Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bäver

 • 10 mars 2001

  Hej alla gladaJag har fått förmånen att få en bäverstek ! Är det någon som känner till hur man tillagar en sådan ? Inku

 • 14 mars 2001

  Jag har tillagat bäver en gång som tournedos. Men det var filéer. Köttet var väldigt mört och mycket gott. Som stek tar den säkert lång tid och den får nog spädas flera gånger i ugnen. Kolla med en vilthandlare, han vet säkert hur du tillagar den bäst. det finns även rökt bäver somk man kan äta till förrätt till sallad eller så.Lycka till!

 • 17 mars 2001

  På restaurangen där jag jobbar brukar jobba har vi bäver på menyn, det vi brukar göra är att låta den små koka på låg värme i cirka 4 timmar så att den blir mör och fin annars kan den vara lite senig, när det är klart så är det bara att ta uppp steken från grytan och koka in skyn till en underbar buljong som man tillsätter kokosmjölk och finhackade bananer och chilifrukter låt detta puttra en stund och smaka av med salt och peppar. Skär tunna fina skivor av bävern och lägg på ditt grilljärn så att skivorna får fina ränder. till detta kan du servera en god risotto eller varför inte cuscus. Lycka till

 • 26 april 2001

  Hej!Såg din fråga angående bäver som du skrev i mars. Vi jagar mycket och har haft tillgång till bäver ganska ofta.Jag tycker att bäverköttet smakar gott, men den känns kort i fibrerna så det blir konstigt att tugga.Prova med att göra en gryta med små grytbitar av köttet. Som dillkött är det underbart och som kalops. Du behöver inte krydda lika mycket som annars när man lagar med nötkött.Jag har också malt bäverkött och gjort goda köttbullar och köttfärslimpor blandat med svamp. Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.