Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgkött blodigt?

  • Gniven 13 mars 2011

    Kan man verkligen äta älgkött på samma vis som nötkött?
    Är det alltså ok att äta blodigt älgkött?

  • farmoringer 13 mars 2011

    Visst kan du äta blodigt älgkött.
    Har för mig bara att det ska ha varit fryst.
    Men annars ingen fara alls..

  • Vildmarksmat 14 mars 2011

    Du kan även göra carpaccio på älg!
    Jag hittade ett recept med renkött men gjode det på älg eftersom jag har frysen full. Receptet hittar du här: http://www.svantesvilt.se/sv/inspiration#recept-4

    Lycka tilll!

  • Vildmarksmat 9 april 2011

    Hej igen,

    Satt precis och bläddrade i Leif Mannerströms Viltkokbok och hittade ett recept på Carpaccio gjort på älg. Får man lägga in recept från kokböcker här på sidan? Om så kan jag skriva ner det.

    /Vildmarksmat

  • Miltons7a 10 april 2011

    Lägg köttet i rikligt med kallt vatten om det är så att du har en bit som satt nära skott hålet. Skär sedan bort det som finns kvar av det blodiga, Köttbullar på älgkött är det bästa men då bör man blanda i lite fläskfärs annars kan de bli torra så de stutsar ur pannan om älgen inte var ungdjur

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.