Använd några av äggulorna till att göra majonnäs t.ex.
Då har du till julens olika sallader och röror. T.ex. till den hemgjorda rödbetssalladen.
Här har du en god grundmajonnäs som du kan krydda upp efter eget huvud och den går att flerdubbla proportionellt (1 äggula klarar att binda c:a 1 dl olja):
Jag gör ofta majonnäs och då bryr jag mig inte så mycket i hur mycket olja som det ska vara till varje gula. Det beror ju en del på hur stora gulorna är.
Jag droppar i olja tills jag får lagom konsistens som jag vill ha. Ibland vill jag ha lösare och ibland fastare majonnäs, beroende på vad jag ska ha den till.
MosterNettan7 december 2010
Skrivet av mama97mia den 27 feb 2010
lucky U, gör en aioli!
Säger detsamma, med massa vitlök...{silly}
mafia7 december 2010
Jag fick också en massa äggulor över när jag bakade 2 budapestrullar. Då komponerade jag en äggulekaka. Visserligen är receptet bara på 4 äggulor, men jag bakade dubbel sats och använde en större form. Hälsningar Mafia
tarris7 december 2010
Gör parfait -gärna polkagrisparfait.
Tag ett vanligt grundrecept på parfait o smaksätt med krossade polkagrisar. Jag krossar dem genom att lägga i dubbla plstpåsar o baka med hammare!
jas657 december 2010
Hollandaisås eller bernaisesås,choronsås, foyotasås, paloisesås. Eller baka sockerkaka på det, även äggtoddy passar nu.
Använd några av äggulorna till att göra majonnäs t.ex.
Då har du till julens olika sallader och röror. T.ex. till den hemgjorda rödbetssalladen.
Här har du en god grundmajonnäs som du kan krydda upp efter eget huvud och den går att flerdubbla proportionellt (1 äggula klarar att binda c:a 1 dl olja):
Sås - Majonnäs, grundrecept
Jag gör ofta majonnäs och då bryr jag mig inte så mycket i hur mycket olja som det ska vara till varje gula. Det beror ju en del på hur stora gulorna är.
Jag droppar i olja tills jag får lagom konsistens som jag vill ha. Ibland vill jag ha lösare och ibland fastare majonnäs, beroende på vad jag ska ha den till.
lucky U, gör en aioli!
Säger detsamma, med massa vitlök...{silly}
Jag fick också en massa äggulor över när jag bakade 2 budapestrullar. Då komponerade jag en äggulekaka. Visserligen är receptet bara på 4 äggulor, men jag bakade dubbel sats och använde en större form. Hälsningar Mafia
Gör parfait -gärna polkagrisparfait.
Tag ett vanligt grundrecept på parfait o smaksätt med krossade polkagrisar. Jag krossar dem genom att lägga i dubbla plstpåsar o baka med hammare!
Hollandaisås eller bernaisesås,choronsås, foyotasås, paloisesås. Eller baka sockerkaka på det, även äggtoddy passar nu.