Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångkoka ägg?

  • helbe137 30 september 2011

    Hej,

    Jag har hittat ett recept på en svampsoppa på systembolagets hemsida som verkar smarrig (http://www.systembolaget.se/MatDryck/Recept/Recept/Karljohansssoppa/), men jag färstår inte dethär med att ånga äggen... Kan någon hjälpa mig snälla, hur ska jag göra? Har givetvis ingen ångugn hemma, men en varmluftsugn.

    Tack på förhand
    Helena

  • Kakan1986 30 september 2011

    Nu vet inte jag alls om det är så men man kan ju köpa äggkokare, och det gjorde min mamma och hon är jättenöjd. I denna häller man bara lite vatten på botten och sedan på med lock så piper den när dom är klara. Då anpassar man mängd vatten efter hård eller löskokta ägg och när allt vattnet ångat upp så piper den alltså. Kanske är det dom menar med ångkokta? Men då kan man ju lika väl koka äggen som vanligt ändå. Kokt ägg är kokt ägg, vet inte om det blir någon större skillnad annat än att man inte behöver passa grytan.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.