Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Att "vitna" ingredienser

  • shieldfire 27 april 2015

    Hej!

    Någon som har en aning om vad "vitna" betyder i äldre recept.
    Jag kan gissa att man kan vitna kött t ex genom att steka den lätt, men det förefaller inte vara det man menar. Exempelvis: Låt vitna duvor i varmt vatten ("Låt hwijtna Dufwor uthi warme Wattn")

  • svengelsk 27 april 2015

    Kan det vara blanchera. Man lägger t.ex. Njure i kallt lätt saltat vatten, kokar upp, häller av vattnet och sköljer i kallt vatten.

  • shieldfire 11 maj 2015

    Hmm, trodde jag hade svarat.
    Tack - förefaller sannolikt.

  • Bumbelna 11 maj 2015

    Jag tror att det betyder att rimma. Då är det ju väldigt saltat vatten och kanske saltpeter.

  • poffa 9 juli 2015

    Lägg duvorna i varmt vatten. (oklart varför).

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.