Kan man verkligen äta älgkött på samma vis som nötkött?
Är det alltså ok att äta blodigt älgkött?
farmoringer13 mars 2011
Visst kan du äta blodigt älgkött.
Har för mig bara att det ska ha varit fryst.
Men annars ingen fara alls..
Vildmarksmat13 mars 2011
Du kan även göra carpaccio på älg!
Jag hittade ett recept med renkött men gjode det på älg eftersom jag har frysen full. Receptet hittar du här: http://www.svantesvilt.se/sv/inspiration#recept-4
Lycka tilll!
Vildmarksmat9 april 2011
Hej igen,
Satt precis och bläddrade i Leif Mannerströms Viltkokbok och hittade ett recept på Carpaccio gjort på älg. Får man lägga in recept från kokböcker här på sidan? Om så kan jag skriva ner det.
/Vildmarksmat
Miltons7a10 april 2011
Lägg köttet i rikligt med kallt vatten om det är så att du har en bit som satt nära skott hålet. Skär sedan bort det som finns kvar av det blodiga, Köttbullar på älgkött är det bästa men då bör man blanda i lite fläskfärs annars kan de bli torra så de stutsar ur pannan om älgen inte var ungdjur
Kan man verkligen äta älgkött på samma vis som nötkött?
Är det alltså ok att äta blodigt älgkött?
Visst kan du äta blodigt älgkött.
Har för mig bara att det ska ha varit fryst.
Men annars ingen fara alls..
Du kan även göra carpaccio på älg!
Jag hittade ett recept med renkött men gjode det på älg eftersom jag har frysen full. Receptet hittar du här: http://www.svantesvilt.se/sv/inspiration#recept-4
Lycka tilll!
Hej igen,
Satt precis och bläddrade i Leif Mannerströms Viltkokbok och hittade ett recept på Carpaccio gjort på älg. Får man lägga in recept från kokböcker här på sidan? Om så kan jag skriva ner det.
/Vildmarksmat
Lägg köttet i rikligt med kallt vatten om det är så att du har en bit som satt nära skott hålet. Skär sedan bort det som finns kvar av det blodiga, Köttbullar på älgkött är det bästa men då bör man blanda i lite fläskfärs annars kan de bli torra så de stutsar ur pannan om älgen inte var ungdjur