kasnke en lite märklig fråga, men ägg är ju onekligen olika stora, vilken snittstorlek menas i recept egentligen?
14 juni 2001
I våra recept menas medelstora ägg när det bara står ägg. Ett normalstort ägg väger 53-63 g. Mycket stora ägg väger över 73g och små ägg får inte väga över 53g. Förhållandet mellan vita och gula är 60% vita, 30% gula och 10% skal.Är äggen för små blir kakan med kompakt, istället för porös med medelstora ägg./red.
kasnke en lite märklig fråga, men ägg är ju onekligen olika stora, vilken snittstorlek menas i recept egentligen?
I våra recept menas medelstora ägg när det bara står ägg. Ett normalstort ägg väger 53-63 g. Mycket stora ägg väger över 73g och små ägg får inte väga över 53g. Förhållandet mellan vita och gula är 60% vita, 30% gula och 10% skal.Är äggen för små blir kakan med kompakt, istället för porös med medelstora ägg./red.