Jag har hittat ett recept på en svampsoppa på systembolagets hemsida som verkar smarrig (http://www.systembolaget.se/MatDryck/Recept/Recept/Karljohansssoppa/), men jag färstår inte dethär med att ånga äggen... Kan någon hjälpa mig snälla, hur ska jag göra? Har givetvis ingen ångugn hemma, men en varmluftsugn.
Tack på förhand
Helena
Kakan198630 september 2011
Nu vet inte jag alls om det är så men man kan ju köpa äggkokare, och det gjorde min mamma och hon är jättenöjd. I denna häller man bara lite vatten på botten och sedan på med lock så piper den när dom är klara. Då anpassar man mängd vatten efter hård eller löskokta ägg och när allt vattnet ångat upp så piper den alltså. Kanske är det dom menar med ångkokta? Men då kan man ju lika väl koka äggen som vanligt ändå. Kokt ägg är kokt ägg, vet inte om det blir någon större skillnad annat än att man inte behöver passa grytan.
Hej,
Jag har hittat ett recept på en svampsoppa på systembolagets hemsida som verkar smarrig (http://www.systembolaget.se/MatDryck/Recept/Recept/Karljohansssoppa/), men jag färstår inte dethär med att ånga äggen... Kan någon hjälpa mig snälla, hur ska jag göra? Har givetvis ingen ångugn hemma, men en varmluftsugn.
Tack på förhand
Helena
Nu vet inte jag alls om det är så men man kan ju köpa äggkokare, och det gjorde min mamma och hon är jättenöjd. I denna häller man bara lite vatten på botten och sedan på med lock så piper den när dom är klara. Då anpassar man mängd vatten efter hård eller löskokta ägg och när allt vattnet ångat upp så piper den alltså. Kanske är det dom menar med ångkokta? Men då kan man ju lika väl koka äggen som vanligt ändå. Kokt ägg är kokt ägg, vet inte om det blir någon större skillnad annat än att man inte behöver passa grytan.