Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggig fråga...

  • 12 juni 2001

    kasnke en lite märklig fråga, men ägg är ju onekligen olika stora, vilken snittstorlek menas i recept egentligen?

  • 14 juni 2001

    I våra recept menas medelstora ägg när det bara står ägg. Ett normalstort ägg väger 53-63 g. Mycket stora ägg väger över 73g och små ägg får inte väga över 53g. Förhållandet mellan vita och gula är 60% vita, 30% gula och 10% skal.Är äggen för små blir kakan med kompakt, istället för porös med medelstora ägg./red.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.