Letar efter ett smarigt recept på en röra, så som den smakar i Grekland!?
9 oktober 2001
Aubergineröra, eller fattigmansröra (poor mans caviar): Baka två auberginer som du pickat hål på i ugnen, ca 200 grader, i en timme. Ta ut de, låt de svalna,och skrapa ur köttet med en sked i en skål. Medan moset fortfarande är jummet, blanda i lite mald spiskummin, saften av en citron, en pressad vitlöksklyfta, olivolja efter smak, salt och peppar, och massor av färska örter, t ex mynta, koriander eller basilika, eller lite av alla tre. Bred röran på rostat lantbröd eller använd den som tillbehör till grillat kött/fisk/grönsak. Hoppas det smakar bra!
Letar efter ett smarigt recept på en röra, så som den smakar i Grekland!?
Aubergineröra, eller fattigmansröra (poor mans caviar): Baka två auberginer som du pickat hål på i ugnen, ca 200 grader, i en timme. Ta ut de, låt de svalna,och skrapa ur köttet med en sked i en skål. Medan moset fortfarande är jummet, blanda i lite mald spiskummin, saften av en citron, en pressad vitlöksklyfta, olivolja efter smak, salt och peppar, och massor av färska örter, t ex mynta, koriander eller basilika, eller lite av alla tre. Bred röran på rostat lantbröd eller använd den som tillbehör till grillat kött/fisk/grönsak. Hoppas det smakar bra!