål aioli! :'(

  • sjsj 28 februari 2010

    Skrivet av KULLA59 den 27 feb 2010

    Jag bakar 3 sockerkakor, av gulorna som blir över efter änglakakan.
    (2 gulor = 1 ägg)


    Använder du ett vanligt recept för sockerkaka då? Blir det lika bra som med hela ägg?

  • sjsj 28 februari 2010

    Skrivet av jimboz den 27 feb 2010

    Glass mumsfillibabba säger jag bara....Här har du ett kanon recept..

    http://www.glassmannen.blogspot.com/

    Titta på vaniljglass det finns en som du slipper koka upp och en som skall värmas...


    Mmm... låter jättegott! För att inte tala om hur glad min yngste son blir om jag gör glass! :D

  • AnneNi 28 februari 2010

    Äggulemaränger är gott! Nästan som spettekaka... Finns nog recept om du söker!
    Vaniljkräm kräver cokså någon äggula, knaske läge att göra lite vaniljbullar, eller kanske göra en sats att frysa in till nästa tårta.

  • sjsj 1 mars 2010

    6 av äggulorna använde jag till pannkakssmet idag. Kompletterade med ett helt ägg för säkerhets skull...
    Pannkakorna höll ihop väldigt bra och barnen tyckte dom blev goda! (Y)

  • KULLA59 2 mars 2010

    Skrivet av sjsj den 28 feb 2010

    Skrivet av KULLA59 den 27 feb 2010

    Jag bakar 3 sockerkakor, av gulorna som blir över efter änglakakan.
    (2 gulor = 1 ägg)


    Använder du ett vanligt recept för sockerkaka då? Blir det lika bra som med hela ägg?


    Ja, jag gör 3 avlånga med olika smaker.(sockerkaka, pepparkaka och chokladkaka).

  • matmammansfavoriter 7 december 2010

    gör creme brule till helgens dessert, jättegott!!:)

  • boz1965 7 december 2010

    Använd några av äggulorna till att göra majonnäs t.ex.

    Då har du till julens olika sallader och röror. T.ex. till den hemgjorda rödbetssalladen.

    Här har du en god grundmajonnäs som du kan krydda upp efter eget huvud och den går att flerdubbla proportionellt (1 äggula klarar att binda c:a 1 dl olja):

    Sås - Majonnäs, grundrecept

  • Erajscha 7 december 2010

    haha har inte äggulorna härsknat vid det här laget? ;-)

  • Ulrika91 7 december 2010

    Skrivet av Erajscha den 7 dec 2010

    haha har inte äggulorna härsknat vid det här laget? ;-)


    Haha

  • boz1965 7 december 2010

    Skrivet av Erajscha den 7 dec 2010

    haha har inte äggulorna härsknat vid det här laget? ;-)


    Äsch, det kommer alltid nya, juh... :D

  • Leiram 7 december 2010

    Ett par Creme Brulee med aningens passionsfrukt i ... & givetvis med "sticky top"

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.