Såg på " Du är vad du äter " i går. Anna Skipper rekomenderade en tryckkokare där. Kommer ihåg att min mamma på 70 talet hade ett gammalt monster till tryckkokare som hon använde. Hon sa alltid att man skulle vara försiktig och använda den rätt för den kunde explodera. Detta sitter djupt rotat i mig, kommer ihåg att jag var livrädd när den stod på spisen. Nu till min fråga. Finns det någon som har erfarenhet av den nya varianten som finns på marknaden i dag? Är den säkerm kan den explodera ? Blir maten lika god som mat som kokat ihop länge? Fördelar- nackdelar?
Vågar man skaffa en ?
Mistys5 september 2009
Puffar lite då jag gärna vill veta:)
peppsi5 september 2009
nej inte tryckk
bakamonkeyprincess5 september 2009
Du kan söka i "matprat" efter tryckkokare, finns flera forumtrådar i ämnet :)
idea_5 september 2009
Har köpt en begagnad tryckkokare ála 60-tal och den fungerarn utmärkt och gör maten mör och god på kortare koktid än annars.
Amandia5 september 2009
Jag har köpt en ny tryckkokare på internet. Fick tag i en stor för ca 800 plus frakt. Har bara använt den en gång än så länge. Gjorde en jätte god kyckling gryta i den. Men jag ska tillaga mera i den. Det var faktiskt inte så jätte svårt som jag trodde. Har också varit rädd för den men när man väl förstod sig på den så gick det bara bra. Sen följde det med en så bra beskrivning till den.
Ett tips är att inte prova att koka mjölk i den :p
En bekant gjorde det och det sprutade mjölk upp i taket för henne, hahahhaaaa.
Här är receptet som jag gjorde. Det är en bekants recept:
http://www.matklubben.se/recept/hannas_kyckling_i_tryckkokare_73947.html
Det vart riktigt gott :D
Annat jag kör med är en lergryta. Den gör maten väldigt mör och saftig. Och så bevarar den allt nyttigt.
Såg på " Du är vad du äter " i går. Anna Skipper rekomenderade en tryckkokare där. Kommer ihåg att min mamma på 70 talet hade ett gammalt monster till tryckkokare som hon använde. Hon sa alltid att man skulle vara försiktig och använda den rätt för den kunde explodera. Detta sitter djupt rotat i mig, kommer ihåg att jag var livrädd när den stod på spisen. Nu till min fråga. Finns det någon som har erfarenhet av den nya varianten som finns på marknaden i dag? Är den säkerm kan den explodera ? Blir maten lika god som mat som kokat ihop länge? Fördelar- nackdelar?
Vågar man skaffa en ?
Puffar lite då jag gärna vill veta:)
nej inte tryckk
Du kan söka i "matprat" efter tryckkokare, finns flera forumtrådar i ämnet :)
Har köpt en begagnad tryckkokare ála 60-tal och den fungerarn utmärkt och gör maten mör och god på kortare koktid än annars.
Jag har köpt en ny tryckkokare på internet. Fick tag i en stor för ca 800 plus frakt. Har bara använt den en gång än så länge. Gjorde en jätte god kyckling gryta i den. Men jag ska tillaga mera i den. Det var faktiskt inte så jätte svårt som jag trodde. Har också varit rädd för den men när man väl förstod sig på den så gick det bara bra. Sen följde det med en så bra beskrivning till den.
Ett tips är att inte prova att koka mjölk i den :p
En bekant gjorde det och det sprutade mjölk upp i taket för henne, hahahhaaaa.
Här är receptet som jag gjorde. Det är en bekants recept:
http://www.matklubben.se/recept/hannas_kyckling_i_tryckkokare_73947.html
Det vart riktigt gott :D
Annat jag kör med är en lergryta. Den gör maten väldigt mör och saftig. Och så bevarar den allt nyttigt.